featured

Numeroloji Teknikleri ile Kişisel Yıl Sayısı Hesaplama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Her şey sayılarda gizlidir” cümlesi ile tanımlanan numeroloji, rakamların hayatımıza olan etkilerini açıklamaktadır. İslam kültüründe Ebced olarak tanımlanan numerolojinin gezegenleri temsil ettiği düşünülmektedir. Numeroloji hesaplama teknikleri sayesinde insanların gelecekleri hakkında da yorumlar yapılabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=EHt7tvNZV68

Numeroloji analizi, gelecek yaşantınızdaki para, evlilik ya da başarı gibi durumları içerebiliyor. İnsanların doğum tarihleri ve isimlerinin geleceklerini ve kaderlerini içerdikleri de numerolojinin iddialarından biridir. Biz de bu konudan yola çıkarak numeroloji sayılarının anlamı ve analizi üzerine kısa bir araştırma yapmak istedik. Bu yazımızda numeroloji hesaplama teknikleri hakkında da bilgilere ulaşabilirsiniz.

Numeroloji Nedir?

Kabalistik numeroloji adıyla da bilinen doğum tarihi hesaplama yöntemi ile insanların kaderleri ile ilgili çeşitli çıkarımlar yapılabiliyor. Numerolojiye göre herkesin doğum tarihi ve ismi kendi kaderleri hakkında bilgiler içermektedir. Rakamların her biri de farklı gezegenleri temsil ettiğinden sizin rakamınız da o gezegenin hareketine göre yorumlanmaktadır.

YouTube video

Her sene farklı şekillerde hesaplanan yıl numaraları da o yıl içerisinde yaşayacağınız bir takım olaylara tekabul edebilmektedir. Biz de sizinle numeroloji hesaplama 2020 versiyonunu yapacağız.

Doğum Tarihine Göre Kişisel Yıl Numarası Hesaplaması

2020 numeroloji sayısı için bir takım hesaplama tekniklerini öğrenmeniz gerekiyor. Oldukça kolay olan bu yöntem sayesinde 2020 yılı içinde geçerli olan kişisel rakamınızı bulabilirsiniz. Doğum tarihinize göre rakam elde etmek için öncelikle doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak yazmanız gerekiyor.

YouTube video

Örneğin: 30 Ağustos 1991 yılı sizin doğum tarihiniz olsun diyelim. Öncelikle ay ve günü tek haneli bir sayıya azaltmaya çalışmanız gerekmektedir.

30 + 8 = 38

3 + 8 = 11

1 + 1 = 2 şeklinde.

Daha sonrasında ise doğum yılınızı tek bir haneye indirmeye çalışmalısınız:

1 + 9 + 9 + 1 = 20

2 + 0 = 2 şeklinde.

Bu durumda hem gün ve aydan elde edilen sayıyı hem de doğum tarihinizden elde edilen sayıyı toplayıp doğum sayınıza ulaşabilirsiniz.

Yani 2 + 2 = 4 şeklinde.

2020 Yılının Numeroloji Değeri Nedir?

Doğum tarihiniz için uyguladığınız aynı tekniği içinde bulunduğumuz sene için de uygulamanız mümkündür. Buna göre 2020 yılının sayısı aşağıdaki gibidir:

2 + 0 + 2 + 0 = 4

Yani 2020 yılı için belirlenmiş olan sayı 4 diyebiliriz. Bu sayıya ulaştığınızda kendi doğum tarihiniz ile toplayarak 2020 yılı içindeki kişisel sayınıza ulaşabilirsiniz.

4 + 4 = 8 örnekte verdiğimiz doğum tarihinin 2020 yılı sayısıdır.

Numeroloji Sayılarının Anlamları Nelerdir?

Numerolojide her bir rakamın kendi içerisinde farklı anlamları bulunmaktadır. Bu yüzden sizler için farklı rakamların anlamlarını araştırıp derlemek istedik. İşte, her bir rakamın numerolojideki anlamı değeri:

1. Numerolojide 1 Rakamının Anlamı

1 rakamı, sembolik anlamı en gelişmiş olan rakamlar arasında gelmektedir. 1, tek olanı temsil ettiğinden tanrı anlamına da gelmektedir. Öyle ki Arapça’da elif harfi de ilk harftir ve görüntüsü 1 şeklindedir. Kendisinden önce başka bir sayı gelmeyen 1 tekliği ve yalnızlığı da simgelemektedir. 1 rakamından önce gelen sıfır ise değersiz ve etkisizdir.

Numerolojide 2020 Yılı Rakamının 1 Olması

Numerolojide rakamı 1 olan kişiler yıl içerisinde enerjik ve başarılı bir çizgide ilerleyeceklerdir. Kendinizi güvende hissetmeniz ve yeni işlere atılmanız da bu yıl itibariyle yapacağınız eylemler arasında olacaktır. Ev ve aile hayatında çeşitli huzursuzluklar yaşasanız da 2020 yılında 1 rakamı sizi kısa sürede refaha ulaştıracaktır.

2. Numerolojide 2 Rakamının Anlamı

2 rakamı da en az 1 rakamı gibi pek çok anlam ile karşımıza çıkıyor. Buna göre bu rakamın en güçlü anlamları arasında düalite yani ikilik kavramı yer alıyor. Bu da evrendeki iki adet olan her canlıyı ve olguyu temsil ediyor. Örneğin gece ve gündüz de bu düaliteden meydana gelen ve birbirleri olmadan  var olamayan iki kavram olarak görülüyor.

Numerolojide 2020 Yılı Rakamının 2 Olması

2 rakamının 2020 yılı açıklaması olarak ortalama bir sene vaat ediliyor. Buna göre 2 sayısına ulaşan kişilerde 2020 yılında bir takım kayıplar da gözlemlenebiliyor. Fakat bu kayıpların her biri yeri çabuk doldurulan çok önemli kayıplar olarak karşınıza çıkmayacak. Zor bir yıl olan 2020 yılında rakamı 2 olanların kendilerine ve yakın çevrelerine de fazlasıyla dikkat etmeleri gerekiyor.

3. Numerolojide 3 Rakamının Anlamı

3 rakamı, kutsal üçleme ile bağdaşlaşmış oldukça önemli bir rakamdır. “Allah’ın hakkı üçtür” sözü de bu rakamın ne denli kutsal bir çizgide olduğunu gözler önüne sermektedir. Hristiyanlıkta baba – oğul ve kutsal ruh üçlemesi bu kutsallığın en dikkat çeken özelliklerinden biridir. Aynı şekilde Allah – Muhammet ve Ali de bu üçleme kavramı içerisinde yer almaktadır.

Numerolojide 2020 Yılı Rakamının 3 Olması

3 rakamının 2020 yılı içerisinde geçen açıklamasında başarı ve değişiklikler yer alıyor. Rakamı 3 olan kişilerin bu sene içerisinde büyük bir değişim yaşayacağını dile getirebiliriz. Başarının ve mutluluğun da yer aldığı bu yılda 3 rakamına sahip kişilerin neredeyse el attıkları her iş yolunda gidecek.

4. Numerolojide 4 Rakamının Anlamı

Numerolojide 4 rakamının anlamları arasında ilk sırada denge gelmektedir. 4 ayaklı bir masanın ya da sandalyenin dengesinden yola çıkılarak yapılan bu yorumlama insan hayatı için de etkilidir. Sağlamlık ve gücü simgeleyen 4 rakamı, aynı zamanda 4 ana elementi de temsil etmektedir.

Numerolojide 2020 Yılı Rakamının 4 Olması

2020 yılı kişisel rakamı 4 olan kişileri biraz zor bir yıl bekliyor olacak. Zaten hali hazırda zor geçmekte olan 2020 yılı aile içinde de kaotik bir ortama yol açabilecek. 4 rakamına sahip olan kişilerin el attıkları işlerin bir kısmı da uzun bir süre sonra tam olarak çözüme kavuşabilecek. Her ne kadar zor bir yıl da olsa bu yıl içerisinde kendinize gerekli enerjiyi bulabilir ve 4 rakamının olumsuzluklarını yok edebilirsiniz.

5. Numerolojide 5 Rakamının Anlamı

5 rakamının sembolik açıklaması olarak dünyayı ve insanı gösterebiliriz. Evrende meydana gelen 5. Kök olarak da insan ırkı gösterilmektedir. Aynı zamanda 4 ana elementi bir arada tutan ve bizim asla görmediğimiz bir 5. Elementin olması da bu rakamın en önemli sembollerindendir. Üstelik 5 rakamı İlsma dini için de büyük önem taşımaktadır. 5 vakit namaz ve İslam’ın 5 şartı bunlara örnektir.

Numerolojide 2020 Yılının Rakamının 5 Olması

Numerolojide 2020 yılı kişisel rakamı 5 olan kişileri yarı zorlu yarı güzel bir süreç bekliyor. Bu süreçte yılın ilk 6 ayı için zorlu zamanlar yaşanacak diyebiliriz. Fakat yılın bir sonraki yarısında tüm bu zorlu zamanlar unutulacak ve yerini güzel eylemler alacak. Özellikle de iş ve evlilik hayatında önemli gelişmeler yaşadığınız bir yıl olabilir.

6. Numerolojide 6 Rakamının Anlamı

6 rakamının simgelediği durumlar arasında Süleyman’ın mührü yer alıyor. Aynı zamanda bu rakam dini açıdan da önem taşıyor. Tanrının dünyayı 6 günde yaratmış olması 6 rakamının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Numerolojide 2020 Yılının Rakamının 6 Olması

AstroEnerji numeroloji için 6 rakamının incelemesine bakabiliriz. Buna göre 6 rakamı 2020 yılında rekabeti ve ortalama bir seneyi temsil etmektedir. Bu rakama sahip olan kişilerin iş hayatlarında gelgitlerin yaşanması da bir hayli olasıdır. Her türlü refaha erecek olan bu kişiler yılın özellikle son aylarında dükkatli olmalılar.

7. Numerolojide 7 Rakamının Anlamı

Pisagor numeroloji hesaplama ilkelerine göre 7 rakamının pek çok derin anlamı bulunuyor. Göğün tam yedi kattan oluştuğuna inanılması bu rakamın en büyük sembollerinden biridir. Öyle ki eski dönemlerde gezegen sayısının da toplamda 7 adet olduğı düşünülmekteydi. Haftanın 7 günden oluşması da bu rakamın simgelediği diğer konular arasında yer almaktadır.

Numerolojide 2020 Yılının Rakamının 7 Olması

2020 yılında 7 rakamının oldukça önemli bir konumu bulunuyor. Numeroloji evlilik adımları için de 7 rakamını işaret ediyor. Bu rakam sayesinde gayet ilerlemeye odaklı bir sene geçirmeniz mümkün olacaktır. Özellikle aile ve iş konularında sizi tatmin eden adımlar atmanın tam zamanı diyebiliriz.

8. Numerolojide 8 Rakamının Anlamı

Ücretsiz numeroloji okuma içeriğimizde 8 sayısının da pek çok anlamı bulunuyor. Buna göre 8 rakamı, direkt olarak cenneti temsil ediyor. Öyle ki inanca göre toplamda 8 adet cennet olduğu da düşünülüyor. Hristiyanlıkta da önemli bir rakam olan 8, meleklerin sayısına da işaret ediyor. Hristiyan inancına göre gökyüzünü toplamda 8 melek taşıyor.

Numerolojide 2020 Yılının Rakamının 8 Olması

2020 yılında 8 rakamına sahip olan kişileri çekişmeli bir sene bekliyor olacak. Bu sene içerisinde pek çok anlaşmazlık sizleri bekliyor diyebiliriz. Hem iş hem de aile hayatında karşınıza çıkan bu anlaşmazlıklar sene içerisinde sizi bir hayli zorlayacak. Yine de sene bitimine yakın tüm stresinizden ve problemlerinizden arınmış olacaksınız.

9. Numerolojide 9 Rakamının Anlamı

Tek haneli sayıların en sonuncusu olan 9 rakamı, bu anlamda sonu ve bitişi temsil etmektedir. Bir şeyin tamamlanışı ya da bitişi her zaman 9 rakamı ile ilişkilendirilmiştir. Hem eski Türk inancında hem de Aztekler döneminde önemli olan bu rakam göğün 9 katını da temsil etmektedir.

Numerolojide 2020 Yılının Rakamının 9 Olması

Şanslı numarası 9 olan kişileri oldukça güzel bir sene bekliyor diyebiliriz. Her ne kadar 2020 yılı pek çok açıdan kaotik bir sene de olsa 9 rakamına sahip kişileri güzel haberler de bekliyor. İş hayatında başarılı bir sene sizleri beklerken aynı zamanda aşk hayatınızda düze çıkıyor diyebiliriz. 9 rakamına sahip olanların para mevzuları da yine 2020 yılı içerisinde nihayete kavuşacak gibi duruyor.

İsim Numeroloji Hesaplama 2020

Pisagor sistemine göre ismin harflerinin her birinin rakam değerleri mevcuttur. Bu sayede ismin tüm harfleri ile gerekli bir kişisel yıl sayısı hesaplaması yapılabilir. İsimle yapılan hesaplamada da tıpkı doğum tarihi ile yapılan ile aynıdır. İsmin her harfini toplayarak tek bir rakam elde edebilirsiniz. Ardından 2020 yılını toplayıp tek rakam elde ederek isimden elde edilen rakam ile toplayabilirsiniz.

YouTube video

İşte her bir harfe denk gelen rakamlar:

1 Rakamı: A – J – S – Ş2 Rakamı: B – K – T3 Rakamı: C – Ç – L – U – Ü4 Rakamı: D – M – V5 Rakamı: E – N – W6 Rakamı: F – O – Ö- X7 Rakamı: G – Ğ – P – Y8 Rakamı: H – Q – Z9 Rakamı: I – İ – R

YouTube video

Bu konuyla ilgili örnek verecek olursak OKUHABER adı ile bir deneme yapabiliriz.

O (6) + K (2) + U (3) + H (8) + A (1) + B (2) + E (5) + R (9) = 35

3 + 5 = 8 rakamına isimden ulaşabiliriz.

2 + 0 + 2+ 0 = 4 rakamına da yıldan ulaşabiliyoruz.

8 + 4 = 12

1 + 2 = 3 rakamı OKUHABER için 2020 yılının rakamı oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!