featured

Maya Maskesi İle Güzelleşin: Porselen Gibi Bir Cilt!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamur işlerinde kullanılan maya ile cildinizi, hatta saçlarınızı güzelleştirebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, maya maskesi tarifleri ile güzelleşmenin sırları!

Maya Maskesi Tarifi

Mutfak da hamur işi yaparken en iyi yardımcımız olan maya, şimdi de cilt kusurlarımızı gideriyor. Maya, içinde bulundurduğu maddeler ile cilde oldukça iyi geliyor. İşte, cilt sorunlarınıza göre çeşit çeşit maya maskesi tarifleri!

1. Cildi Vitamine Doyuran Maya Maskesi

Cildimizi beslemek, özellikle yaşlılık belirtileri ile savaşmak için oldukça önemli. Cildi içten olduğu kadar dışarıdan da beslerseniz ve buna erken başlarsanız, yaşlılık belirtilerini de o derece geciktirirsiniz. Maya maskesi de tam olarak bunu yapar. İşte, cildinizi vitamine doyuracak maya maskesi tarifi!

Malzemeler

1 paket yaş mayanın yarısı1 YK un1 ÇK balÇeyrek çay bardağı ılık süt

 Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırarak homojenize olmuş bir karışım elde edin.Ardından karışımı cildinize uygulayın (Göz çevresi hariç).Dilerseniz boyun bölgenize de sürün.15-20 dakika arası bekletin .Ilık suyla yıkayın.Kağıt havlu ile cildinizi kurulayın.

Bu maya maskesi cildinizi parlak yapacak, gerecek ve yaşlılık belirtilerini erteleyecektir.

2. Yağlı Ciltlere Yoğurt ve Maya Maskesi

Yağlı ciltlerin bakımı oldukça zordur. Hemen sivilcelenme huyuna sahiptir. Yağlı cildi olan kişiler, yağ dengesini sağlayacak ürünler kullanmalıdır. İşte, en ucuz yoldan cildinizin yağ dengesini sağlayarak nemlendirecek maya maskesi tarifi!

Malzemeler

1 TK yaş maya1 TK yoğurt

Yapılışı

Yoğurt ve mayayı iyice karıştırın.Cildinize uygulayın.15-20 dakika bekletin.Soğuk suyla maskeyi yıkayın.Cildinizi kağıt havlu ile kurulayın.

Bu kadar basit bir maya maskesi ile cildiniz de nasıl farklar olduğunu görünce çok şaşıracaksınız!

3. Cildi Neme Doyuran Maya Maskesi

Yaz kış cildimizi nemli tutmak oldukça önemli. Bunun için kremlere dünya para vermeyin. Sadece 2 malzeme ile cildinizi nemlendirirken aynı zamanda peeling yapın. İşte maya maskesi için malzemeler.

Malzemeler

1 YK kuru maya1 YK süt

Yapılışı

Kuru ve mayayı, maya eriyene kadar karıştırın.Dilerseniz ılık süt kullanın.Krem haline gelen karışımı cildinize göz çevresi dışında uygulayın.Maske cildinizde iyice kuruduktan sonra, elinizle peeling yapar gibi çıkarın.Maske çıkınca bol soğuk su ile cildinizi durulayın.Kağıt havlu ile cildinizi kurulayın.

Her evde bulunan bu iki malzeme ile cildinizin neredeyse haftalık nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

4. Sivilcelere Kesin Çözüm Getiren Maya Maskesi

Sivilceler her yaşta insanın başına bela olabiliyor. Bazen medikal kremler de bu soruna çözüm olmuyor. İşte böyle zamanlarda düzenli olarak kullanınca etkisini göreceğiniz bir tarifimiz var. Maya maskesi sivilce problemlerine kesin çözüm! Buyurun tarife.

Malzemeler

1 YK yaş maya1 TK taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı

Her iki malzemeyi de krem haline gelene kadar karıştırın.Karışımı cildinize uygulayın.15 dakika kadar bekletin.Soğuk su ile durulayın.Kağıt havlu ile kurulayın

Bu maya maskesi sivilce sorunlarına oldukça iyi gelen bir tarif. Bu maskeyi düzenli kullandığınız taktir de sivilcelerinizde ki gözle görülür azalma, sizi oldukça mutlu edecek.

Maya Maskesi Faydaları Nelerdir? Cilde en etkili şekilde bakım yapacak olan 5 maya maskesi tarifini sizler için paylaştık. Bu maskeler hem oldukça kolay, hem oldukça ucuz, hem de oldukça faydalı. Peki maya maskesi sadece burada yazılan sorunlara mı faydalı? Elbette hayır… Maya maskesi faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Cildi besler, vitamin ihtiyacını karşılar.Yaşlılık belirtilerini geciktirir ve azaltır.Cildi porselen cilt haline getirir.Renk eşitsizliklerini düzene sokar.Ölü hücreleri temizler.Gözenekleri sıkılaştırır.Cilt lekelerini oldukça hafifletir.

Cilt beyazlatan maya maskesi tarifi istiyor iseniz, burada verdiğimiz herhangi bir tarifi kullanarak cilt beyazlama sağlayabilirsiniz. Yaş maya maskesi saç için de oldukça yararlı bir maskedir. Kuru maya maskesi İbrahim Saraçoğlu tarifleri ile de istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

Göz altı Kırışıklıkları için yaş maya maskesi tek başına maya dahi kullanılarak yapılabilir. Gözenek sıkılaştırıcı maya maskesi tarifi de verdiğimiz örneklerde ki gibidir. BALLI maya maskesi ile de gözeneklerinizi sıkılaştırmanız mümkün. Wixy maya maskesi kullananlar araması yaparak, hazır maya maskesinin işe yarayıp yaramadığını öğrenebilirsiniz. Kırışıklık için kuru maya maskesi ile de yaş maya ile de yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!