30 Yabancı Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

30 Yabancı Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolay piyano notaları ile siz de amatör olarak piyano ve org çalmaya başlayabilirsiniz! Eğer piyano ya da org çalmayı kendi kendinize öğrenmek istiyorsanız ya da piyano kursuna başlamayı düşünüyorsanız, evde bu kolay piyano şarkıları ile pratik yapabilirsiniz. İşte, kısa sürede öğrenebileceğiniz kolay piyano notaları ve şarkıları…

Evde Çalabileceğiniz Kolay Piyano Notaları Yazılı

Profesyonel olarak piyano ve org çalmak için kursa başlamadan önce pratik yapmak istiyorsanız ya da evde kendi kendinize kolay piyano notaları öğrenmek istiyorsanız bu içeriğimiz sizin için! İşte yabancı ve Türkçe kolay piyano notaları…

A- Kolay Türkçe Piyano Notaları

Türkçe kolay piyano notaları için aşağıdaki listemizde faydalanabilirsiniz…

1- Bana Ellerini Ver Piyano Notaları

Bana ellerini ver piyano notaları evde kolaylıkla çalınabilir. Eğer org ya da piyano çalmayı yeni öğreniyorsanız Bana Ellerini Ver piyano notaları ile pratik yapabilirsiniz.

YouTube video

2- Hatırla Sevgili Kolay Piyano Notaları

Hatırla Sevgili de kolay Türkçe piyano notaları arasında. Piyano çalmayı yeni yeni öğreniyorsanız bu güzel parçayı kolaylıkla icra edebilirsiniz.

30 Yabancı ve Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

3- Feridun Düzağaç Alev Alev Piyano Notaları

Feridun Düzağaç’ın Alev Alev şarkısı da çalması kolay piyano notalarından biri. Eğer yeni ve popüler bir şarkı arıyorsanız kolaylıkla bu parçayı çalabilirsiniz.

YouTube video

4- Bana Bir Masal Anlat Baba

Kolay Türkçe piyano notaları arasında bir döneme damgasını vuran Süper Baba dizisinin şarkısı; Bana Bir Masal Anlat Baba şarkısı da yer alıyor. Öğrenmesi ve çalması kolay Türkçe piyano notaları arıyorsanız, Bana Bir Masal Anlat Baba ile pratik yapmaya başlayabilirsiniz.

YouTube video

5- Caddelerde Rüzgar Piyano Notaları

Nilüfer’den dinlemeye alışkın olduğumuz Caddelerde Rüzgar şarkısı da öğrenip çalması kolay Türkçe piyano notaları listesinde.

YouTube video

6- Artık Sevmeyeceğim Kolay Piyano Notaları

Artık Sevmeyeceğim şarkısı eski Türk filmlerinde duymaya alışkın olduğumuz en bilindik şarkılardan biri. Üstelik piyanoda çalması da kolay. Eğer piyano öğrenmeye yeni başlayacaksanız bu kolay notaları çalmayı deneyebilirsiniz.

30 Yabancı ve Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

7- Yıldızların Altında Kolay Piyano Notaları

Geçmişten günümüze gelen modası hiç geçmeyen şarkılardan biri de; Yıldızların Altında… Türkçe piyano notaları arasında en kolaylarından.

YouTube video

8- Senden Daha Güzel Piyano Notaları

Duman grubunun en bilinen ve en sevilen şarkısı Senden Daha Güzel de piyanoda çalması kolay Türkçe notaları arasında yerini alıyor.

YouTube video

9- Bu Kalp Seni Unutur Mu Piyano Notaları

Bu Kalp Seni Unutur Mu şarkısı, piyano çalmayı yeni öğrenen kişilerin kolaylıkla pratik yapabileceği şarkılar arasında.

YouTube video

10- Selvi Boylum Al Yazmalım Piyano Notaları

Selvi Boylum Al Yazmalım dizisiyle, müziğiyle dönemine damgasını vurdu ve hala günümüzde de popülerliğini koruyor. Eğer evde kendi kendinize piyano çalmayı yeni öğreniyorsanız ya da yeni piyano eğitimi almaya başladıysanız Selvi Boylum Al Yazmalım müziğini çalmayı deneyebilirsiniz.

30 Yabancı ve Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

11- Mihriban Türküsü Piyano Notaları

Neşet Ertaş’ın eskimeyen türküsü Mihriban da kolay çalınabilen Türkçe piyano notalarından biri.

YouTube video

12- İzmir Marşı Piyano Notaları

Sadece İzmir’in ve İzmirlilerin değil; tüm Türkiye’nin marşı olarak sevilen, söylenen ve çeşitli enstrümanlarla çalınabilen İzmir Marşı… İzmir Marşı’nı piyanoda çalmak da yeni başlayanla için oldukça kolay.

YouTube video

13- Çanakkale İçinde / Çanakkale Türküsü Piyano Notası

Çanakkale Türküsü kolay piyano notaları arasında bulunuyor. Üstelik hiçbir zaman eskimiyor ve her daim özelliğini koruyor.

YouTube video

14- Gökyüzünü Tutamam Piyano Notası

Can Koç’un Gökyüzünü Tutamam şarkısı son yılların en çok dinlenen şarkılarından biri. Eski yerine yeni Türkçe şarkıları piyanoda çalmayı öğrenmek isteyenler için kolay piyano notaları bulunuyor.

YouTube video

15- Sefo Isabelle Türkçe Kolay Piyano Notası

Sefo’nun Isabelle şarkısı hem sosyal medyada hem de müzik listelerinde adından sıkça söz ettirdi. Isabelle şarkısı da kolay Türkçe piyano notaları listesinde.

YouTube video

B- Yabancı Şarkı Kolay Piyano Notaları

Yabancı şarkı kolay piyano notaları için aşağıdaki listemizde faydalanabilirsiniz…

1- Türk Marşı Piyano Notaları

Türk Marşı olarak bilinen Rondo Alla Turca, Mozart’ın bestelerinden biri. Mozart’ın, Mehter Marşı’ndan esinlenerek bestelediği Türk Marşı piyano çalmayı yeni öğrenenlerin tercih ettiği yabancı piyano notaları arasında yerini alıyor.

YouTube video

2- Jingle Bells Piyano Notaları

Jingle Bells özellikle yeni yıl yaklaştıkça her yerde duymaya alışık olduğumuz şarkılardan biri. Üstelik piyanoda çalması da oldukça kolay ve yeni öğrenenler için gayet basit bit pratik.

YouTube video

3- Game of Thrones Piyano Notaları

Game of Thrones son yıllara damgasını vuran yabancı dizilerin başında geliyor. Hem kurgusuyla hem konusuyla dikkat çeken Game of Thrones müziği ile de dikkatleri üzerine çekmişti. Eğer kolay ve yabancı piyano notaları arıyorsanız Game of Thrones müziğiyle pratik yapabilirsiniz.

YouTube video

4- Bella Ciao / Çav Bella Piyano Notaları

Çav Bella yani orijinal adıyla Bella Ciao İtalyan halk şarkısı olarak karşımıza çıkıyor ve bestecisi anonim. Çav Bella olarak Türkçeleştirilen Bella Ciao, günümüzde hala popülerliğini koruyor. Farklı farklı enstrümanlarla çalınabilen Çav Bella piyano notaları da oldukça kolay.

YouTube video

5- 9. Senfoni Piyano Notaları

Beethoven’ın 9. Senfoni bestesi, piyano öğrenmeye yeni yeni başlayanların gözdelerinden biri. Aslında oldukça uzun olan 9. Senfoni yeni öğrenmeye başlayanlarında pratik yaptığı bir parça.

YouTube video

6- Titanic Film Müziği Piyano Notaları

Yıllar geçse de izlenmeye devam eden, bir izleyenin tekrar tekrar izlediği filmlerden biri Titanic. Titanik film müziği de kolay yabancı piyano notaları arasında.

YouTube video

7- Billie Eilish Lovely Piyano Notaları

Billie Eilish’in Lovely şarkısı da çalması kolay piyano notaları arasında bulunuyor.

YouTube video

8- Happy Birthday To You Piyano Notası

Happy Birthday To You yabancı doğum günü şarkısı, piyano çalmayı yeni öğrenen kişilerin en kolay çalabileceği kısa ve basit parçalar arasında.

YouTube video

9- Shape of You Şarkısı Piyano Notaları

Yabancı şarkı kolay piyano notaları arıyorsanız, tercih edebileceğiniz yabancı şarkılardan biri de Ed Sheeran’ın Shape of You şarkısı.

YouTube video

10- Despacito Piyano Notaları

Luis Fonsi’nin Despacito şarkısı da en iyi ve kolay yabancı piyano notalarından biri.

YouTube video

11- Fairytale Piyano Notası

Alexander Rybak’ın Fairytale parçası da kolay çalınabilecek yabancı piyano notaları arayan kişilerin yararlanabileceği parçalardan bir tanesi.

YouTube video

12- Lost On You Piyano Notaları

Lost On You parçası da farklı müzik aletleriyle kolaylıkla çalınabilen parçalardan bir tanesi. Eğer piyanoda kolay çalınabilecek bir parça arıyorsanız Lost On You piyano notası ile pratik yapmaya başlayabilirsiniz.

YouTube video

13- Vals Piyano Notaları

Dünyaca ünlü bir isim olan Evgeny Grinko’nun Vals parçası da piyano çalmayı yeni öğrenenlerin gözde yabancı parçalarından biri.

YouTube video

14- Havana Piyano Notaları

Camila Cabello’nun Havana şarkısı başta piyano olmak üzere melodika, flüt ve org gibi enstrümanlarla kolaylıkla çalınabiliyor.

YouTube video

15- Yesterday Piyano Notası

Fsanevi grup Beatles’in Yesterday şarkısı da kolay çalınabilen yabancı kolay piyano notaları arasındaki yerini alıyor.

YouTube video

Yeni Başlayanlar İçin Piyano Notaları Hakkında Kısa Bilgiler…

Yabancı ve Türkçe kolay piyano notaları nelerdir sıraladık… Yazımızın bu kısmında da piyano çalmayı yeni öğrenen kişilerin, internette cevabını en çok araştırdıkları sorulara kısa yanıtlar verdik.

Piyano Do Notası Nerede?

Piyanoda iki siyah tuşun başında yer alan beyaz tuş do notasıdır. Yani; her ikili siyah tuşun solundaki beyaz tuş do notası olarak geçer.

Sol Piyanoda Nerede?

Sol piyanoda, her üçlü siyah tuşun ortasında yer alan siyah tuşun solundaki beyaz tuştur.

30 Yabancı ve Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

Piyano C Hangi Nota?

Türkçede müzik notaları do-re-mi-fa-sol-la-si-do şeklinde ifade edilir. Ancak bu notaların uluslararası sembolleri farklıdır. Bu bağlamda piyanoda c, do notasına karşılık gelmektedir. Tüm notaların karşılıkları ise şu şekildedir:

  • Do: C
  • Re: D
  • Mi:E
  • Fa: F
  • Sol: G
  • La: A
  • Si: B
30 Yabancı ve Türkçe Kolay Piyano Notaları ve Şarkıları

Piyanoda Sib Ne Demek?

Piyanoda sib; si notasının yarım ses aşağısı anlamına gelir. Piyanoda Sib’in yeri ise la ile si notasının arasındaki tuştur.

İlginizi Çekebilir: Ezel Dizi Müziği Piyano | Eda Akman

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!