featured

Koronavirüs Zararları Hakkında Yeni Bilgiler Elde Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs her geçen gün yeni belirtiler ve yeni zararlar ile kendinden söz ettirmeye devam ediyor. İlk zamanlar solunum yolunu hedef aldığı söylenen virüsün diğer organlara da zarar verdiği ortaya çıktı.

Dünyayı kasıp kavuran pandemi hakkında uzmanlar artık daha çok bilgiye sahip. Ama yine de her geçen bilinmeyen başka bulgular ve bilgiler elde ediliyor. Bu bulgular ile de yeni tedavi yöntemleri geliştirilmeye çalışılıyor. Corona virüsün ilk zamanlar sadece solunum yollarını hedef aldığı ve akciğerleri çalışamaz hale getirildiği düşünülüyordu.

Fakat artık yeni keşifler ve bulgular elde edilmeye başlandı. Covid-19 virüsü taşıyan hastaları inceleme altına alan doktorlar, virüsün solunum yolu dışında diğer organlarda da kalıcı hasarlar verdiğini gördüler.

Amerika Birleşik Devletleri Califronia bölgesindeki Scripps Translasyonel Araştırma Enstitütüsü doktoru Eric Topol bazı açıklamalarda bulundu. Dr. Topol yaptığı açıklamada;

“ Başta sadece solunum yolu virüsü olduğunu düşündük. Ancak sonra pankreası, kalbi, karaciğeri, beyni, böbrekleri ve diğer organları hedef aldığını gördük.”

İfadelerini kullandı.

Vücuttaki Birçok Organ Koroanvirüsü Hedefinde

Herkes corona virüse yakalanan hastaların sadece solunum güçlüğü çektiğini düşünüyor. Fakat yapılan yeni araştırmalar virüsün felç yaptığını da ortaya çıkardı. Kanın pıhtılaşmasına neden olan virüs birçok organa da zarar veriyor. Organları hedef alarak enflamasyon oluşturuyor.

Virüsün belirtileri olarak da yeni bulgular elde edildi. Virüse yakalanan hastalarda baş dönmesi, şiddetli baş ağrısı, tat ve koku kaybı gibi bulgular gösterebiliyor.

Zararların Etkisi Uzun Yıllar Sürebilir

Her ne kadar bir solunum yolu hastalığı olarak görülse de virüsün bıraktığı hasar tüm organlarda hissediliyor. Tüm organlara saldıran bu virüsün etkisi ise uzun yıllar hissedilecek şekilde kalıcı hasarlardır. Bu nedenle sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmesi öneriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!