featured

KPSS siz Memur Alımı 2020 Şartları Nelerdir? Belediyelere KPSS siz Memur Alımı İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de memur olmak için takip edilmesi gereken önemli tarihlerden biri de KPSS siz memur alımı dönemleridir. Lise, Önlisans ya da Lisans eğitimi mezunlarının yanında ilkokul mezunlarının da memuriyet alabildikleri KPSS siz memur alımı 2020 şartları nelerdir? Belediyelere KPSS siz memur alımı için ne yapmak gerekir? İşte, detaylar…

KPSS siz Memur Alımı 2020 Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Kurumları memur alım türü ikiye ayrılmaktadır: KPSS sınavı gerektiren ve gerektirmeyen. Bu yazımızda, ilkokul, lise ya da üniversite mezunu demeden, her öğretim seviyesine uygun KPSS siz memur alımı süreçlerini paylaşacağız.

1 – PTT KPSS siz Memur Alımı

PTT KPSS‘siz memur alımı işlemlerini kendi bünyesinde yapan bir kurumdur. İşkur üzerinden başvuru yapılabildiği gibi kendi İnsan Kaynakları Bölümü’nden de işe alım süreçleri işletilebilmektedir. PTT bünyesinde yapılan işe alım süreçlerinde özgeçmişinizin bulunmasını ve acil bir istihdam durumunda sizinle iletişime geçilmesini istiyorsanız, PTT İnsan Kaynakları biriminin web sayfasından işe başvuru formu doldurmalısınız.

2 – Belediyelere KPSS siz Memur Alımı 2020 

Her ilde bulunan KPSS gerektirmeyen memur statüsünü barındıran belediyelerde memur olmak için başvuru bizzat yapılmaktadır. Başvurularda kurumun ihtiyaç duyduğu vasfa sahip olmak gerekmektedir. Teknik personelden beyaz yakaya birçok pozisyonda iş imkanı sunan belediyelerde mevsimlik ya da uzun süreli işçi kadrosunda görev yapmak da mümkündür.

Park ve Bahçeler Genel Müdürlüğü kapsamında peyzaj çalışmalarında görev alan işçiler, mühendisler ve proje yöneticileri beraber çalışırken; belediye sekreterlikleri, sosyal yardımlaşma yetkilileri veya danışmanlar da KPSS siz memur alımı kapsamında işe kabul edilen görevlilerdir. Belediyelere KPSS siz memur alımı 2018 yılında olduğu gibi 2020 yılında da bireysel başvuru ile gerçekleşmektedir. Memur alım ilanını paylaşan belediyeler, ihtiyaç duyduğu istihdam türüne göre süreç yönetimine girerler.

Teknik birimlerde ihtiyaç duyulan istihdamda ise iskur kpss siz memur alımı bölümünden yönlendirmeleri de kabul eden belediyler, memur adayının sahip olduğu ustalık / yetkinlik belgesine ve en az lise mezunu olmasına önem vermektedir.

3 – İŞKUR KPSS siz Memur Alımı

Belediyelere KPSS’siz memur alımı süreçlerinin de yürütüldüğü İŞKUR, Türkiye’nin en sistemli işçi bulma kurumudur. İŞKUR bünyesinde işe alım ve işe giriş süreçlerinde hem çalışan hem de işveren koruma altına alınır. İŞKUR üzerinden yapılan işe alım süreçlerinde çalışanın ilk 3 aylık sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenirken, bu 3 ay içerisinde yüz kızartıcı bir suç olmadığı sürece işten çıkarma söz konusu olmaz.

İŞKUR üzerinden sadece kamu kurumlarına değil, özel firmalara da iş alımları yapılmaktadır. Yurt dışı işçi alımlarında ve Almanya mühendis alımı süreçlerinde aktif görev alan İŞKUR, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmayı başarmıştır. KPSS siz memur alımı 2019 yılından bu yana milyonlarca kişiyi iş sahibi yaparken, binlerce işvereni de güvenilir çalışan ile bir araya getirmeyi başarmıştır. Kurum bünyesindeki kariyer danışmanları, kendisine danışanlık eden personel adaylarını işe alım süreçlerinden işten ayrılma süreçlerine kadar yakından takip ederler. Böylece işveren için personel adayının geçmişi hakkında bir kaygı söz konusu olmaz.

4 – Bankalara KPSS siz Memur Alımı

Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü bankacılık faaliyetlerine çalışan kişilerde KPSS şartı aranmaz. Ziraat Bankası KPSS siz memur alımı sayısı ile Türkiye’de ilk sırada yer alırken, diğer bankalarda da sınav şartı koşulmaz. Fakat her bir bankanın her farklı pozisyonu için gerekli şartlar bulunmaktadır.

Lise mezunu KPSS siz memur alımı yapmayan bu bankalarda en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir. Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Bölümü mezunu adayların iş bulabildiği bankacılık sektöründe, bilgisayar programcılığı ve ağ teknisyenliği bölümlerinin 2 yıllık fakültelerinden mezun kişiler de KPSS şartı olmadan işe alınabilmektedir. Fakat her birim için bankanın genel müdürlüğü tarafından yapılan bir işe alım süreci söz konusudur.

Bankacılık sektöründe işe alım süreçlerinde yabancı dil, mesleki bilgi ve genel yetenek – genel kültür derslerinin bulunduğu sınavlar uygulanmaktadır. Yazılı sınavda başarı elde eden memur adayları sözlü mülakata davet edilirler ve başarı elde edenler söz konusu pozisyonda çalışşmaya başlar.

5 – Milli Savunma Bakanlığı KPSS siz Memur Alımı

2019 KPSS siz memur alımı türlerinden biri de askeri personel alımıdır. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde askeri olarak saha görevi üstlenen asker statüsündeki çalışanlar dışında bir de büro memurları bulunmaktadır. Bunlar da yine KPSS siz memur alımı 2019 başvuru süreçlerine benzer olarak işe alım ilanı Milli Savunma Bakanlığı websitesinde ve İŞKUR üzerinde görüntülenir.

YouTube video

MSB KPSS’siz personel  alımı söz konusu olduğunda, Halkla İlişkiler, Sekretarya, Teknisyen ya da Mali İşler Sorumlusu gibi birçok farklı iş alanı bulunmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı KPSS siz memur alımı süreçlerinde de bireysel başvuru söz konusu olup, aranan özelliklere sahip kişiler sözlü mülakat sınavına tabi tutulur. Teknik personellerde ise yazılı ya da uygulamalı sınav da tercih edilebilmektedir. Bu, tamamen kurumun o dönem ihtiyaç duyduğu personelin vasfına ve aciliyetine göre değişmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!