featured

NFC Nedir | Telefon NFC Özelliği Nedir | Telefonda NFC Özelliği Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nfc nedir ne işe yarar? Nfc nedir nasıl kullanılır? Telefon NFC özelliği nedir? Nfc nasıl kapatılır? Gibi sorular son dönemlerin en sık araştırılan teknoloji sorularının arasında yer alıyor.

Akıllı telefonlara getirilen yeni bir özellik olan NFC, işlevsel bir özellik olsa da birçok akıllı telefon kullanıcısı tarafından bilinmiyor. Peki Nfc nedir telefon içerisinde nasıl kullanılır? İşte merak edilen sorular ve cevapları…

NFC Özelliği Nedir, Nasıl Açılır?

Nfc nedir çok fazla akıllı telefon kullanıcıları tarafından bilinmese de aslında pratik ve işlevsel bir özelliktir. Bizler de bu yazımızda sizler için nfc nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır konularına değineceğiz.

NFC, iki telefon arasında temassız bağlantı imkanı sunan bir özelliktir. Bu özelliği duyan birçok akıllı telefon kullanıcısı “Nfc nedir huawei gibi telefonlarda var mı?” sorusunun da cevabını arıyor. Bu özellik huawei gibi birçok akıllı telefon markasında bulunuyor.

Telefonunuzdaki nfc özelliğini açmak ise son derece kolaydır. Bunun için ilk olarak telefonunuzun “Ayarlar” menüsüne gidip sırasıyla Bağlı cihazlar – Bağlantı Tercihleri adımlarını izleyin. Karşınıza çıkan bağlantı tercihlerinde NFC seçeneğini tıklayın ve bu özelliği aktif edin.

NFC Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

NFC özelliği, cihazlar arasında temassız işlem yapmanızı sağlayan kullanışlı bir özelliktir. Telefonunuzu en fazla 4 santimetre kadar yaklaştırdığınızda diğer cihaz ile kablo ihtiyacı duymadan iletişim kurabilmenize imkan tanır.

NFC özelliği iki cihaz arasında çift yönlü bağlantı kurduğundan bağlantı sırasında her iki cihaz da birbirine basit komutlar göndererek yapılacak işlemin bilgisini verir. Tüm bunları yaparken telefonunuzun bir bağlantıya ya da sizin ücret ödemenize gerek yoktur.

NFC Nasıl Kapatılır?

NFC Samsung gibi birçok cihazda var olan ancak çok fazla bilinmeye bir özelliktir. Günlük hayatınızda birçok alanda işinizi kolaylaştıran ve size bir takım imkanlar sunan NFC özelliği bazen açık kalır ve  zaman zaman yapmak istemediğiniz işlemler için sizlere bildirim gönderebilir.

NFC özelliğini kullanmak istemiyorsanız o halde özelliği kapatabilirsiniz. Bunun için de “Ayarlar > Bağlantı Tercihleri > NFC” adımlarını izleyerek NFC özelliğini pasif hale getirebilirsiniz.

Telefon NFC Özelliği Nedir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi NFC iphone  gibi akıllı telefonlarda başka bir telefon ile temassız bağlantı kurmanıza imkan tanıyan gelişmiş bir özelliktir. Bu sırada herhangi bir bluetooth ya da GPS gibi bağlantılara gerek yoktur. Sadece radyo frekansları ile cihazlar arasında bilgi alışverişi yapılır.

Her hangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymayan NFC özelliği, her iki cihazda da aktif olduğunda cihazlar arasında veri gönderimini kolay ve hızlı şekilde yapabilirsiniz.

NFC nedir, Telefonumda NFC Var mı?

Birçok akıllı telefonda NFC özelliği olduğu biliniyor. Ancak özellikle düşük model olan akıllı telefonlarda üretici firmalar NFC özelliği eklememiştir. Ancak telefonunuzda NFC özelliği olup olmadığını merak ediyorsanız bunu kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Telefonunuzda NFC özelliğinin olup olmadığını merak ediyorsanız ilk olarak telefonunuzun Ayarlar menüsüne girmelisiniz. Ayarlar menüsünden Bağlantılar > Diğer Bağlantılar ekranına giderek sorgulayabilirsiniz. Eğer ekranda NFC görüyorsanız telefonunuzda bu özelliğin olduğunu söyleyebiliriz.

Telefonda NFC Özelliği Nasıl Kullanılır?

Telefonunda NFC özelliğini gören birçok kullanıcı nfc nedir sorusunun cevabını araştırıyor. Eğer telefonunuzda nfc özelliği var ise bu özellikler ile birçok işlemi kolay ve hızlı şekilde hem de temassız olarak gerçekleştirebilirsiniz.

1- Telefon Numarası Gönderme

NFC özelliği sayesinde cihazınızdaki telefon numarası bilgilerini diğer cihaz ile paylaşabilirsiniz. Bu sayede başka bir cihaza telefon numarası göndermeniz ya da başka bir cihazdan NFC ile telefon numarası bilgisi almanız gerekiyorsa bu bilgiyi telefonunuza girmenize gerek kalmadan cihazınıza aktarabilirsiniz.

2- Fotoğraf Göndermek ve Almak

İki cihaz arasında fotoğrafları hızlı bir şekilde göndererek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Göndermek istediğiniz fotoğrafı, fotoğrafın olduğu cihazdan seçtikten sonra her iki cihazı arka arkaya getirip onay verdiğinizde fotoğrafların kısa sürede aktarıldığını göreceksiniz.

3- Belge Transferi Yapmak

NFC özelliğinin en çok kullanıldığı işlemlerden birisi de belge transferidir. Transfer edilen dosyanın açılması ve kullanılabilmesi için dosyanın ayarlarına gitmek için üç noktaya tıklayın ve paylaş menüsünden “Android Beam” seçeneğini tıklayın ve cihazları gerekli mesafe kadar yakınlaştırın.

4- NFC İle Konum Göndermek

NFC ile konumunuzu daha hızlı ve pratik şekilde paylaşabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için Google Haritalar’ı açarak istikameti oluşturduğunuzda telefonuz ile konum paylaşmak istediğiniz telefonu yaklaştırdığınızda konumu Google Haritalar üzerinden NFC sayesinde hızlı paylaşabilirsiniz.

5- NFC ile Ödeme Yapmak

NFC özelliğinin belki de en fazla kullanıldığı alanlardan birisi de ödeme işlemidir. Özellikle pandemi döneminde temassız ödeme sistemlerinin önemli olması ile birlikte NFC ile ödeme sistemi de yaygınlaşmaya başladı.

NFC ile temassız ve hızlı ödeme yapmak için öncelikle telefonunuza mutlaka kredi kartı bilgilerinizi tanımlamanız ve telefonunuzda da “Google Pay” uygulamasının mutlaka olması gerekiyor. NFC ile ödeme yapmak istediğinizde mağazalarda telefonunuzun NFC özelliğini açarak kısa sürede güvenli ve temassız ödeme yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!