featured

Kripto para ekosisteminden güncel haberler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

%80 doğruluk payına sahip kripto topluluğu, Haziran sonu için Bitcoin fiyat tahmininde bulundu

CoinMarketCap kripto topluluğu, Bitcoin’in 30 Haziran günü mevcut fiyattan %30 artışla 41,175 dolardan işlem göreceğini tahmin etti. Bu fiyat tahmini 34.436 üyenin oy ortalamasına göre hesaplandı.

Topluluğun son 6 aylık fiyat tahminlerine göre doğruluk payı, yüzde 80 gibi ciddi bir orana sahip.

Dogecoin kurucusu kripto paraların yüzde 99,9’unun çökeceğini iddia etti

2013 yılında Jackson Palmer ile birlikte Dogecoin’i (DOGE) kuran Billy Markus, büyük kripto varlıklar haricinde altcoin’lerin neredeyse tamamının yok olacağına dair bir kehanette bulundu.

Markus, Twitter’da günlük basılan 500 yeni kripto paradan neredeyse %100’ünün “kesinlikle çökeceğini” yazdı. Yüksek değerli kripto para birimleri için farklı bir senaryo yazan Markus, onların ise yüzde 90 kadar düşeceğini iddia etti.

Güney Kore, Terra çöküşünün ardından dijital varlık denetim birimi kurmaya karar verdi

Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore Haziran ayı sonuna kadar bir dijital varlık denetim birimi kurmayı planlıyor.

Kurulacak Komiteye hükümet dijital varlıklarla ilgili kalıcı yasalar hazırlayana kadar alanın denetlenmesinden sorumlu olacak. Hükümet ayrıca, Terra çöküşünün ardından düzenleme çağrısı konusunda seslerin yükselmesiyle kripto düzenlemelerinde daha hızlı hareket etme kararı aldı.

İddia: “Terra kurucusu Do Kwon yeni bir sabit kripto para projesi üzerinde çalışıyor”

Terra kurucusu Do Kwon, söylentilere TerraUSD’nin (UST) başarısızlığına ve çöküşüne rağmen, yeni bir sabit kripto varlık projesi üzerinde çalışıyor.

Geçen ayın başlarında, kripto para tarihinde benzeri görülmemiş bir çöküş yaşandı. Terra, çöküşünün ardından sabit kripto varlığı olmadan yeni bir Blockchain ile yoluna devam etme kararı aldı. Ancak piyasada çıkan söylentilere göre Do Kwon’un şu anda Terra 2.0 üzerine kurulacak yeni bir merkezsiz sabit kripto para için tasarım planları üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Avrupa Birliği, kripto işlemlerine daha sıkı kurallar getirmek istiyor

Avrupa Birliği, önümüzdeki günlerde kripto şirketlerinin tarafları hakkında bilgi toplamasını gerektiren bir yasanın oylamasını yapacak.

Teklifin geçmesi durumunda, borsalar alt limit olmaksızın tüm kripto işlemlerini raporlamakla yükümlü olacak.

Tasarıyı önerenler, kripto para birimleriyle yapılan küçük işlemlerin genellikle terörizmi finanse etmek veya kara para aklamak için kullanıldığını iddia ediyorlar. Böyle bir boşluk, yasadışı sermaye herhangi bir coğrafi sınırlama olmaksızın anonim olarak hareket edebildiğinden, kripto varlıkların suç faaliyetlerini finanse etmek ve gizlemek için kullanılmasına olanak sağlayacaktır.

SHIB topluluğunda Ryoshi hakkında söylentiler devam ediyor

Shiba Inu topluluğu, Ryoshi’nin hesabındaki tüm gönderileri silmesinin ve ekipten ayrılmasının ardından karışmış gibi görünüyor.

SHIB sahipleri için en endişe verici iddialardan biri, Ryoshi’nin “rug pull” olarak adlandırılan bir faaliyetle SHIB tokenlerini toplu halde satacağı söylentileri. Ancak Ryoshi’nin yaklaşık bir senedir Shiba Inu ile ilgilenmediği gerçeği ve daha önce SHIB tokeni tutmadığını dile getirmesi bu iddiaları çürütüyor.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!