featured

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Mürekkep Lekesini Çıkaran Temizlik Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Hemen herkes bir ya da birçok kez bu soruya yanıt aramış olabilir. Oldukça zor bir leke olan mürekkep lekesi kimi zaman eşyalarınızın ya da kıyafetlerinizin kullanılamaz bir hale gelmesine neden olabilir. Çoğu zaman bu lekeyi temizlemek, daha çok yayılmasına ve kötü bir görünüm sunmasına sebep olacaktır. Peki mürekkep lekesi nasıl çıkar ? Kurumuş mürekkep lekesi çıkar mı? İşte merak edilen tüm yanıtlar…

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Kurumuş Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş mürekkep lekesi nasıl çıkar? Mürekkebin kurumuş olması lekenin daha zorlu ve uğraştırıcı olacağını ortaya koyacaktır. Kurumuş mürekkep lekesi için ilk olarak o bölgeye sıvı deterjan sürerek, lekenin deterjanı iyice emmesini sağlayabilirsiniz.

Sonrasında yumuşak bir şekilde çitilemeniz lekenin çıkmasını sağlayabilir. Ilık su ve deterjan sonuç vermiyorsa bunun dışında süt ve limon tuzu kullanabilirsiniz. Ilık sütün içerisinde limon tuzunu eritmeniz ve bölgeye uygulamanız durumunda lekenin büyük ölçüde geçtiğini görebilirsiniz.

1- Ciltteki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?  Elde Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi nasıl çıkar deriden? Cilde yerleşen mürekkep lekesinin çıkması oldukça zordur. Elin ya da cildin tamamına bulaşan mürekkep lekesi, son derece kötü bir görünüm yaratacaktır. Bu lekeden kurtulmak isterseniz bu durumda imdadınıza aseton yetişebilir.

Öncelikle bir pamuk üzerine yeteri kadar aseton uygulayın ve cildinizle mürekkebin temas ettiği bölgelere pamuğu uygulayın. Çok kısa sürede mürekkep lekesi nasıl çıkar? Sorusuna yanıt aramaktan vazgeçeceksiniz.

2- Kot Pantolondan Kurumuş Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Kıyafetten Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi nasıl çıkar pantolondan denildiğinde en zorlu lekeye denk geldiğinizi söyleyebiliriz. Çoğu zaman bir mürekkep lekesi pantolonumuzu kullanılmaz bir hale getirebilir. Çünkü pantolonlar kumaş bakımından daha kalın ve daha gözeneklidir.

Buda lekelerin daha fazla içine işlemesine neden olabilecektir. Bu durumda saç spreyini bölgeye uygulayabilirsiniz. Saç spreyin ıslaklığını yitirmesi sonrası, bölgeye bir miktarda aseton dökebilirsiniz. Daha sonra sıvı deterjan ve ılık su ile çitileyerek lekeyi tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Leke çıkarıcı etkili hassas çamaşır deterjanı türlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

3- Masadan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Diş Macunu ile Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi nasıl çıkar? Bu soru kimi zaman masanın üzerindeki lekelerin giderilebilmesi içinde sorulabilir. Ahşap ya da plastik malzeme içeriğiyle yapılmış bir masanız varsa ve üzerinde mürekkep lekeleri bulunuyorsa, bir diş macunu temin etmeniz yeterli olacaktır.

Öncelikle bu bölgelere minik minik diş macunu sıkın ve eski bir fırça yardımı ile fırçalamaya başlayın. Yaklaşık 5-10 dakika içerisinde lekenin tamamen ortadan kalktığını görebilirsiniz. Diş macunu ile mürekkep lekesi nasıl çıkar? Diş macunu kıyafetler ve ciltte etkili olmasa da, diğer pek çok cisim üzerindeki mürekkep lekelerini ortadan kaldırabilecektir.

4- Halıdaki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi nasıl çıkar kadınlar kulübü tarafından en çok tartışılan bir diğer konu ise halılar üzerinedir. Özellikle açık renk halılarda mürekkep lekelerinin bulunması, çirkin bir görünüm yaratabilir. Ancak birkaç doğal yöntem ile halıdaki mürekkep lekesinin ortadan kaldırılabilmesi mümkün olabilecektir.

Bir kapta mısır nişastası ve sütü karıştırın. Sonrasında pamuk yardımı ile bu karışımı lekeli bölgelere uygulayın. Çok kısa sürede mürekkep lekesi nasıl çıkar konusu ile ilgili bir arayışınız kalmayacaktır.

5- Koltuktan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi nasıl çıkar koltuktan konusu için birkaç doğal yöntem bulunmaktadır. İlk olarak lekeli bölgelere bir miktar vazelin sürmelisiniz. Daha sonra ise pamuk yardımı ile aseton uygulayarak, lekeleri çıkartabilirsiniz. Limon kolonyası da koltuk üzerindeki mürekkep lekelerini ortadan kaldırabilir.

Ancak limon kolonyasını fazla uygulamanız lekenin daha çok yayılmasına sebep olabilir. Bu sebeple az ve pamuk yardımı ile uygulamanız önerilir. Bunun dışında mavi sabununda mürekkep ve diğer lekeler üzerinde oldukça etkili olduğunu belirtmek gerekecektir.

6- Tükenmez Kalem Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar? Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar Doğal Yöntemler

Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar konusunda ağırlıklı olarak doğal yöntemlere yer verilmek isteniyor. Çünkü kimyasallar ile bir uygulama yapılması kıyafet, eşya ya da cildin daha fazla hasar görmesine sebep olabiliyor. Limon kolonyası, saç spreyi, aseton, metil alkol, süt-nişasta karışımı, beyaz- mavi sabun, diş macunu gibi yöntemlerin tamamı mürekkep lekelerinde etkili sonuçların alınmasını sağlamıştır. Evde temizlik işleri yaparken işinize yarayacak ipuçları için tıklayınız. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!