Lise Taban Puanları Açıklandı!

Lise Taban Puanları Açıklandı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lise taban puanları açıklandı, açıklanacak mı gibi sorular şu sıralar lise seçimi arifesinde olan öğrenci ve ebeveynleri bir hayli heyecanlandırmaktadır. Kariyer ve meslek seçimi öncesinde önemli bir adım olan LGS 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti. Açıklanması beklenen lise taban puanları açıklandı mı gibi söylemler ortaya atılsa da bu bilginin doğruluğu yansıtmadığını söylenebilir.

Lise Taban Puanları Açıklandı mı? 2024 Lise Taban Puanları Ne Olacak?

Lise taban puanları açıklandı fakat MEB bu sene yüzdelik dilimleri yayınlamadı. Puan içeriklerinin 25 Temmuz 2023 itibariyle açıklanması ile beraber tercihkocu.com sitesi bir takım algoritmalar ile yüzdelik dilimleri hesapladı. Bu kapsamda adaylar hangi liseye yerleştiklerini öğrendiler ve hangi okulun kaç puanla kapattığını görebilecekler.

1 – LGS Taban Puanları 2024 Nedir? Lise Taban Puanları 2024 Neden Önemli?

LGS taban puanları nedir? Liselere girişte önemli bir detay olan taban puanlar aslında o liseye giren son adayın puanının ne olduğunu göstermektedir. Taban puanlar öğrenci adaylarının o liseye girme şansının bulunup bulunmadığını ortaya koyan bir puandır.

Her liseye ait olan taban puanlarının üzerinde puan alan ve sıralamasından daha başarılı bir sıralamaya sahip olan adayların; o liseye girme şansı oldukça yüksek olacaktır.

Lise taban puanları adaylara verimli bir tercih listesi oluşturma olanağı sağladığı için önemlidir. Lise taban puanları açıklandı bilgisiyle adaylar puanlarını öğrenebilecek ve ilerleyen süreçte istediği liseyi yazıp yazmama konusunda öngörü sahibi olabileceklerdir.

2 – Lise Puan Hesaplama 2024 | Lise Puanı Nasıl Hesaplanır?

Lise taban puanları açıklandı mı konusunda heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan adayların; birkaç adımda kolayca lise puan hesaplaması yapabilmesi mümkün olacaktır. Lise puanını hesaplama öncesinde adayların her alanda kaç tane netinin bulunduğunu bilmesi gerekecektir.

Netler hesaplandıktan sonra puan hesaplaması için;

  • Matematik,
  • Türkçe,
  • Fen Bilimleri,
  • C İnkılap Tarihi,
  • Din Kültürü,
  • Yabancı Dil

LGS Puan Hesaplama 2024 yapılırken bahsedilen alanlarının belirlenen katsayısı ile netlerin çarpılması ve birbirine eklenmesi gereklidir. Katsayılar her yıl farklılık gösterebileceğinden katsayı bilgisi vermek doğru olmayacaktır.

3 – Lise Puanı Hesaplarken Diploma Notu Önemli mi? 80 Okul Ortalaması Kaç Puan Getirir?

Lise diploma puanı LGS puanı ile alan okullara önemli olmasa da OBP ile alan okullar için oldukça önemli. Bu noktada LGS ile iyi puanlar alan öğrenciler merkezi yerleştirme ile istedikleri okullara yerleşebildiler. LGS ile alan okullara puanı yetersiz olan öğrenciler ise OBP ile yani diploma puanı ile yerleşmiş oldular

OBP hesabı yapılırken öğrencinin 8-7-6. Sınıf yıl sonu notlarının ortalaması alınmaktadır. Eşitlik halinde 8. Sınıf puanı yüksek olan aday tercih edilmektedir. Yine eşitlik olursa 7 ve 6 şeklinde devam etmektedir.

4 – MEB Lise Taban Puanları Açıklandı mı? Taban Puanlar Neye Göre Belirleniyor?

Lise taban puanları açıklandı bilgisi beklenirken, taban puanlara 25 Temmuz 2023 itibariyle erişilmeye başlandı. Bu anlamda adaylar istedikleri okulun taban puanlarını görebilir ve buna göre bir çalışma hedefi oluşturabilecek.

Her okulun taban puanı kontenjan itibariyle okula giren son öğrencinin puanını içeriyor. Okul kontenjanın önceki senelere göre fazla olması taban puanın düşmesine neden olabileceği gibi, kontenjan azlığı taban puanın yükselmesine neden olabilecektir.

5 – 2024 Lise Taban Puanları MEB Üzerinden mi Yayınlanıyor?

Merakla beklenen lise taban puanları açıklandı bilgisi geldiğinde adaylar e okul üzerinden taban puanlarını görebilseler de yüzdelik dilimleri henüz MEB paylaşmadı.

Lise taban puanları açıklandı bilgisinden sonra; adaylar 2024 lise taban puanları MEB gov tr üzerinden inceleyerek, zamanı geldiğinde tercih listesini en iyi şekilde oluşturabileceklerdir. Bu konuda en kapsamlı ve profesyonel tercih listesinin oluşturulabilmesi için; lise taban puanları açıklandı bilgisinin ardından alanında uzman öğretmenlerden ya da danışmanlardan yardım alınması önerilmektedir.

6 – 2024 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri Nasıl? Lise Taban Puanları İstanbul, Ankara Gibi İllerde Nasıl?

2024 LGS Taban Puanları sonrasında ise taban puanları ve yüzdelik dilimleri araştırılmalıdır. Yüzdelik dilim ve taban puanın üzerinde başarı gösterilen okullar işaretlendikten sonra bir sıralama oluşturulmalı ve tercih listesi yapılmalıdır.

Lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri incelenirken mutlaka bir aralık bırakılmalıdır. Çok istenen ve elde edilen puandan daha yüksek puanda olan liseler başa yazılırken, daha düşük puan içeriklerinin de mutlaka listede yer alması sağlanmalıdır.

Lise taban puanları açıklandı ve büyükşehirlerin puanlarının bir hayli yüksek olduğu görüldü. Lise taban puanları İstanbul ve Ankara talep yoğunluğu sebebiyle oldukça fazla olacaktır.

Ancak daha küçük şehirlerde Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Liselerinin daha düşük puanlarla alım yaptığı görülebilecektir. Bu kapsamda puanları daha düşük gelen adaylar daha küçük illeri tercih ederek, iyi bir okula yerleşme şansı bulabileceklerdir. LGS yerleştirme puanı bakımından en yüksek puanlara sahip ilk 10 il ve okul ise şu şekilde;

Lise Adı Puan Yüzdelik Dilim
İstanbul / Beyoğlu / Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi 500 0,01
     
İstanbul / Fatih / İstanbul Erkek Lisesi 500 0,01
İstanbul / Beşiktaş / Kabataş Erkek Lisesi 497,468 0,06
İstanbul / Beşiktaş / Kabataş Erkek Lisesi 497,468 0,06
Ankara / Çankaya / Ankara Fen Lisesi 494,503 0,08
İstanbul / Kadıköy / İstanbul Atatürk Fen Lisesi 494,202 0,16
İzmir / Bornova / İzmir Fen Lisesi 494,202 0,16
İstanbul / Fatih / Cağaloğlu Anadolu Lisesi 491,796 0,28
İzmir / Konak / Atatürk Lisesi 491,669 0,29
Bursa / Nilüfer / Tofaş Fen Lisesi 490,154 0,33

 

7 – Boş Kontenjan Lise 2024 Ne Zaman Açıklanacak?

Lise taban puanları açıklandı, şimdi sırada boş kontenjanların olup olmadığının belirlenmesi bulunuyor. Tercihler sonrasında bazı liseler yeterli düzeyde tercih edilmezse, bu okullarda kontenjan boşluğu olacak. Bu kontenjan boşlukları da açıklanarak, adayların bu kontenjanlar için bir kez daha yerleştirmeler yapılacak.

8 – 2024 LGS Ek Kontenjan Bilgisi Ne Zaman Verilir? Lise Boş Kontenjan Sorgulama Nasıl Yapılır?

Lise taban puanları açıklandı sonrasında her yıl olduğu gibi tercihler ve yerleştirmelerin ardından, bazı okullarda kontenjan boşlukları oluşuyor. Bu kontenjan boşluklarına yerleşebilmeleri ve istedikleri okula gidebilmeleri için ise adaylara ek bir tercih imkanı sunulmaktadır.

Lise taban puanları açıklandı bilgisi geldikten sonra adaylar liselerin yeni taban puanlarını ve oluşan kontenjan açığını kolayca görüntüleyebileceklerdir. 08-16 Ağustos tarihinde belirlenen bu kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler arasından seçim yapılarak yerleşmeleri sağlanacak.

Yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yapılan bu işlem sayesinde, boş kalan kontenjanlarında doldurulması mümkün olabilecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!