featured

Kredi Çekemiyorum Bankalardan Kredi Alamıyorum Ne Yapmalıyım | 8 Madde ile Kredi Başvurusu Kabul Edilmeme Nedenleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi çekemiyorum düşüncesi birçok kişide sıkça gündeme geliyor olabilir. Devam eden salgın nedeniyle borcu çoğalan ve geliri azalanlar yeni kredi çekmekte zorlanmaktadır. Bankalar bazı yeni erteleme kararları alsa da sıfırdan kredi çekmek daha da zorlaştı denebilir.

Kredi Hesaplama Örneği | En Uygun Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

https://www.youtube.com/watch?v=YEUz1P73AYw

Kredi hesaplama örneği olarak gelir ve banka kredi limitleri bütünsel olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Öncelikle size en uygun kredi türünü seçin ve ardından çekmek istediğiniz tutarı belirleyin. Kredi hesaplama aracı vade ve faiz oranı doğrultusunda fikir verecektir. Toplam gelirin yarısı alındığında ödemekte olduğunuz diğer kredi miktarı da düşülecek ve aylık taksitiniz belirlenecektir. Genellikle %50 oranı geçerli olsa da değişken bir durum da yaşanabilir.

Kredi hesaplama için maaşınız 3000 TL ise ve aylık kredi ödemeniz de 650 TL ise, 1500 TL’den çıkarılan 650 TL olarak sonuçlandırılmaktadır. Vade sayısı ile 850 TL çarpımı toplam çekebileceğiniz krediyi belirler.  Kredi aylık taksiti de 850 TL olacaktır.  Bankalar güncel faiz oranı ve ekstra kredi avantajları konusunda dönemsel olarak kampanyalar da yapabiliyor. Konuyu takipte kalarak en uygun kredi çözümlerini elde edebilirsiniz.

“Banka Kredi Vermiyorsa Bize Gelin “Firmaları | Kredi Alamayanlara Kredi Veren Kuruluşlar Hangileridir?

Bankalar kredi vermiyor nasıl kredi çekebilirim sorusu için bazı firmalar kolaylık sağlayabilmektedir. Firmadan alacağınız bir hizmet karşılığında banka kendi adına kredi çekerek sizi kendisine taksitli senede bağlamaktadır. Krediyi çeken kuruma borçlanırken yasal olarak yine zemin devam eder. Bu aşamada önemli olan kredi alamayanlara kredi veren kuruluşlar açısından seçici olmanız gerektiğidir.  

KOÇ Finans https://www.kocfinans.com.tr/ ALJ Finansman https://kredimol.aljfinans.com.tr/web Financell https://financell.com.tr/ EVKUR https://www.evkur.com.tr/ Güvenilir faktöring firmaları yaygın bilinen banka dışı kredi çekilecek kurumlar arasındadır.

Kredim Çıkmıyor Neden?  Acil İhtiyaç Kredisi Neden Alamıyorum?

En uygun kredi bulma çabalarınız devam ederken krediniz çıkmıyorsa bankalar kredi verme limitlerini doldurmuş olabilir. Genelde başvuru yapan kişinin gelir ve gider dengesinde beklenen durum yoktur.

1. 18 Yaşını Doldurmayan Kişilerin Başvurusu

Bankalardan kredi çekmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Taşıt kredisi, esnaf KOBİ, konut, ihtiyaç kredileri başvurularında 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

2. Maaşım Var Bankadan Kredi Çekemiyorum

Maaşım var kredi çekemiyorum diyorsanız çekmek maaşınızın çektiğiniz kredi aylık ödemesini karşılamaması durumu olabilir. Riskli kabul edilen hallerde bankalar yüksek maaşa rağmen kredi vermeyebilir. Ön onaylı kredilerde bu yanılsama sıkça karşılaşılan bir durumdur.

3. Kredi Çıkmıyor | Çok Başvuru Yaptığım İçin Kredi Alamıyorum

Çokça başvuru yapmanıza rağmen kredi çekemiyorum diyorsanız sorun tam da çok başvuru yapmanız olabilir. Bankalara kimlik numaranız görünerek kredi başvurusunda bulunduğunuz için risk tazelenmektedir. Ön onay alsa da almasa da kayıtlardaki bu sık başvuru kredi notunuzda ani düşme yapabilir. Kredi notu öğrenmek ve  bu şekilde başvuru yapmak, hesaplama araçları ile ödemelerinizi netleştirmek etkili olacaktır.

4. Banka Kredi Vermiyor Peki PTT Kredi Veriyor mu?

PTT son yıllarda banka benzeri bir sistemle çalışmalarını sürdürmektedir. PTT hesabınız varsa ING Bank aracılığı ile kredi başvurusu yapabilirsiniz. Genellikle emekli maaşı ve ölen aile bireyi nedeniyle alınan maaşlar üzerinden çekilecek kredilerde PTT yönlendirici olabilmektedir. Bankalar, hazır maaş müşterilerine kredi vermeyi daha çok sever.

5. Kredi Notu Düşük Olduğu İçin Kredi Çekemiyorum | Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi başvurusu için kredi notu 1400 ve üzeri genelde az riskli olarak kabul edilmektedir. 1200 kredi notu olan biri de ekstra değerlendirme ve ipotek gibi avantajlarla kredi çekebilir. Banka kredisi için kredi notunuzun belirlenmesinde eski ödemeleriniz, güncel borcunuz, gelir miktarı en önemli kriterlerdir.

6. Gelir Gösteremediğim için Kredi Çekemiyorum

Geliriniz varsa ama bunu gösteremiyorsanız da banka kredi vermeyecektir. Kira ödemesi alan ev sahipleri, sözleşme olduğuna dair evrak dekont vs. göstermelidir. Maaş gelirinizin de resmi evrakta nasıl göründüğü kredi çekme şartları olarak dikkate alınabilir. Var olan maaşınızı iş yerinizle anlaşmalı olarak bir miktar yüksek göstererek kredi olasılıklarınızı artırabilirsiniz. Aradaki yüksek maaş görüntüsü nedeniyle oluşan fark maaşınızdan kesilebilir.

7. Yeni İşe Girdim Kredi Çekemiyorum

Bir iş yerinde yeterli bir süre sigortalı olarak çalışmadıysanız banka geri ödeme konusunda sizi riskli sınıfa koyabilecektir. 3-6 ay minimum sigortalı çalışma süresi belirlenmektedir. Maaş müşterilerine en uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar bu süreyi azaltabilmektedir.

8. İpotekte Eş Onayı Almamak

YouTube video

İpotekli kredi çekme koşulları arasında en önemli şartlardan biri ipotek edilecek varlık sahibinin izninin alınmasıdır. Bu izni almadığınızda ve evrak olarak göstermediğinizde banka garanti olarak gördüğü geliri kayıt altına alamaz. Dolayısıyla yapılan işlemler de askıda kalır. Ev ipotekleri, arsa, mal varlığı araç ipotekleri vs.  için kural aynen geçerlidir.

Başka bankalarda ipotekli kredi zaten varsa borç kapatma kredisi başvurularına bakabilirsiniz. Banka borcunuzu tek bir bankada toplamak için düşük faizli devlet bankalarına yönelebilirsiniz.

 

   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!