featured

Masa Dağı Neresi? Cape Town’un Simgesi Table Mountain ve Eşsiz Manzarası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masa Dağı nerede? Afrika kıtasının, en gözde şehirlerinden biri olan ve 2014 yılı tasarım başkenti unvanını da alan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, önemli ve ikonik kenti Cape Town’un simgesi olarak kabul edilen “Table Mountain” yani “Masa Dağı” görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Dünyanın en gözde doğal harikalarından biri olarak öne çıkan Masa Dağı, bir eşi daha bulunmayan benzersiz zirvesi ile bu adı alıyor. Yazımızda Masa dağı nerede? Masa Dağı Güney Afrika güzellikleri neler? Masa Dağı hakkında bilgiler konusuna yer vereceğiz.

Masa Dağı Nerede? Üç Kilometrelik Düz Zirve Table Mountain

Masa Dağı nerede? Masa Dağı Cape Town şehrinde öne çıkan bir güzelliktir. Masa Dağı’nı bu denli ünlü hale getiren özelliği ise üç km uzunluğunda düz bir zirveye sahip olması. Bu düz zirve sayesinde uzaktan bakıldığında dağ, adeta bir masa şekline sahip oluyor. 

Rüzgar, yağmur ve benzeri doğal etkenlerle yüz milyonlarca yılda oluşan bu eşsiz doğa harikası dağ, dünyanın en fazla merak edilen yerleri arasında yer alıyor ve her yıl çok sayıda ziyaretçiyi kendisine çekiyor. Benzersiz zirvesi nedeniyle masa adını alan bu dağın, zirvesi bazen bulutlar tarafından kaplanıyor. Bu bulutlara ise, masa örtüsü benzetmesi sıkça yapılıyor. İşte bu benzetme Masa Dağı nerede sorularını akıllara getiriyor.

Masa Dağı Güney Afrika | Masa Dağı’nın Güzellikleri

Masa Dağı nerede? Masa Dağı zirvesi, Afrika’nın ve dünyanın en muhteşem manzaralarından birini sunuyor. Son derece masalsı bir ortam içinde, bin metreyi aşkın bir yükseklikten, göz alabildiğince uzanan birbirinden güzel sahiller ve Atlas Okyanusu adeta görsel bir şölenin parçaları haline geliyor. 

Nefesleri kesen bu benzersiz Masa Dağı Cape Town manzarayı ziyaretçilerine sunan, Masa Dağının zirvesine çıkmak için alternatif yollar bulunuyor. Gelin şimdi bunları yakından inceleyelim.

Masa Dağı Nerede | Teleferikle Zirve Keyfi

Masa Dağı nerede? Masa Dağı zirvesine çıkmak için en kolay olan ve en çok tercih edilen yöntem, zirveye kadar ziyaretçileri ulaştıran ve her yarım saatte bir kalkan teleferik imkanı. Aynı anda 65 kadar kişinin kullanabildiği bu teleferiğin bir diğer ilginç özelliği ise, teleferiğin kendi etrafında dönebilmesi.

Bu sayede, teleferiğe binenler yerlerini değiştirmek zorunda kalmaksızın, zirveye ulaşana dek 360 derecelik bir seyir olanağına da kavuşuyor. Masa Dağı Cape Town zirvesine ulaşma adına bir diğer seçenek ise hiking. Ancak unutmamak gerekiyor ki 1000 metreyi aşan Table Mountain zirvesine yürüyerek çıkmak oldukça zahmetli olabiliyor. Yine de, yürüyerek dağın zirvesine ulaşmayı tercih edenlerin sayısı da hiçte azımsanmayacak kadar çok.

Masa Dağı Nerede? Masa Dağı Zirvesi Nasıl?

Masa Dağı nerede? Masa Dağı zirvesi, benzersiz bir manzara imkanı yanında, hediyelik eşya dükkanları ve birçok farklı lezzeti barındıran restoranları ile ziyaretçilerini karşılıyor. Bu sayede tertemiz bir dağ havası yanında özel tatlara da Masa Dağı Cape Town zirvesinde ulaşabiliyor ve dilerseniz sevdiklerinize özel hediyeler alabiliyorsunuz.

Masa Dağı nerede? Masa Dağı’nın her iki yanında yükselen Aslan Başı Tepesi (Lion’s Head) ve Şeytan Zirvesi de (Devil’s Peak)ziyaretçiler için önemli alternatifler sunuyor. Bu iki zirve, eşi benzeri olmayan Masa Dağı Cape Town manzaraları ile öne çıkıyor. Ancak Masa Dağı’ndan farklı olarak Aslan Başı Tepesine ve Şeytan Zirvesine teleferik ile ulaşım imkanı ise bulunmuyor.

Bu nedenle her iki tepeye de ulaşmak için zahmetli bir tırmanış yapmak gerekiyor. Fakat tırmanış her ne kadar zahmetli de olsa, sonucu bu çabaya fazlasıyla değiyor. Masa Dağı nerede? Masa Dağı ve çevresi her yıl dört milyondan fazla ziyaretçiyi kendisine çekiyor. Bu dağa çıkarken ziyaretçilerin yanlarına fotoğraf makinesi, şapka, güneşten koruyucu krem ve su almayı unutmamaları gerekiyor.

Masa Dağı Güney Afrika , ziyaretçilerine doğa yürüyüşleri ve eşsiz manzaralar yanında, dağ bisikleti ve kaya tırmanışı gibi outdoor aktiviteleri yapma olanağı da sağlıyor.  Tabi, bu ziyareti ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekimi ve kamera kaydı ise, ziyaretçilerin en çok yaptıkları aktivite olarak öne çıkıyor. 

YouTube video

Masa Dağı nerede? İşte, tüm bu özellikleri ve benzersiz doğal oluşumu ile Masa Dağı (Table Mountain), yaşadığımız dünyanın en özel ve cazibeli noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Cape Town nerede yazımızı okumak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!