featured

Mezoterapi Nedir? İğnesiz Mezoterapi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi nedir ? Mezoterapi ne demek ? Mezoterapi, ilk olarak Fransa’da kullanılan ve günümüzde kozmetik dermatoloji alanında da sıklıkla uygulanan mezoterapi, sorunlu cilt bölgesinin, orta katına mikro iğneler yardımıyla yapılan ilaç enjeksiyonudur. Mezoterapi uygulaması , dünyanın her yerinde milyonlarca kişi tarafından cilt yenileme, selülit, yaşlanma karşıtı, çatlak tedavisi, yara izi tedavisi, leke tedavisi, ve deri hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.

Mezoterapi Neden Kullanılır?

Mezoterapi kullanım alanları oldukça geniş bir alana yayılıyor. İşte, mezoterapi uygulama alanları:

Cilt yaşlanma ve sarkmalarının önlenmesiCilt lekeleri ve güneş yanıklarıDeri çatlakları ve tedavisiKilo verme kaynaklı cilt lekelenmeleriSelülitSaç dökülmesi,Göz altı kırışıklarıGöz altı morluklarıSpor yaralarıAlerjiVitiligoFibromiyalji.

Kimlere Mezoterapi Uygulanmaz?

Hamilelerde ve hamilelik riski olan kişilerEmziren annelerKalp hastalığı olan ve kronik bir şekilde ilaç kullanan kişilerKanser hastalarıŞeker hastalarıÇocuk hastalarFelç geçmişi olan kişiler ve felç riski olan kişilerKan pıhtılaşma problemi yaşayan kişilerÜrtiker hastaları veMezoterapi ilaçlarından en az bir tanesine alerjisi olan kişiler için mezoterapi uygulanmaz.

Mezoterapi Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi faydaları pek çok yönden incelenebilir. Kullanım alanları içerisinde yer alan yüz germe, kırışıklıkk giderme, saç ekimi, deri estetiği veya selülit tedavisi kişisel bakım için oldukça faydalı uygulamalar yer alan mezoterapi hakkında bilgi almak için alanında uzman kişiler ile iletişim kurulmalıdır. Peki, mezoterapi faydaları nelerdir?

Mezoterapi tedavisi sırasında kullanılan mezoterapi ilaçları, diğer herhangi bir estetik tedavi yöntemlerinden farklı olarak direk ilgili cilt altına enjekte edilirler. Bu da uygulamanın çok daha fazla ve hızlı bir şekilde etki etmesini sağlar.Mezoterapi yalnızca gençleştirme uygulamaları için kullanılmaz. Hastanın isteğine göre mezoterapi uygulaması bölgesel zayıflama amacı ile de kullanılır.Selülit tedavisi için mezoterapi uygulaması yapılması, cilt yaşlanmasının da yavaşlamasını sağlar.Mezoterapi cilt sağlığı için oldukça etkili bir yöntemdir. Cilt gerdirme ve cilt canlandırma etkisi bulunmaktadır.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi tedavisi almak için bir devlet hastanesine başvuru yapılmamalıdır. Çünkü mezoterapi tedavisi estetik amaçlı bir tedavi yöntemidir. SSK ya da diğer sağlık güvencelerine bağlı olarak tedavi almak için yalnızca kaza sonucu yaralanmalar ya da doğal afet sonucu yaralanmalar gibi zorunlu durumlar yaşanmalıdır.

Peki, mezoterapi nasıl yapılır? Mezoterapi uygulaması yapılırken, belirlenen bölgeye verilen lokal anestezi sonrasında, yapılmak istenen işleme başlanır. Anestezi sırasında cildin gerekli bölgesine direk işlem uygulanır. İğneli mezoterapi işlemlerinde bu durum bazen işlem sornası ağrıya ya da şişliğe sebep olabilirken; iğnesiz mezoterapi yönteminde herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. 

Mezoterapi uygulama şekli iki farklı yöntem ile yapılıryor: iğnesiz mezoterapi ve iğneli mezoterapi 

1 – İğnesiz Mezoterapi Nedir?

Electroporation tekniği ve Electroosmosis tekniği kullanılarak yapılır. Enjekte aleti kullanılmadan yapılan bu terapide, akuaporini açılır ve her türlü cilt problemi için uygulanabilir. 

Direkt cilt dokusuna uygulanır. Hızlı emilen ve etkili olan madde sayesinde, cilt metabolizması iyileşmeye, elastik yapısını yeniden kazanmaya ve canlanmaya başlar. İğnesiz mezoterapi , tedavi sonrasında günlük yaşama hemen dönüş olanağı sunmaktadır. İğnesiz mezoterapi ile, cilt bakımı en üst düzeyde yapılır.

İğnesiz Mezoterapi Nerelerde Kullanılır?

Vücut ve yüz bölgesinde uygulanabilen iğnesiz mezoterapi, cildin gençleşmesine, zayıflamasına ve şekillenmesine yardımcı olmaktadır.

Yüz bölgesinde parlaklığı artırmadaİnce çizgi ve kırışıklıkları yok etme ya da azaltmayaSarkmış bölgelerin sıkılaştırılmasınaİncelmiş saçları ve saç kaybını önlemedeCildin nemini korumadaKoyu halkaları yok etmedeSelülit izlerini gidermedeEllerin arka bölümünde ve koltuk altı sarkmasında kullanılır.

İğnesiz Mezoterapi Kimler İçin Uygundur?

Çoğu erkek ve kadın için uygun olan iğnesiz cilt tedavisi için, hamile olanlar, emzirenler ve aktif cilt enfeksiyonu olan kişiler, doktorla görüşerek bu uygulamayı yaptırmalıdır.

İğnesiz mezoterapi seansları değişkenlik gösterir. İlk seansta cilt gençleşmeye ve iyileşmeye başlar. En iyi sonucun elde edilebilmesi için, 6-8 seans önerilmektedir. Yılda bir kere ya da iki kere, tamamlama tedavileri yapılmalıdır.

İğnesiz Saç Mezoterapisi

İğnesiz saç mezoterapisi için sadece 5-6 seans yeterli olmaktadır. Bu seansların sonrasında kişi, çabuk iyileşme gösterir. Ancak alkol kullanılmamalı, fazla su içilmeli ve az yağlı diyet programına uyulmalıdır.

Mezoterapi, en iyi sonucu elde etmek için, farklı hücreleri hedef almaktadır. Serbest radikallerle savaşırken, hücre dönüşümünü teşvik ederek, lenfatik drenajı artırmaktadır. Bu sayede ince çizgiler azalırken, cilt tonu da iyileşmeye başlar.

İğnesiz Mezoterapi Nasıl Uygulanır ?

İğnesiz mezoterapi , elektroporasyon ve elektroosmoz olarak iki şekilde uygulanmaktadır. Uygulanan bu teknikler sayesinde, hücre zarları kısa süre için geçirgen hale gelir. Bu sayede hücrelere küçük elektrik darbeleri gönderilir. Burada hyalüronik asit, amino asitler, A-B-C-E ve K mineralleri cilde gönderilmiş olur.

Elektroosmaz sayesinde cildin içine nüfuz eden moleküller, pozitif beslenme molekülü sayesinde pozitif akım sağlar ve cilt dokusuna iletir. Ağrısız olarak gerçekleştirilen bu uygulama sayesinde, günlük hayata kolaylıkla dönüş sağlanabilmektedir.

2 – İğneli Mezoterapi Nedir ?

İğneli mezoterapi yöntemi , genellikle botoks ve yeniden yüzeylendirme yöntemleri ile birlikte kullanılan bir cilt yenileme tekniğinidir. İğneli mezoterapi faydaları nelerdir? diye soracak olursak, en önemli faydası yaşlanmayı geciktirici etkisidir. Cilt sıkılaştırma, selülit tedavisi ve cildi gençleştirme işlemlerinde kullanılan iğneli mezoterapi iki şekilde uygulanır: 

Cilt ve Yüz MezoterapisiSaç Mezoterapisi

Cilt ve Yüz Mezorterapisi Nedir? 

Yüz gençleştirme, germe işlemleri boyun estetiği, dekolte estetiği, sırt bölgesi için uygulanan meso – canlılık ismi verilen teknolojinin kullanıldığı iğneli mezoterapi yöntemidir. Bu yöntemin en çok kullanıldığı bölge selülit olan bölgelerdir. 

Saç Mezoterapisi Nedir? 

Meso – hair isminin verildiği uygulama olarak bilinen Saç mezoterapisi erkeklerde saç dökülmelerini önlemek için kullanılır. Kadınlar için uygulanan meso-hair tekniğindeki amaç saçların daha hızlı uzamasını sağlamaktır. Erkeklerde saç ekimi yapılırken aynı anda kullanılamaz. En az 6 ay geçtikten sonra saç mezoterapisi uygulanarak, ekilen saçların kalıcılığı sağlanır. 

Mezoterapi Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Mezoterapi cilt tedavi yöntemi sonrasında bazı önemli noktalar göz önünde bulundurulmalıdır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Öncelikle, mezoterapi sonrası ilgili bölgede bazı küçük kızarıklıklar ya da morluklar oluşabilir. Bu izler çok kısa bir sürede geçecektir. Mezoterapi sonrası ilk 5 gün havuz ya da denize girmek uygun değildir. Uygulama yapıldıktan sonra güneş ışınlarına direk maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. İlk 1 hafta boyunca solaryum uygulamasına girilmemelidir. Güneşe çıkılacağı zamanlarda ise güneş koruyucu ve şapka kullanmadan dışarı çıkılmamalıdır. Mezoterapi uygulaması yapıldıktan sonra ilk 2 – 3 gün içerisinde kesinlikle kapatıcı ya da fondoten uygulamaları yapılmamalıdır. Bu, cildin zarar görmesine neden olur. 

Mezoterapi Fiyatları Ne Kadar?

Mezoterapi fiyatları ankara ve istanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde farklılık göstermektedir. Mezoterapi fiyatı yüz mezoterapisi ve saç mezoterapisi olarak da iki farklı şekilde hesaplanmaktadır. Ayrıca mezoterapi ilaçları tercihi de fiyat üzerinde değişikliğe neden olabilmektedir. 

Yüz Mezoterapi Fiyatları Ne Kadar?

Yüz mezoterapi fiyatları 2019 yılında 500 TL ile 750 TL arasında değişkenlik gösterirken, 2020 mezoterapi fiyatları üzerinde çok fazla değişiklik yapılmadığı görülmektedir. Genellikle, yeni bir yerle işlem yapılmadan önce forumlar üzerinde yüz mezoterapi yaptıranlar yorumlar takip edilerek, memnun kalınan klinik ve doktor tercih edilmektedir. Bu kapsamda ise fiyatlarda değişiklikler olabilmektedir. Alanında çok daha uzman doktorlar biraz daha yüksek fiyata işlem yaparken, bazı uzmanlar ise çok hasta ile hızlı sirkülasyon sağlamaktadır. 

Mezoterapi İzmir fiyatları 500 TL ile 1000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Mezoterapi Ankara fiyatları 450 TL ile 750 TL arasında değişmektedir. Mezoterapi İstanbul fiyatları ise 750 TL ile 1000 TL arasında değişmektedir. 

Mezoterapi ekşi sözlük yorumlarını incelemek ve eğlenmek için tıklayınız.

Saç Mezoterapi Fiyatları Ne Kadar?

Yüz mezoterapi fiyatları olduğu gibi saç mezoterapi fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir. Genel olarak saç mezoterapi fiyatları en az 450 TL en yüksek 1000 TL şeklindedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!