featured

Neden Sürekli Gergin ve Stresli Hissediyorsunuz? İşte Farkında Olmasanız da Sinirli ve Gergin Olmanıza Neden Olan 5 Alışkanlık!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürekli gergin ve stresli bir ruh hali içerisinde olmak istemesek de bazen bazı alışkanlıklarımız bizi sinirli ve gergin hale getirir. İşte o alışkanlıklar!

İnsan anatomisine ve psikolojisine yönelik her gün birçok bilimsel araştırma yapılıyor. Son yapılan bilimsel araştırma ise oldukça şaşırtıcı!

Bilimsel araştırmalar, insan beyninin sürekli olumsuza yönelme eğilimi olduğunu açıklamıştır. Bir de bunun üzerine fark etmeden yaptığımız davranışların da etkisi eklendiğinde işte istemesek de gergin ve sinirli bir ruh haline bürünebiliyoruz.

Hayatınızda attığınız her adım ya da edindiğiniz her davranış aslında psikolojiniz yani ruh haliniz üzerinde doğrudan etkili oluyor. Hatta bazı alışkanlıklar var ki; görünürde zararsız gibi görünse de aslında psikolojinizi alt üst ediyor. İşte psikolojinizi bozan 5 alışkanlık!

2/6

Aç Olduğunuz Halde Yemek Yememek

Aç Olduğunuz Halde Yemek Yememek

Açlık, vücudun en kısa sürede sinyal verdiği dürtülerden birisidir. Uzun süreli açlık olduğunda vücudun kan şekeri seviyesinin düşmesiyle birlikte vücutta stresi arttıran kortizol hormonu yüksek oranda üretilmeye başlar.

Kortizol hormonunun vücutta artması kendinizi yorgun, uyuşuk ve hatta stresli hissettirir, vücudun adaptasyonu düşer ve şayet konsantre olmanız gereken bir uğraşınız varsa işinize konsantre olmanız zorlaşır.

3/6

Olumsuz Güncel Konulara Maruz Kalmak

Olumsuz Güncel Konulara Maruz Kalmak

Sürekli felaket, savaş, yanlış haber ve benzeri gibi olumsuz güncel haberlerinin içinde olmak insanı fark etmeden stresli ve gergin yana en önemli etkenlerden birisidir. Bu haberleri sürekli görmek, duymak ya da okumak aynı zamanda insan psikolojisinin saldırgan ve stresli olmasına neden olur.

4/6

Telefon Ekranıyla Sürekli Göz Göze Gelmek

Telefon Ekranıyla Sürekli Göz Göze Gelmek

Sürekli telefon ile uğraşmak, SMS ya da e-posta gibi bildirimleri kontrol etmek ya da sosyal medya hesaplarında gezinmek fark etmeseniz de aslında üretkenliğinizi ve pozitif enerjinizi tamamen sömüren bir durumdur.

Bununla birlikte sürekli cep telefonu ile ilgilenen insanların adaptasyonu sorunu ile birlikte zamanı yeterli ve doğru yönetememe sorunu ortaya çıkmaya başlar. Bu nedenle de ihtiyaç hali dışındaki durumlarda telefonunuzu bulunduğunuz mekanın başka bir noktasına koymanız işinizi kolaylaştıracaktır.

5/6

Gönüllü Ev Hapsine Girmek

Gönüllü Ev Hapsine Girmek

Çalışırken ya da herhangi bir işle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. Ancak boş günümüz ise ve evde oturuyorsak işte o zaman psikolojimiz olumsuza yönelmeye başlar. Bu nedenle de boş günlerde tüm gün ev içerisinde durmak aslında psikolojinize yaptığınız en büyük zarar oluyor.

6/6

Uykudan Önce Stres Yüklü Şeyler İzlemek

Uykudan Önce Stres Yüklü Şeyler İzlemek

Uykuya dalmadan önce izlediğiniz, duyduğunuz ya da okuduğunuz olumsuz unsurların sinirli ruh halinizdeki rolü oldukça fazladır. Nitekim uyumadan önce olumsuz yönde etkileyici bir şeyler izlediyseniz uykunuz ve uyanacağınız yeni gün pek de huzurlu geçmeyecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!