featured

Numeroloji Hesaplama Nedir Numeroloji Hesaplama Nasıl ve Neden Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Numeroloji hesaplama astroloji ile ilgilenen pek çok kişinin son zamanlarda sık sık duyduğu ve bir o kadarda merak ettiği bir konudur. Çok eskiden yaşamış uygarlıklar kişinin adının bir değer taşıdığına inanırdı. Kişilerin adı belirli bir yorum şeklinden, bir sanat süzgecinden geçtikten sonra kişiler hakkında ve kaderi hakkında bilgiler verebileceğine inanılmaktaydı.

YouTube video

İsim ne kadar önemli ise sayı ile isim arasındaki önem de oldukça fazla olduğu düşünülmekteydi. Bu bakış açısı ise isimlerden başka sayılar da kişilerin hakkında oldukça önemli bir yere sahip olduğu çok eskilerden düşünülüyordu.

Numeroloji son zamanlarda popülerliği ve ilgiyi üstüne çekmiş olsa da tarihin en eski sayfalarında bu konu ile ilgili çalışmalar bulunmakta. Antik Mısır’dan Yunanistan’a oradan da İtalya’ya kadar uzanan oldukça eskiye dayanan bir çalışmadır.

Tarihte Numeroloji Hesaplama

Numeroloji hesaplama tarihte milattan önce 570 yılından öncesine kadar dayanıyor. Tam bir tarihi yok. Çünkü Numeroloji milattan önce 500’lü yıllarda Pisagor tarafından herkese duyurulmaya başlandı. Fakat Numeroloji tarihi Pisagor’dan çok daha önce Antik Mısırlılar tarafından bulunmuştu.

Pisagor ise bu buluşu dünyaya yayan ve bu konuda en etkili çalışmaları ve kaynakları ortaya çıkartan ya da diğer bir deyişle belgeleyen ilk kişi idi. Yunanistan’da doğan Pisagor ilerleyen yıllarda Antik Mısır’a bilim üzerine çalışmak için gitmişti.

YouTube video

Pisagor burada tam 22 yıl kalarak bilim konusunda kendisini oldukça geliştirmiştir. Pisagor numeroloji hesaplama konusunda burada oldukça yeni şeyler öğrenmiş ve bunun üzerine yıllar süren bir araştırma ve bunun yanı sıra hesaplamalar yapmıştır.

Bu araştırmalar Pisagor bu öğrendiklerini tüm dünyaya duyurmayı başarmıştı. Fakat Numerolojinin felsefesini oluşturan kişiler ise Mısır rahipleriydi. Antik Mısır astroloji konusunda pek çok araştırmanın ve bilginin temelini atmıştır.

İbrani ve Araplarda Numeroloji Hesaplama

Numerolojinin temeli Antik Mısır’da atılmış olsa da İbraniler ve Araplar da ilerleyen yıllarda bu konulara oldukça fazla önem vermiştir. Numerolojinin sisteminde 22 sayısı oldukça önemlidir. Bunun neden önemli olduğunu yazımızın ilerleyen kısımlarında sizlere anlatacağız.

YouTube video

Diğer bir adı Kabalist hesaplama olan numerolojinin Kabalistler için çok önemli bir yeri vardır. İbrani alfabesi yirmi iki harften oluştuğu için Kabalistlere göre kutsal bir alfabedir. Bu alfabenin yirmi iki harften oluşması ise kesinlikle tesadüf değil. Aksine Antik Mısır etkilerinden olduğunu düşündüğünü ve bir anlam ifade ettiğini düşünürler.

Arap alfabesi de çok önceleri tam 22 harften oluşmaktaydı. Bu da Arap alfabesinin de bu etkiden etkilenerek tasarlandığı görüşlerini ileri sunulmasına sebep olmuştur.

Numeroloji Hesaplama ve Ebced Hesabı

YouTube video

Kabalistler ve Antik Mısır gibi ülkelerde numeroloji adı ile geçen sistem İslam kültürüne ise Ebced hesabı olarak geçmiştir. Tabi ikisinin de kullanım amacı ve kullanılma şekilleri oldukça farklıdır. Fakat çıkış mantığı olarak ikisinin de temelleri aynı olarak görülmektedir.

22 Sayısının Gizemi Nedir?

Antik Mısır’ın rahipleri ve bilgeleri 22 sayısına oldukça önem verirdi. 22 onlar için oldukça kutsal bir sayıdır. Bu sayıyı sadece işin ehlinin anlayacağı şekilde gizlemiş olsalar da dini işlemlerde bu sayıyı kullandıkları yıllar sonra çözülen bir bilgi olmuştur.

Antik Mısırlılar bu sayıyı gizlemeye çalışmış olsalar da Pisagor, Antik Mısır’da eğitim aldığı sırada bu sayıyı çözmüş ve hatta matematiğin meşhur pi sayısını da 22’yi 7’ye bölerek bulmuştur.

Numeroloji İsim Falı

Zamanında yapılan araştırmalar çalışmalar numerolojiyi çok farklı bir noktaya getirmiştir. Kimisine göre bu teknik ve çalışmalar bilimin ve evrenin bir parçası. Evrendeki her şey numaralar ve isimlerle alakalı ve geleceğimize yön vermek için kullanmamız gereken bilgilerin hepsi.

Fakat kimilerine göre numeroloji isim falı bakmaktan başka bir işe yaramayan ve sadece insanları kandırmaktan için kullanılan bir fal türü. Bu iki fikri de bir kenara bırakıp objektif bakmak gerekirse binlerce yıldır tüm medeniyetlere etki etmiş bir astroloji kolu diyebiliriz.

2000 Sonrası Doğanlar İçin Hesaplama Yapılabilir mi?

YouTube video

Numeroloji hesaplama tarihçesi ve Pisagor’un bunun için yaptığı çalışma ve hazırlıklar Milattan önce 500’lü yıllara dayanmakta. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. 2000 yılından sonra doğan kişiler içinin bu hesaplama da bazı sıkıntılar olmakta.

2000 sonrası doğan kişiler bu hesaplamayı yaptığında bazı boşluklar ve yanlışlıklar olabiliyor. Bu konuda uzman kişiler hesaplamaların sadece 2000 yılına kadar yapıldığını bu yüzden 2000 sonrasında boşluklar ve sıkıntılar çıkabileceğini belirtmekte.

Numeroloji Hesaplama Bizlere Neyi Gösterir?

Bu hesaplamalar aslında mantık olarak fal ile aynı mantıkta diyebiliriz. Fakat izlediği yol ve anlatmak istedikleri fala göre farklılık gösteriyor. Numeroloji kullanarak yaptığımız hesaplamalar bizlere kader ve kişilik sayısı gibi sayılarımızı bulmamıza yardımcı oluyor.

Doğum tarihindeki tüm rakamlar toplanarak kişilik sayısı hesaplanır. Kader sayınızın bulunması için ise harflerin denk geldiği rakamlar toplanır. Bu bulduğumuz sayıların ise hepsinin bir anlamı vardır.

https://www.youtube.com/watch?v=EHt7tvNZV68

Bulunan sayının yorumuna göre kişilerin güçlü oldukları yönler belirtilir. Ayrıca dikkat etmesi gereken ve karışılacağı durumlar hakkında insanlara bilgiler verdiği düşünülüyor.

Kader Sayısı Hesaplama

Numeroloji hesaplama yönteminde kader sayısı hesaplaması biraz karmaşık gözüken ama aslında oldukça basit olan bir yöntemdir. Adınızı ve soyadını oluşturan tüm harflerin denk geldiği rakamları toplamalısınız. Tabloda her harf için denk gelen rakamlar belirtilmiştir.

Kader sayısı sadece 1 ve 9 arasında olabilir. Bunun yanı sıra 11 ve 22’de olabilir. 11 ve 22 Usta Sayılar olarak görüldüğü için bu sayılara tolerans vardır. Kimi tarihçiler ve uzmanlara göre 33 sayısı da Usta Sayılar arasında gösterilir.

YouTube video

Peki diyelim adınıza ve soyadınıza denk gelen rakamları topladınız ve sonuç 25 gibi bir sayı çıktı. Kader sayısı 1 ve 9 arasında olmak zorunda olduğu için 2 + 5 = 7 işlemi yapılır ve kader sayınız 7 olarak bulunur.

Kişilik Sayısı Hesaplama

YouTube video

Kişilik sayısı hesaplama, kader sayısına göre biraz daha değişik ama daha basittir. Burada tek yapmanız gereken nokta doğum tarihinizdeki tüm rakamları toplamaktır. 11 ve 22 kuralının yanı sıra sonucun 1 ve 9 arasında olması burada da önemlidir.

Örnek vermek gerekirse 10 Temmuz 1994 tarihinde doğan bir kişinin kişilik sayısı 1 + 0 + 7 + 1 + 9 + 9 + 4 = 31 = 3 + 1 = 4 olarak bulunur. Bu konuda uzman kişiler her rakamım bir anlam ifade ettiğini belirtir ve ona göre sizlere yorumlarda bulunur.

YouTube video

Numeroloji hesaplama sadece bunlarla sınırlı değildir. Bunların yanı sıra Aşk Uyumu ve Kişilik Yılı gibi birçok farklı hesaplama yöntemleri vardır. Ama hepsinde aslında ana mantık aynıdır. İsme göre uyum yapılırken isimlerin denk geldiği rakamlar toplanır.

Eğer yıla göre hesaplama yapılıyor ise rakamlar direkt toplanır ve 1 ve 9 arası bir değer olana kadar sadeleştirilir. Numeroloji hesaplama konusunda sizlere otomatik hesaplama yapabilecek ve yine otomatik olarak sizlerin rakamlarını yorumlayacak pek çok site bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!