featured

Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle yeni evlenen ve daha küçük dairelerde yaşayarak sonrasında büyük eve geçmek isteyen kişiler bulunur. Bunun yanında öğrenciler için daha uygun fiyatlarla kompakt daireler bulunmaktadır. Bu tür bir gereksiniminiz varsa, 20 metrekare ve 40 metre kareye kadar rahat hareket edebileceğiniz, ister tek kişilik istenirse çift kişilik mikro ev tasarım uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Bu mikro evler, kompakt daire olarak adlandırılırken, kullanacak kişilere hem depolama alanı hem de egzersiz alanı sunmaktadır.

1. Evinizi Yeniden Dekore Edin

Küçük ev dekorasyonu yapmak aslında oldukça kolay olsa da pratiklik gerektirir. Tam donanımlı bir banyo gereksinimi için, çamaşır makinesi sınırlı kapasiteye sahip mutfağa taşınarak, banyo bölümü daha konforlu hale getirilebilmektedir. Depo için, tabandan tavana 3.3 metreyi kapsayacak oturma odasının tüm duvarları kullanılabilir.

Küçük ev dekorasyonu yaparken depolama alanları oldukça önem taşır. Depo olarak kullanılacak alanda, üst kare raflar, gardırop olarak kullanılırken, ihtiyaç duyulan giysiler için rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Bir merdiven yardımıyla, diğer ihtiyaçlara ve kitaplarınıza ulaşmanız mümkün olmaktadır.Yapılacak bir asma kat sayesinde yatak odası asma kat üzerine taşınırken, eve dubleks tasarım havası verilmiş olmaktadır. Böylece alt kat oturma odası olarak düşünülürken, üst kat ise yatak odası olarak kullanılabilmektedir.

2. Oturma Grubunuzu İyi Tasarlayın

Mikro ev olarak tasarlanan 20 metrekarelik alanlar; asma tavan yapıldığı için, çok fazla ayakta durma imkânı olmasa da taban kısımda çaprazlama oturan bir kişi tarafından kullanılmak üzere tasarlanmaktadır. Tek kişi için kullanılan bu alanlarda yatak ve küçük bir, iş görmektedir. Küçük ev dekorasyon örnekleri genellikle küçük oturma grubuna göre yapılmaktadır.

Bu tip mikro evlerde eğer yatak ve oturma odası ayrılmak isteniyorsa, asma tavan yapılarak daha farklı bir tasarım elde edilebilmektedir. Bu tip tasarım, oturma odası ve yatak odasını ayırma olanağı sunarken, kişiye egzersiz yapma fırsatı da sunmaktadır. Küçük ev dekorasyon örnekleri incelediğinizde küçük alanları verimli kullandıklarını görürsünüz. İşte asma tavan tam olarak bunu sağlar.

Alt katta oluşturulacak oturma odasında duvarın bir bölümü boyunca çubuk şeklinde iki ahşap masa konabilir. Odanın şekline göre dikdörtgen yemek masası da oluşturulabilmektedir.

3. Gizli Depolama Alanları Oluşturulabilir

Mikro ev tasarımlarında ana pencere altına kanepe konarak, kanepenin alt kısmı depolama alanı olarak tasarlanabilir. Asma kata çıkan merdiven altı ise televizyon koymak için ideal olacaktır. Küçük ev dekorasyonu salon örnekleri gizli bölmeler ile doludur.

Tek kişinin rahatlıkla yaşamını sürdürebileceği mikro evlerde; banyo, yatak odası, mutfak ve depolama alanlarıyla harika tasarımlarda evinizi kurabilirsiniz. Küçük ev dekorasyonu salon örnekleri ile tek kişinin yaşayabileceği bir evi 3 kişilik ailenin yaşayacağı eve dahi dönüştürmeniz mümkündür.

4. Ayna ile Derinlik Katın

Küçük ev dekorasyonu yaparken uygun yerlere ayna kullanımı yapılmasına dikkat edilmelidir. Ayna evin neresinde kullanılırsa kullanılsın doğru kullanıldığı sürece, bulunduğu yere geniş ve ferah bir görünüm katar. Küçük ev dekorasyonu püf noktaları listesinin başını çeken kesinlikle ayna kullanımıdır.

5. Açık Renk Kullanın

Açık renk bulunduğu her yere derinlik katar. Küçük bir evde koyu renkler kullanırsanız alanı daha çok daraltırsınız. Küçük ev dekorasyonu püf noktaları arasında küçük evde açık renkler kullanmak vardır. Eğer siz de küçük bir eve taşınmaya karar verdiyseniz mutlaka açık renk mobilyalar seçmeli, ya da renkli mobilyaları doğru şekilde kombinlemelisiniz.

6. Özel Ölçü Mobilyalar Kullanın

Özel ölçü mobilyalar küçük ev dekorasyonu yaparken adeta kurtarıcı olurlar. Örneğin küçük yatak odanızda duvarınıza tam ölçü gelecek özel ölçü bir dolap yaptırmanız size yerden oldukça tasarruf ettirecektir.

7. Işıklandırmanın Gücünden Yararlanın

Eğer taşınacağınız ev tek bir odada tüm yaşam alanını barındırıyorsa, farklı ışıklandırmalar ile sanki farklı yerlermiş gibi göstermeniz mümkün. Stüdyo bir daire de yaşamınızı sürdürecekseniz muhakkak ışıklandırmanın gücünden faydalanmalısınız. Böylece küçük bir alandan büyük bir verim alabilirsiniz.

8. Loft Dizaynın Sadeliğinden Faydalanın

Loft od dizaynları son yıllarda oldukça revaçta. Lofttan kasır örneğin duvarınızı kendi tuğla renginde bırakmak. Loft dizayn örneklerini internette bulmak mümkün. Küçük ev dekorasyonu örnekleri için bu yeni nesil dizayn oldukça iş görüyor.

9. Televizyon Ünitesini Farklı Amaçlarla da Kullanın

Televizyon ünitesi küçük ev dekorasyonu için uygun değildir. Küçük ev dekorasyon fikirleri için de televizyon ünitesi yoktur. Ancak şöyle bir şey yapabilirsiniz; tv ünitesi olarak kullanacağınız alana başka bir kullanımı daha dahil edebilirsiniz. Örneğim mini ve altı açık bir mutfak tezgahını tv ünitesi olarak kullanmak ne kadar farklı bir fikir olur öyle değil mi?

10. Minimalist Mobilyalar Kullanın

Küçük ev dekorasyonu örnekleri araştırdığınız da mobilyaların abartı büyüklükte değil oldukça minimalist olduğunu görürsünüz. Küçük ev dekorasyonu için en iyi seçenek kesinlikle minimalist ürünler kullanmaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!