Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vajinada doğuştan gelen özellikler ya da sonradan yaşanan değişimler nedeniyle labioplasti nedir nasıl yapılır merak ediliyor. Labioplasti ameliyatı ile vajinanın estetik görünmesini sağlamak mümkün. Peki ama nasıl?

Bu yazımızda vajinal görünümün estetik hale getirilmesini sağlayan labioplasti nedir nasıl yapılır, labioplasti ameliyatı ne için yapılır, kimler labioplasti yaptırabilir gibi en merak edilen soruları yanıtlayacağız…

Labioplasti Ne Demek?

Latince kökenli olan ‘’labium’’ kelimesinin Türkçe anlamı dudak, ‘’labia’’ kelimesinin ise dudaklardır. Kelimelerin sonlarına getirilen ‘’plasti’’ ise estetik ameliyatları ifade eder. Dolayısı ile labioplasti nedir; vajina iç dudakları için yapılan estetik ameliyattır.

Labioplasti Nedir?

Labioplasti nedir; vajina iç dudaklarının doğuştan gelen özellikler nedeniyle ya da ergenlik çağında uzamaya, sarkmaya kararmaya ve düzensizleşmeye başlaması nedeniyle ihtiyaç duyulan genital estetik uygulamasıdır. Labioplasti estetiği ile vajinanın iç dudakları kesilerek küçültülür ve böylelikle vajinaya estetik bir görünüm kazandırılır.

Labioplasti yapılmasının tek nedeni bunlarla sınırlı değildir. Labial asimetri nedeniyle yani bir iç dudağın, diğer iç dudaktan farklı ve uzun olması sebebiyle de labioplasti yapılabilir.

Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Labioplasti Ne İçin Yapılır?

Peki, labioplasti ne için yapılır? Labioplasti estetiği yapılmasının en yaygın nedeni; vajina iç dudaklarının dış dudakların dışına çıkması; sarkmasıdır. Vajinanın iç dudaklarının sarkması bu operasyonun başlıca sebebidir. Bu durum ‘’labial hipertrofi’’ olarak da bilinir.

Labioplasti nedir ne için yapılır sorusunun bir cevabı da; bir vajina dudağının diğer vajina dudağından farklı, asimetrik olmasıdır. Bu nedenlerle birlikte başarısızlıkla sonuçlanan labioplasti ameliyatı yaptıranlar, revizyon amaçlı yine bu yönteme başvurabilmektedir.

Vajinanın iç dudaklarındaki sarkma ya da asitmetri dışında, yine iç dudakların renk değişimine uğraması yani koyulaşması (hiperpigmentasyon) da labioplasti nedenleri arasındadır.

Tüm bu nedenler, labioplasti estetiği için geçerli nedenlerdir. Bu nedenler, kadınlarda sağlıksal bir soruna yol açmasa da psikolojik sorunlara, özgüvensizliğe, cinsel isteksizliğe ve cinsel sorunlara yol açabilir. Dolayısı ile psikolojik ve seksüel olarak da labioplasti yapılabilmektedir.

Labioplasti Nasıl Yapılır?

Labioplasti nedir ne için yapılır gibi sorulara yanıt verdik peki labioplasti nasıl yapılır? Labioplasti nasıl yapılır sorusunun yanıtı; hastanın ihtiyaçları, istekleri, cerrahın kullanacağı yöntem ve vajina dokusuna göre farklılık gösterir. Genel olarak en yaygın kullanılan labioplasti ameliyatı yöntemleri şunlardır:

  • V Plasti
  • Lazerle Labioplasti
  • Deepitelizasyon
  • Parsiyel Rezeksiyon
  • Z Plasti
  • Üst Pedikül Rekonstrüksiyonu
Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

1- V Plasti Nasıl Yapılır?

Vajinada V şeklinde kesi yapılmasıyla iç dudakların kısaltılması operasyonudur. V plasti ameliyatında vajina iç dudaklarının doğal kenar çizgileri korunur. Bu sayede de operasyon geçirildiği neredeyse hiç belli olmaz. En yaygın uygulanan labioplasti çeşididir ve internette labioplasti nedir nasıl yapılır araştırması yapanlar genellikle bu yöntemle karşılaşırlar.

2- Lazerle Labioplasti Nasıl Yapılır?

Lazerle labioplasti işleminde iç dudak kesme işlemi lazerle yapılır, kesi ve dikiş atılmaz. Bu nedenle ameliyatsız labioplasti olarak da bilinir. Uygulanışı oldukça yaygındır.

3- Deeptelizasyon Nasıl Yapılır?

Deeptelizasyon; Labiumların içten başlanarak dışa doğru soyulmasıyla gerçekleştirilen labioplasti türüdür. Bu işlem Delaminasyon ismiyle de bilinir.

4- Parsiyel Rezeksiyon Nasıl Yapılır?

Vajina iç dudaklarının kenarlarının kesilerek çıkarılmasıyla gerçekleştirilen labioplasti türü, parsiyel rezeksiyon olarak adlandırılır.

5- Z Plasti Nasıl Yapılır?

Z plasti ile gerçekleştirilen labioplasti operasyonunda fazla doku Z şeklinde kesilerek çıkartılır.

6- Üst Pedikül Rekonstrüksiyonu Nasıl Yapılır?

Vajina iç dudaklarının altından fazla dokunun üçgen şeklinde çıkartılması ve daha sonra üstteki dokunun aşağıya doğru dikilmesiyle gerçekleştirilen labioplasti çeşididir.

Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Labioplasti Sonrası Neler Olur?

Labioplasti nedir nasıl yapılır araştıranlar, ameliyat sonrası süreci de çok merak ediyor. Labioplasti operasyonu estetik bir uygulama olsa da lazerle yapılmadığı sürece cerrahi bir operasyondur. Labioplasti sonrası olacaklar ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • İşlem sonrası yanma, batma, acı ve ağrı hissi olabilir ve bu nedenle doktor tarafından verilen ağrı kesici kullanılmalıdır
  • Ameliyat sonrası regl kanamasından fazla olmayacak şekilde kanama görülmesi normaldir
  • Kesi açıldığı ve dikiş atıldığı için enfeksiyon riski vardır, bu nedenle doktor tarafından antibiyotik ilaç reçete edildiyse, enfeksiyon riskini en aza indirmek için ilaç düzenli kullanılmalıdır
  • Pansumanlar düzenli olarak yapılmalıdır
  • Enfeksiyon riski olduğu için ortak tuvalet kullanılmamalı ve genital temizliğe önem verilmelidir
  • Doktorun belirttiği tarihe kadar denize ve havuza girilmemeli, spor ve egzersiz yapılmamalı, sauna ve hamam gibi yerlere girilmemelidir
  • Doktorun belirttiği tarihe kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir

Labioplasti Estetiği Hakkında Merak Edilenler ve Cevapları

Labioplasti nedir nasıl yapılır gibi soruları yanıtladık… Yazımızın bu kısmında ise labioplasti nedir ile ilgili araştırma yapan internet kullanıcılarının, cevabını merak ettiği diğer sorulara yer verdik…

1- Labioplasti Sonrası Cinsel İlişkiye Ne Zaman Girilir?

Labioplasti sonrası genellikle tam iyileşme sağlanması ve enfeksiyon riskinin oluşmaması için 5-6 hafta kadar cinsel ilişki perhizi yapılır. Labioplasti sonrası ilk cinsel ilişkiye ne zaman gidilebileceği doktorlar tarafından hastalara söylenmektedir.

2- Labioplasti Kaç Yaşında Yapılır?

Labioplasti ameliyatı, 18 yaşını doldurmuş olan ve vajina görünümünden memnun olmayan her kadına kendi hür iradesi ile uygulanabilir.

Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

3- Labioplasti Ameliyatı Tehlikeli mi?

Labioplasti estetiği, her ameliyat kadar risk taşımaktadır. Çünkü cerrahi labioplasti ameliyatlarında genel anestezi uygulanır. Genel anestezi riskleri dışında, bölgede kesi açılıp dikiş atıldığı için de enfeksiyon ve kanama riskleri vardır.

Lazerle labiolasti operasyonunda risk daha azdır. Çünkü genel anestezi uygulanmaz. Kesi ve dikiş atılmaz.

Labioplasti estetiği riskleri daha çok alanında uzman olmayan hekimler tarafından yapıldığında söz konusu olmaktadır. Başarısız sonuçlanan bu operasyonların ardından revizyon labioplasti de yapılabilmektedir. Bu nedenle labioplasti risklerinin en aza indirilmesi için doktor tercihi oldukça önemlidir.

4- Vajina İç Dudakları Büyük Olanlara Hangi Labioplasti Yöntemi Uygulanır?

Kime hangi labioplasti yöntemi uygulanacağı, gerçekleştirilecek olan fiziki muayene sonrası belirlenebilmektedir. Çünkü vajina iç dudakları her kadında fark derecede ve farklı şekillerde sarkabilir, büyük olabilir ya da asimetrik olabilir. Dolayısı ile labioplasti nedir nasıl yapılır araştırması yapan kişiler, fiziki muayene olmadığı sürece kendisi için hangi yöntemin uygun olacağını kesin bir şekilde bilemez.

5- Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti genel sağlık durumu elverişli olan 18 yaşından büyük her kadına uygulanabilir. Genel olarak labioplasti nedenleri şunlardır:

  • Vajina iç dudak sarkmasının psikolojik olarak rahatsız etmesi
  • Özgüvensizlik yaratması
  • Beden algısının bozulması
  • Vajina görünümünden utanç duyma
  • İç dudak sarkmasının cinsel birliktelik esnasında rahatsız etmesi, acı ve ağrı vermesi
  • Cinsel ilişki esnasında haz alamama
  • Sarkmaya ya da büyümeye bağlı tahriş olma, enfeksiyon kapma
  • Dar kıyafet giyildiğinde sürtünme hissi, kıyafetin dışından genital bölgenin belirginleşmesi
Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

6- Vajina İç Dudakları Neden Büyük Olur?

Vajina iç dudakları genetik olarak büyük ya da asimetrik olabilir. Bunun dışında ergenlik çağı itibari ile vajina iç dudakları kararmaya, sarkmaya başlayabilir. Yapılan vajinal doğumlar, kullanılan ilaçlar, hormon düzensizlikleri ya da ağda gibi uygulamalar da vajina iç dudaklarının sarkmasına, uzamasına, şeklinin bozulmasına yol açabilir.

7- Labioplasti için Hangi Doktora Gidilir?

Labioplasti nedir nasıl yapılır araştıranlar hangi doktora gidecekler konusunda da arada kalabiliyor. Çünkü labioplasti hem bu alanda eğitim almış uzman kadın doğum uzmanları / jinekologlar tarafından hem de plastik cerrahlar tarafından yapılabiliyor.

Ancak uzman jinekologlar, vajina anatomisine daha fazla hakim olduğu ve genital bölge fizyolojisi bilgisine daha fazla sahip olduğu için daha başarılı sonuçlar ortaya koyabilir. İster plastik cerrah olsun ister jinekolog olsun, labioplasti alanında uzmanlığı olan doktorlar tarafından başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır.

8- Labioplasti Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar? Labioplasti Fiyatları

Labioplasti ameliyatı fiyatları değişkendir. Çünkü doktorların kullandığı labioplasti yöntemleri ile birlikte hastaların gereksinim duyduğu labioplasti tekniği de farklıdır. Dolayısıyla jinekolojik muayene gerçekleştirilmeden labioplasti ameliyatı fiyatları konusunda kesin bilgi verilemez.

9- Labioplasti Sonrası İz Kalır mı?

Labioplastide kullanılan ameliyat ipleri estetik iplerdir ve kendiliğinden vücutta eriyip iz bırakmaz. Bu işlemde operasyon izi bir başkası tarafından görülmez ancak yapılacak olan jinekolojik muayenede belli olabilir.

Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

10- Labioplasti Neden Olur?

Labioplasti estetik vajina ameliyatı çeşitlerinden biridir ve genital bölgenin daha hoş bir görünüme sahip olması için yapılır. Bu ameliyatta amaç; iç dudak sarkmasını gidermektir.

11- Labioplasti Devlet Karşılıyor mu? Labioplasti Ameliyatı Devlet Hastanelerinde Yapılır mı?

Labioplasti nedir diye baktığımızda, bunun bir hastalık tedavisi olmadığı yalnızca genital estetik amaçlı yapılan bir operasyon olduğu görülüyor. Dolayısı ile labioplasti ameliyatı devlet hastanelerinde yapılmaz ve devlet tarafından karşılanmaz.

12- Labioplasti Sonrası His Kaybı Olur mu?

Başarılı bir Labioplasti sonrası cinsel ilişkide his kaybı olmaz. Aksine bu operasyon cinsel birliktelikte hazzı artırmaya yarar. Ancak başarısız operasyonlarda olumsuz sonuçlar görülebilir.

Labioplasti Nedir Nasıl Yapılır | Labioplasti Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

13- Labioplasti Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Labioplasti operasyonu ortalama olarak 1 saat kadar sürer. Ancak eğer kapsamlı bir işlem yapılıyorsa, örneğin vajinoplasti operasyonu içinde labioplasti de yapılıyorsa ameliyat süresi 1.5 saati bulabilir. Eğer sadece labioplasti yapılacaksa ve işlem çok detaylı değilse, 30 dakika içinde işlem sonlanabilir.

14- En İyi Labioplasti Ameliyatı Hangisidir?

Labioplasti yöntemleri çeşitlidir ancak en iyi sonucu veren labioplasti estetiği; klitoral hudoplasti yani Klitoris estetiği hudoplasti ile birlikte yapılan labioplastidir. Çünkü klitoris bölgesinde oluşan deri fazlalığı ya da katmanı, kadınların cinsel birleşmede daha az haz almasına ya da hiç haz almayıp orgazm olmamasına neden olur.

Bu sebeple cinsel fonksiyon açısından en iyi labioplasti estetiği, klitoris estetiği ile birlikte yapılanıdır. Ancak yine en başarılı sonuca, bu iki genital estetik uygulaması konusunda uzman hekimlerce yapıldığında ulaşılabilir. Labioplasti nedir nasıl yapılır araştırıyorsanız, yine de sizin için en iyi operasyonun doktor tarafından belirleceğini bilmelisiniz.

15- Bakire Olanlar Labioplasti Ameliyatı Olabilir mi?

Labioplasti yaptıranlar her zaman daha önce cinsel deneyimi olmuş kadınlar değildir ve 18 yaşını doldurmuş bakire olan kişiler de bekaretlerine zarar gelmeden labioplasti operasyonu olabilir. Çünkü labioplastide işlem bölgesi vajinoplasti ameliyatındaki gibi vajina içi değil, vajinanın hemen dışındaki iç dudaklardır.

16- Evli Olmayanlar Labioplasti Yaptırabilir mi?

Labioplasti yasal bir operasyondur. Dolayısı ile 18 yaşını dolduran herkes, evli olmasa da labioplasti olabilir.

BONUS: Labioplasti Ameliyatında Barbie Vajina Estetiği Dönemi

Son yıllarda labioplasti estetiği kapsamında “Barbie Vajina Estetiği” popülerlik kazanmıştır ve bu nedenle labioplasti nedir araştırması yapılırken sık karşılaşılmaktadır. Barbie Vajina Estetiği ile iç dudakların tamamıyla dış dudakların içinde yer alması sağlanır. Böylelikle dışarıdan bakıldığı zaman, tamamen düz ve estetik genital görünüm söz konusu olur.

Genel olarak barbie vajina estetiğinde sadece labioplasti yapılmaz, bu işleme ek olarak hudoplasti ve yağ dolgusu gibi işlemler de yapılır. Bu noktada her kadının barbie vajina görünüme sahip olması için gerek duyulan işlemler farklılaşır ve fiziki muayene sonrası doktor tarafından yapılması gereken genital estetik türleri belirlenir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!