featured

Kripto paralar son 24 saatte nasıl hareket etti?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – haftaya yükselişle başlayan kripto para piyasaları, gün içi işlemlerde dünkü kazançlarını koruyarak daha çok yatay hareket etti. Toplam piyasa değeri, ABD işlem saatlerinden önce 1,3 trilyon dolarda bulunurken son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 94 milyar dolara yükseldi. 

Bitcoin 32.000 doları test ettikten sonra 31.000 dolarda yatay kaldı

Dün ABD piyasaları tatilken Bitcoin, gün sonuna doğru gelen taleple 32.200 dolara kadar bir yükseliş gördü. Asya işlem saatlerinde bir miktar geri çekilen en büyük kripto para 31.500 – 31.800 dolar bandına çekildi. Gün içi işlemlerde ise BTC/USD’nin düşük volatiliteyle bu fiyat aralığında devam etmesi dikkat çekti. 

Son duruma göre 24 saatte yüzde 3,5 oranında yükseliş gören Bitcoin, haftalık değer artışını yüzde 8,5’a çıkardı ve akşam saatlerine doğru 31.700 dolar bandında hareket ediyordu. Bitcoin piyasa değeri bugün 600 milyar bandına geri dönerken hakimiyet oranı ise yüzde 46,5 oranında devam ediyor. 

Altcoin piyasasında son durum

Bitcoin hariç piyasa değeri, günün erken saatlerinde 700 milyar dolara kadar yükseldikten sonra bugün 690 milyar dolar seviyesinde denge buldu. En büyük 100 kripto paranın 90’ı bugün artıda devam ediyor. İlk 10 kripto para da Cardano (ADA) pozitif ayrışırken ortalama yüzde 5,7 oranında bir yükseliş söz konusu. 

Cardano (ADA), an itibarıyla yüzde 17 değer artışıyla 0,63 dolardan el değiştiriyor. Ayrıca dünden bu yana devam eden yükselişiyle en büyük 6. kripto para oldu. 

XRP, yüzde 5 seviyesinde yükselişle 0,41 dolar bandında hareket ederken en büyük altcoin Ethereum, toparlanmaya devam ediyor ve bugün 2.000 dolar sınırına kadar yükseldikten sonra 1.970 dolar bandında hareket ediyor. İlk 10’daki diğer altcoin’ler BNB, Solana (SOL) ve Dogecoin (DOGE)i ortalama yüzde 1 gibi düşük değer artışlarıyla devam ediyor. 

İlk 100’de Waves öne çıkıyor

İlk 100 kripto para arasında ise bugün en çok değer kazanan kripto varlıkların başında Waves, ilk sırada yer almaya devam ediyor. 57. sıradaki altcoin, bugün yüzde 60 gibi ciddi bir yükselişle 9 dolara yükseldi. 

43. sıradaki Axie Infinity, bugün yüzde 25 oranında yükselirken 25 dolara ulaştı. Cardano’nun ardından çift haneli kazanç gören diğer altcoinler ise şu an yüzde 11 değer artışıyla Near Protocol (NEAR), Kava ve AAVE olarak sıralanıyor.

Bugün de değer kayıpları kısıtlı kalırken en çok değer kaybedenler yüzde 2’ye yakın düşüşle Tezos (XTZ) ve Tron (TRX) oldu. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!