featured

Koronavirüs İkinci Dalga Ne Zaman? Dünya Sağlık Örgütü Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgınında herkes ikinci dalganın gelmesinden korkuyor. Bu konuda gözü kulağı DSÖ’de olanlara cevap niteliğinde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Covid-19 salgını ikinci dalgasının Eylül ayında beklenildiği söylendi.

YouTube video

Korona virüsü salgını dünya genelinde kontrol altına alınmaya başlandı. Özellikle son haftalarda alınan etkili önlemler sayesinde vaka sayısı ve ölüm sayısı büyük oranda düşüş yaşadı. Bu düşüşlerin ardından başta ülkemiz olmak üzere birçok dünya ülkesi normalleşme sürecine girdi. Fakat bu normalleşme sürecinde tedbirin elden bırakılmaması gerektiği de yinelendi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, hem normalleşme sürecine hem de ikinci dalgaya dair açıklamalarda bulundu. Dr. Hans yaptığı açıklamada ikinci dalganın Eylül ayında gelmesini beklediklerini söyledi. Bu nedenle normalleşme sürecinde devletlerin ve insanların çok dikkatli olması gerektiğini iletti. Vaka sayılarının düşmesi rehavete kapılmaya sebebiyet vermesin dedi. Kluge ayrıca;

“Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum, eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız.”

Uyarılarında bulundu.

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü, eylül ayında oluşacak mevsimsel grip ile beraber salgında ikinci dalganın yaşanılacağını ön gördüklerini belirtti. Bu nedenle, devletlerin ikinci dalga koronavirüs salgını için hazırlıklarının tamamlaması gerektiğini söyledi. Kluge, dünya yaptığı açıklamalarda;

“Covid-19 enfeksiyonun tekrar yükselişe geçmesi gibi bir tehdit var, eğer durdurulmazsa ikinci dalga olarak gelebilir ve çok yıkıcı olabilir.”

İfadelerinde bulunmuştu.

Türkiye Vaka Sayısında Son Durum Ne?

Koronavirüs için en büyük mücadeleyi veren ülkelerin başında gelen Türkiye, pandemi listesinde 11. sırada yer alıyor. Resmi kayıtlara şuan 167.410 COVID-19 vaka sayısı yazıldı. Test yapılan ve tedaviye alınan bu vakalardan 131.778 kişisi iyileşti. 4.630 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetti.

Verilen bu oranlar pandemi ile başarılı bir savaş verildiğini gösteriyor. Yavaş yavaş ikinci normal sürecine giren Türkiye’de 31.002 kişi halen corona virüsü enfeksiyonuna sahip. Bu sayı her geçen gün azalıyor. Enfekte olan kişi sayısı düşerken, tedavi olan kişi sayısı ise artıyor.

YouTube video

Tüm bu sevindirici haberler bizleri rehavete kaptırmamalı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan tüm uyarılara dikkatle uymamız gerekir. Aksi takdirde beklenen ikinci dalga Covid-19 salgını çok ağır sonuçlar doğuracaktır. Yeni bir salgın yaşamamak için sosyal mesafe kurallarına hassasiyetle uyulmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!