featured

Kolej Bursluluk Sınavlarına Hazırlanma Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yabancı dil eğitimine ağırlık vererek kaliteli bir eğitim-öğretim programı sunan kolejlerin düzenlemiş olduğu ve başarılı öğrencileri ücretsiz veya indirimli olarak okullarına kayıt etmek amaçlı yapılan kolej bursluluk sınavı adıyla bilinen sınava hazırlık aşamasında yapılması gerekenleri açıklamaya çalıştık.

Kolej Burs Sınavları

Kolej burs sınavlarının normal sınav sistemlerinden pek farkı yoktur. Ancak üstün başarı sağlanması sonucunda ücretsiz bir şekilde eğitim öğretim kazanabilme şansı kazanan öğrenci bu sınava sınavın eleyici özelliği olduğunu bilerek katılmalıdır. Hemen hemen her kolejin senede en az 2 defa düzenlediği bursluluk sınavları her kesimden öğrenci barındırmak adına ve kolejin kalitesini arttırmak maksadı ile yapılır. Başarılı öğrencilerin kaliteli ve modern çağa uygun eğitim alarak akademik başarılarında fark yaratmasını sağlar.
Kolej bursluluk sınavlarına nasıl girilir?
Öğrenci bursu kazandığı takdirde, öğrencinin okuldaki başarısı için en önemli unsur yabancı dil unsurudur. Bildiğiniz üzere kolejler yabancı dil öğretimine ağırlık vermektedir. Artık çağımızda işverenler işçi alımı yaparken İngilizce harici bir dili daha kesinlikle bilme şartı koşuyor. Koşullar böyle olunca da sıkı bir disiplinle çalışmak mecbur hale geliyor. Peki öğrencinin kolej bursluluk sınavı hazırlık aşamasında nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir?  Bu hususta 3 maddelik kısa bir liste hazırlayarak bilgilendirme yapma gereği duyduk.
Kolejlerden nasıl burs alınır?

Kolej Bursluluk Sınavına Hazırlanırken Yapılması Gerekenler

1- Hedef Belirleyin

Sadece sınavlar için değil hayatın her alanında hedef belirlemek başarının birinci koşuludur. İstenen sonuçların hedef olarak adlandırılması motivasyonunuzu yükseltir ve sizi hedefe yaklaştırır.
Kolej Bursluluk Sınavlarına Hazırlanma Rehberi

2- Düzenli Ve Sistemli Çalışma Programı

Ders çalışmak ve soru çözmek elbette sınav başarına giden yolda izleyeceğimiz ilk işaret. Ancak bunun yanında çalışılan konuların tekrar edilmesi öğrenme süreci açısından hayati önem arz ediyor. Çözülemeyen ve yanlış yapılan soruların ise üstünden geçilmesi ve sağlıklı bir biçimde öğrenilmesi çok önemlidir.
Kolej burs sınavlarına nasıl girilir?

3- Sınıfınıza Uygun Hazırlanın

Kolej seçiminde en yaygın hatalardan biri olan yanlış sınıf seçimi öğrenciyi olumsuz etkilemekte. Doğru sınıfın sınavlarına doğru bir çalışma programı ile hazırlanılmalıdır. Örneğin 4. sınıflar için kolej burs sınavları için başvuru yapacaksanız sadece 4.sınıf konularına çalışınız.
Bakınız: İstanbul’da Burs Başvurusu Yapabileceğiniz 5 Kurum

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!