featured

Kraliyet Ailelerinin Ölümlerine Sebep Olan Tuhaf Hikayeler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kraliyet aileleri neredeyse tarih boyunca hep göz önünde bulunan ve dikkat çeken ailelere sahipti. Bu dikkat sadece maddi ve elde ettikleri siyasi güç ile alakalı değildi.

Her ne kadar güçleri konusunda dikkat çekseler de kimi Kraliyet Ailesi üyeleri öyle tuhaf ölümlere şahit olmuş ki yok artık diyeceksiniz!

Tabii ki listede yer alan ölüm şekilleri ve hikayeleri tarihçiler tarafından günümüzde hala tartışılan bir konudur. Ancak geçmiş zamanda tarihi kaynaklar çok sayıda olmadığı için netlik konusu biraz şüpheli kalabilmektedir.

İşte Kraliyet Ailesi üyelerinin maruz kaldığı o tuhaf ölüm sebepleri!

1- Tuvalette Bıçaklandı | İngiltere Kralı II. Edmund

1016 yıllarında babasının ölümü sonrası Edmund, Londra’da bulunan konsey üyeleri ve seçkin grup tarafından tahta seçildi. Elbette tahta geçmesi bu kadar kolay olmayacaktı.

Zira bir kesim tarafından kendisine karşı lider Cnut destekleniyordu. Cnut hatta ülke dışınd sçeşitli yerleri fethetti. Ancak asla kral olamadı.

Günün birinde seçilmiş kral Edmund, bıçaklanma ve enfeksiyona bağlı olarak hayatını kaybetti. Ölüm anını tasvir eden Henry of Hungtindon bu durumu biraz dramatikleştirdi.

Eski tuvalet sistemleri kazılmış çukur ve lağım sisteminden oluşuyordu. Bir suikastçi bu çukurlardan birinde bekleyerek Edmund ihtiyacını gidermek üzereyken bıçaklanıp öldüğü düşünülüyor.

2-Geyik Avlarken Vuruldu | İngiltere Kralı II. William

William babasının ölümüyle sıradan bir şekilde taht başına geçen krallardan birisiydi. Tahta geçmesinden önce orta ağabeyi Richard avlanırken ölmüştü.

Kendisini bekleyen aynı sondan habersizdi.

Kral seçildikten sonra bir geyik avına çıktı. Fakat geyik avında Sir Walter Tirel bir geyiği burması yerine krala nişan aldı ve onu resmen avladı!

Kralın düştüğünü gördükten sonra hemen yanına gitse de korkusundan Fransa’ya kaçmak zorunda kaldı.

Tarih sahnelerinde görmeye alışık olduğumuz bu durumun kaza değil, William’ın küçük kardeşi I. Henry tarafından tasarlanmış olabileceği konuşuluyor.

3- Çok Fazla Balık Yedi | İngiltere Kralı I. Henry

Kral abisini suikaste kurban götürüp ortanca abisi Robert’i de hapse attıktan sonra kral olan I. Henry maalesef tuhaf bir sonla hayata gözlerini yumacaktı.

Oldukça bilge ya da ileriyi gören, tahmin eden bir lider olsa da kötü bir huyu vardı: inatçılık. Yaşadıklarından kişisel olarak ders aldığı biraz zor görülmüştü.

Üstelik yemeğe de düşkündü! Günün birinde yediği bir yılan balığı sonrası hastalansa da bu konunun üzerinde durmamış tekrar balık yemeğe devam etmiştir.

Bir akşam yemeğinde o kadar çok balık yemiş ki, balıktan bıkma noktasına gelmiştir. Daha sonra fenalaşıp hayatını kaybetti.

Dönemin uzmanlarının verdiği bilgiye göre günümüzde gıda zehirlenmesine bağlı olarak öldüğü düşünülüyor.

4- Uçurumdan Düştü | İskoçya Kralı III. Alexander

Krallar arası inatçılık huyu pek de hoş olmayan ölümlere sebep oluyor görüldüğü üzere. İskoçya Kralı III. Alexander da inatçılığı yüzünden yaşadığı bir ölümle anılıyor.

Kutlamaya yetişmek üzere gece vakti atıyla yola çıkan Alexander oldukça kararlıydı. Çevresindekiler zamanın zor koşullarında kralın böyle bir şeye yeltenmesini normal karşılıyordu.

Zira o oldukça inatçı ve daha önce de geceleri yola çıkmış bir isimdi. Fakat yolu tarif eden rehberleri dinlememek gibi bir huyu da vardı.

Fakat o yolculuk kendisinin son yolculuğuydu. Atıyla birlikte sabah güneşin aydınlanmasıyla uçurumdan yuvarlanıp boynu kırılmış bir şekilde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!