Mısır piramitleri Dünya’nın yedi harikasından biridir ve günümüze kadar varlıklarını sürdürmüşlerdir. Peki Mısır piramitleri sırrı nedir? İşte, detaylar! Mısır piramitleri Dünya’nın yedi harikasından biridir ve günümüze kadar varlıklarını sürdürmüşlerdir. Peki..
Mısır piramitleri Dünya’nın yedi harikasından biridir ve günümüze kadar varlıklarını sürdürmüşlerdir. Peki Mısır piramitleri sırrı nedir? İşte, detaylar!
Mısır piramitleri Dünya’nın yedi harikasından biridir ve günümüze kadar varlıklarını sürdürmüşlerdir. Peki Mısır piramitleri sırrı nedir? İşte, detaylar!
Mısır piramitleri sırrı asırlardır gizliliğini korumaya devam ediyor. Yapıldıkları zamana göre inanılmaz teknolojiler ile donatılmış olan bu piramitler hakkında uzaylıların yaptığına dair söylentiler bile var. Piramitlerin taşları o kadar ağır ki kimi bilim insanları bu taşları insanoğlunun kaldırmasının imkansız olduğunu söylüyor. İş gücünün makinelere ait olmadığı, teknolojinin hiç olmadığı bir dönemde sizce de bu kadar kusursuz yapılar uzaylılar tarafından yapılmış olabilir mi? Lafı daha fazla uzatmadan, piramitler hakkında 18 ilginç bilgiye geçiyor, bu sırrı çözüyoruz!
2/20
Mısır piramitleri inanılmaz bir matematik kullanılarak yapılmış. Öyle ki bu piramitler her kimin adına yapıldı ise, o kişinin doğduğu ve tahta çıktığı günler de yani yılda 2 defa, onun bulunduğu oda güneş görecek şekilde yapılmış.
3/20
Piramitlerin içinde enteresan şekilde radar, sonar, ultra sount gibi cihazlar çalışmıyor. Sizce bu durum, piramitleri gerçekten de uzaylıların yaptığını gösterir mi?
4/20
Bu da en enteresan bilgiler arasında yer alıyor. Pis suyu eğer bir kaç gün piramitlerin içinde bekletirseniz, temiz su olarak geri alırsınız.
5/20
Piramitlerin içi yaz aylarında adeta bir klima varmışcasına serin, kışın da içeride soba yanıyormuşcasına sıcak olur.
6/20
En ünlü piramitlerden biri olan Keops piramidinin yüksekliğini bir milyar ile çarparsanız, dünya ile güneş arasında ki mesafeyi elde edersiniz.
7/20
Dünya haritasını düz olarak düşünürsek, Mısır piramitleri tam olarak dünyanın merkezinde kalıyor.
8/20
Bir yeriniz mi yaralandı? Girin bir piramidin içerisine ve yaralarınız hızla iyileşsin!
9/20
Bir çöp bidonu dolusu yemek artığı piramitlerin içinde aylarca kalsa da asla koku yapmaz.
10/20
Piramitlerin içinde bitkiler çok daha hızlı büyür. Bu özelliği ile bir gün Dünyayı piramitler kurtarabilir mi?
11/20
Mısır’ın meşhur mumyaları radyoaktif madde içerdiği için, onları bulan ilk 12 bilim insanı ne yazık ki kanserden hayatını kaybetmiştir.
12/20
Bizler evde yoğurt yapmak için sütü doğru mayalamaya uğraşa duralım, piramidin içine konan süt aradan bir kaç gün geçtikten sonra yoğurda dönüşür.
13/20
3’lü Giza Piramidi, geometrik ve gözlemsel ilkelere dayalı olarak yapılmıştır.
14/20
Bazı piramitlerin üzerinde mason sembolleri bulunur. Bu mason ekollerinin büyük piramidin ritlerde ki derecelerine inanırlar.
15/20
Mısır Piramitleri o kadar enteresan bir yapıya sahiptirler ki eğer suyu 5 hafta piramitin içinde bekletir iseniz yüz losyonu olarak kullanabilirsiniz.
16/20
Öyle enteresandır ki Mısır piramitleri, Orion takım yıldızlarının dünyadan M.Ö 1500 yılında göründüğü şekilde inşa edilmiştir.
17/20
Bir piramitle hem dairenin yüzeyini, hem de kürenin hacmini hesaplayabilirsiniz.
18/20
Piramitlerin üzerinden geçen meridyen, denizleri ve karaları iki eşit parçaya bölüyor.
19/20
20/20
Piramitlerinin bazı odaları hala gizemini korumakta çünkü içine girilebilmiş değil. Araştırmacılar içine girmeye çalışsa da ya içeri giremediler, ya oldukları yerde dönüp durdular, ya da içeride kayboldular.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.