Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar | Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar sayesinde üniversite öğrencileri de taksitli avantaj seçeneklerinden yararlanabiliyor. Peki ama öğrenci kredi kartı başvurusuyapılabilen bankalar hangileridir? Öğrenciye kredi kartı veren bankalar ve limitleri nasıldır? Öğrenci kredi kartı veren bankalar hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?

Bu yazıda neler var?

Bu yazımızda özellikle üniversite öğrencileri için öğrenciye kredi kartı veren bankalarnelerdir teker teker ele aldık ve öğrenci kredi kartı başvurusu nasıl yapılır anlattık. İşte detaylar…

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar Nelerdir ?

Türkiye’nin en çok tercih edilen pek çok bankası öğrenci kredi kartı başvurusu alıyor. Her ne kadar öğrenciye kredi kartı veren bankalar ve limitleri farklılaşsa da yaklaşık olarak birbiri ile benzerlik gösteriyor. İşte, öğrencilerin alışverişlerinde nakit kullanma gereksinimine son veren, taksitli alışveriş yapma imkanı veren öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesi:

  • Ziraat Bankası (Bankkart Genç Kredi Kartı)
  • Vakıfbank (Like Card)
  • İş Bankası (Maximum Genç Kredi Kartı)
  • TEB (ÜniversiTEB Kredi Kartı)
  • Yapı Kredi ( Yapı Kredi Play Kredi Kartı)
  • Denizbank ( D-Şarj Bonus Kredi Kartı)
  • Garanti BBVA ( Bonus Genç Kredi Kartı)
  • Enpara Öğrenci Kredi Kartı
Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesindeki her bir bankanın kredi kartı başvurusu şartları ve başvuru yöntemi farklıdır. Bu nedenle kredi kartı çıkartılmak istenen banka belirlenmeli ve bu bankanın internet bankacılığı başta olmak üzere başvuru yöntemleri tercih edilmelidir.

Yazımızın bu kısmında öğrenci kredi kartı başvurusu yapma yöntemleri ve öğrenci kredi kartı limiti gibi bilgilere banka banka yer verilmiştir.

1- Ziraat Bankası Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Ziraat Bankası öğrenci kredi kartı Bankkart Genç olarak karşımıza çıkıyor ve bu kart aynı zamanda banka kartı olarak da kullanılabiliyor. İlk olarak Ziraat Bankası banka kartı olarak çıkartılan Bankkart Genç, başvuru sonrasında kredi kartı özelliği açılarak alışverişler kullanılabiliyor.

Ziraat Bankası öğrenci kredi kartı başvurusu için tek yapılması gereken ise banka şubelerinden herhangi birine gidip şahsen talepte bulunmak. İlk defa Bankkart Genç başvurusu yapmak isteyen öğrenciler de banka şubesine gitmek durumunda.

Bankkart Genç Başvuru Şartları Nelerdir?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar arasında yer alan Ziraat Bankasına başvuruda bulunmak için bazı şartlar da aranıyor. Banka politikasına göre kredi kartı başvurusu yapacak olan öğrencilerin örenim kredi ya da KYK bursu alıyor olması gerekli.

Ayrıca kredi kartı başvurusu yapacak olan öğrencilerin 18-26 yaş aralığında olması ve lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi alıyor olması gerekiyor.

Bankkart Genç Ziraat Bankası Öğrenci Kredi Kartı Limiti

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar arasındaki Ziraat Bankası, bu kredi kartlarında limiti gelir durumuna göre belirliyor. KYK bursu ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler düşük limitle karta sahip olabilirken, çalışan ve geliri olan üniversite öğrencilerinin kredi kartı limiti geliri doğrultusunda artış gösteriyor.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

2- Like Card Vakıfbank Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesinde Vakıfbank da bulunuyor. Like Card adıyla üniversite öğrencilerine hizmet veren Vakıfbank öğrenci kredi kartı yıllık kart aidatı olan bir kart. Ancak adresine ekstre istemeyi, e-ekstre alınması koşuluyla banka, kredi kartı sahibi öğrencilerden yıllık kredi kartı ücreti almıyor.

Like Card öğrenci kredi kartı başvurusu nasıl yapılır sorusunun iki farklı yanıtı var. Dileyen kişiler Vakıfbank internet sitesi üzerinden direkt kart başvurusu yapabiliyor. Eğer siz de Like Card başvurusu yapmak istiyorsanız Buraya tıklayabilirsiniz.

Dilerseniz de Like Card öğrenci kredi kartı başvurusu için SMS seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ise 5724’e LIKE yazmak ve TC kimlik numarası ekleyerek SMS yollamak.

Vakıfbank Öğrenci Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesindeki Vakıfbank, Like Card başvuru şartları için kişilerin 18-28 yaş aralığında olmasını istiyor. Ayrıca bu kişiler üniversite öğrencisi olmalı.

Like Card Vakıfbank Öğrenci Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar ve limitleri olarak incelediğimizde; Like Card limiti 10.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ancak üniversite öğrencilerinin gelir durumu, kredi kartı limiti üzerinde en etkili faktör.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

3- Maximum Genç İş Bankası Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İş Bankası Maximum Genç Kart ile üniversite öğrencilerine kredi kartı hizmeti veriyor. Maximum Genç Kart kredi kartı sahipleri, kredi kartının tüm avantajlarından yararlanabiliyor; taksitli alışveriş yapabiliyor, nakit avans çekebiliyor ve para puan biriktirebiliyor.

Maximum Genç İş Bankası Öğrenci Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

İş Bankası Maximum Genç öğrenci kredi kartı başvurusu için kişilerin 18-25 yaş aralığında olması ve aynı zamanda üniversite öğrencisi olması gerekiyor. Bu kredi kartına bütün ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabiliyor. Buraya tıklayarak Maximum Genç öğrenci kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

Dilerseniz de SMS yöntemiyle başvuru gerçekleştirebilirsiniz. GENC yazıp boşluk bırakıp TC kimlik numaranızı yazıp yine boşluk bırakıp gün ay yıl olarak doğum tarihinizi de girerek 4402’ye ksıas mesaj gönderebilirsiniz.

Maximum Genç İş Bankası Öğrenci Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?

İş Bankası Maximum Genç öğrenci kredi kartı limiti maksimum 2.000 TL olarak belirleniyor. Ayrıca bu kredi kartı limitinin %50’si kadar nakit avans ve taksitli nakit avans işlemi yapılabiliyor. Ayrıca öğrencilere özel bu kredi kartının yıllık kart aidatı da yok.

Maximum Genç İş Bankası öğrenci kredi kartı limiti, mezun mezun olmuş çalışan kişilerde farklılık gösterebiliyor ve bu limit, gelir durumuna göre belirleniyor.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

4- ÜniversiTEB TEB Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar arasında TEB de bulunuyor ve ÜniversiTEB TEB öğrenci kredi kartı başvurusu sonrasında öğrencilerin, öğrenci kimlik belgelerini bankaya bildirmesi gerekiyor. ÜniversiTEB öğrenci kredi kartı başvurusu için buraya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiTEB TEB Öğrenci Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

ÜniversiTEB öğrenci kredi kartı başvurusu için öğrencilerin 18-25 yaş aralığında olması gerekiyor. Bu kredi kartını almak isteyen öğrencilerin lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olması şartı da var.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

5- Yapı Kredi Play Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi bankası da öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesinde ve bu kartın adı; Yapı Kredi Play. Yıllık kart aidatı olmayan Yapı Kredi Play başvurusu banka şubelerinden, internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden yapılabiliyor. Buraya tıklayarak Yapı Kredi öğrenci kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Öğrenci Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar arasındaki Yapı Kredi bankası, Yapı Kredi Play öğrenci kartı başvurusu için 18 yaşı doldurma şartı aranıyor. Bununla birlikte öğrencilerin açıköğretim ya da uzaktan eğitim almıyor olması gerekiyor. Yalnızca örgün eğitim verilen üniversitelerde (2 yıllık ya da 4 yıllık) öğrenci olmak gerekiyor.

Yapı Kredi Play Öğrenci Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar ve limitleri olarak incelediğimizde Yapı Kredi Play kart limiti en fazla 2.000 TL.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

6- D-Şarj Bonus Denizbank Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Denizbank da öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesinde. Yurtiçinde ve yurtdışında kullanılabilen D-Şarj Bonus öğrenci kredi kartı başvurusu için banka şubelerine gidilebiliyor ya da internetten başvuru yapılabiliyor.

D-Şarj Bonus Denizbank kredi kartı başvurusu için SMS kanalı da kullanılabiliyor. SMS ile başvuru yapmak isteyen kişilerin tek yapması gereken; DSARJ yazarak boşluk bırakmak, TC kimlik numarası yazarak boşluk bırakmak, yıl ay gün şeklinde doğum tarihini yazmak ve 3280’e kısa mesaj göndermek. Dilerseniz buraya tıklayarak dDenizbank öğrenci kredi kartı başvurusu sayfasına erişebilirsiniz.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

7- Bonus Genç Garanti BBVA Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar 2022 arasında bir diğeri de Garanti BBVA. Bonus Genç Garanti BBVA öğrenci kredi kartı başvurusu için buraya tıklayarak Garanti internet şubesi aracılığı sayfasına ulaşabilirsiniz.

Ayrıca SMS ile kredi kartı başvurusu ve telefon bankacılığı ile kredi kartı başvurusu da yapma imkanı var. 444 03 33 numaralı telefonu arayarak Garanti öğrenci kredi kartı başvuru yapabilirsiniz. SMS ile başvuru için yapmanız gereken GENC yazarak 3340’a mesaj göndermek yeterli.

Garanti Öğrenci Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir?

Garanti öğrenci kredi kartı başvuru şartları arasında diğer bankalarda da olduğu gibi 18-25 yaş aralığı şartı bulunuyor. Üstelik Garanti öğrenci kredi kartında yıllık kart aidatı da yok.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

8- Enpara Öğrenci Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar listesinde Enpara da yer alıyor ancak aslında Enpara’nın sadece öğrencilere özel bir kredi kartı yok. Enpara’nın bu listede yer almasının nedeni; Enpara kredi kartına öğrencilerin de sahip olabilmesi.

Enpara kredi kartı başvurusu ise iki farklı şekilde yapılıyor. Enpara müşterisi olan kişiler farklı, Enpara müşterisi olmayan kişiler ise farklı şekillerde başvuru yapabiliyor. Enpara müşterilerinin kredi kartı başvurusu için yapmaları gerekenler; Enpara mobil uygulamasına şifre ile giriş yapmak, ‘Kredi Kartı’ seçeneğine tıklayarak başvuru butonuna tıklamak ve gerekli bilgileri girerek onay vermek.

Enpara müşterisi olmayan kişilerin Enpara kredi kartı başvurusu yapmak için gerçekleştirmesi gerekenler ise; başvuru formunu doldurmak. buraya tıklayarak Enpara kredi kartı başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Başvurunun gerçekleşmesi sonrasında Enpara yeklileri görüntülü arama yapabilirler ve başvuruyu onaylayabilirler. Ayrıca Enpara şubesiz bankacılık faaliyeti gösterdiği için kart teslimatını sizleri ziyaret ederek yapacaktır.

Enpara Öğrenci Kredi Kartı Başvuru Şartları Nelerdir ?

Diğer bankalarda olduğu gibi Enpara’da öğrenci kredi kartı için çok fazla özelliğe bakılmıyor. Kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması neredeyse yeterli. Çünkü Enpara’nın bu kredi kartı herkese uygun ve minimum koşullar sağlandığı sürece herkes tarafından edinilebilir.

Enpara kredi kartı en büyük avantajı ise; ömür boyu kart aidatı istememesi. Sadece öğrenciler değil her yaştan tüm Enpara kredi kartı sahipleri hiçbir şekilde yıllık kredi kartı ücreti ödemiyor.

Enpara Kredi Kartı Limiti Ne Kadar ?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar arasındaki Enpara kredi kartı limiti, kişilerin aylık sabit gelirine göre belirleniyor. Maaş, kira geliri gibi gelirler kredi kartı limitinin artış göstermesinde etkili oluyor.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

Her Öğrenciye Kredi Kartı Verilir mi?

Hemen hemen tüm bankaların öğrenci kredi kartı vardır ancak her banka, her öğrenciye kredi kartı vermez. Öncelikle bir öğrencinin kendi adına kredi kartı sahibi olabilmesi için 18 yaş sınırını geçmiş olması gerekiyor.

Ayrıca bazı bankalar öğrenci kredi kartı vereceği kişilerde üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık bölümlerinde eğitim alması şartı arıyor. Yani bazı bankalar, açık öğretim öğrencilerine ya da uzaktan eğitim öğrencilerine öğrenci kredi kartı vermiyor. Ayrıca öğrenci kredi kartı için Findeks kredi notu çok da belirleyici değil.

Öğrenci Kredi Kartı Yıllık Kart Ücreti Var mı?

Bu sorunun cevabı bankadan bankaya göre değişiyor. Çoğu banka, öğrenci belgesini de ibraz eden öğrencilerden yıllık kart aidatı almıyor. Ancak bazı bankalar da normal kredi kartlarından daha düşük oranlarda öğrenci kredi kartı yıllık kart ücreti tahsil ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!