featured

Meme Büyütme Yöntemleri – Dr. Arif Eroğlu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle kadınlarda çeşitli nedenlerden dolayı meme büyütme yöntemlerine ihtiyaç duyulur. Bazı hastalarda, genetik olarak memelerin hacmi istenilen büyüklükte olmayabilir. Bu durum, hastaların görünüm olarak kendilerini iyi hissetmemelerine sebep olur. Hızla kilo kaybetmiş hastalarda da memelerin yapısında küçülme meydana gelebilir. Bu yöntemlerin başında meme protezi ve yağ enjeksiyonu gelir. Hatta kimi hastalarda her ikisi aynı anda yapılabilir.

Meme Büyütme Estetiği

Meme büyütme yöntemleri, memelerin hacminin artırılmasıyla hastaların görünüşlerinde gözle görülür bir iyileşme elde edilmesi için silikon protez kullanılarak gerçekleştirilir. Her hasta için uygulanan tedavi yöntemi tercihleri farklılık gösterebilir. Ancak, genel olarak en sık uygulanan ve tercih edilen yöntem implant yani meme protezi yöntemidir. Memesinde sarkma olmayan ancak meme hacmini büyütmek isteyen kişilere kendi yağından enjekte edilerek az miktarda bir boyut artışı elde edilebilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme dokusu yetersiz olan ve memelerin hacmini artırmak isteyen kişilere uygulanır. Genelde, memeleri küçük olan hastalarda büyütme işlemlerine ihtiyaç duyulur. Ayrıca, emzirme dönemi sonrasında memelerde boşalma meydana geldiği durumlarda da hastalara meme büyütme yöntemleri uygulanır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Memelerinin görünüşü ve hacminden rahatsız olan hastalara yönelik büyütme yöntemleri farklı tekniklerle uygulanır. Bu hastalarda, implant veya yağ enjeksiyonu yöntemi kullanılarak memelerin hacmi artırılır. Kişinin dokusuna göre implant yapılırken aynı anda protezin etrafına yağ enjeksiyonu yapılarak implant desteklenir. Buna hibrit meme büyütme denir. Burada amaç meme protezi görüntüsünü daha da doğal hale getirmektir.

En sık kullanılan meme büyütme yöntemlerinden biri olan implant yönteminde, meme alt çizgisinden girilip kas altı veya üstüne silikon yerleştirilerek tutarlı ve düzgün bir meme hacmi artışı sağlanmış olur.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Büyütmenin aksine burada çok büyük olan memelerin küçültülmesi amaçlanır. İlk aşamada, bu operasyon öncesinde hastalarda mamografi ve diğer tıbbi görüntüleme yöntemleri kullanılarak ön tetkikler yapılır. Yine bu işlemlerin öncesinde hastaların sigara ya da alkol kullanmaması gerekir.

Meme küçültme işlemi öncesinde hastaların kan sulandırıcı ilaç kullanmaması gerekir. Hasta, meme yapısına ilişkin nasıl bir görünüm ile karşılaşacağını bilmelidir. Hastanın tedavi yöntemi hakkında bilgilendirilmesi önem taşır. Meme küçültme işlemleri bu ön hazırlıklar tamamlanarak gerçekleştirilir.

Meme Küçültme Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Küçültme işlemlerinin ardından, dren koyulduysa memenin içerisine konulan drenler birkaç gün sonra çıkartılır. Bunun yanı sıra, hastanın meme küçültme işlemlerinden sonra kollarını fazla yukarı kaldırmaması ve ağır işlerden kaçınması gerekir. Meme operasyonları sonrası herhangi bir ağrı ve sancı beklenmez.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Bir diğer estetik işlem olan meme dikleştirme operasyonunda öncelikle meme uçlarının nereye alınacağına muayenede karar verilir. Sonrasında, genel anestezi altında meme başı olması gereken yere taşınır, meme dokusu dikişlerle şekillendirilip yukarıya doğru toplanır ve fazla deri çıkartılır. Hastanın meme hacminin daha az olduğu durumlarda silikon protez de kullanılarak hacim artışı ve daha dik bir görünüm elde edilir.

Meme Dikleştirme Kimlere Yapılır?

Memelerin daha dik görünmesi, kadınlar için estetik açısından önemli bir husustur. Bu nedenle, 18 yaşın üzerindeki sağlıklı her kişiye meme dikleştirme işlemi uygulanabilir. Mastopeksi yöntemi olarak isimlendirilen bu yöntem, memelerinde sarkma oluşmuş kadınlar tarafından tercih edilir.

Memenin daha dik görünmesi, hastanın kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!