Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Matematik özel ders almadan önce bilmeniz gerekenler var! Özellikle son yıllarda online matematik özel ders seçeneği popülerlik kazandı. Haliyle özel ders alma konusunda dikkat edilmesi gerekenler de farklılaştı. Dolayısı ile matematik özel ders fiyatları artık dikkat edilecek tek unsur değil. Peki, yüz yüze ve online özel matematik dersi almadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir?

Bu yazımızda eğitim hayatına artı katmak ve başarısını artırmak isteyenlere özel olarak özel matematik dersi almadan önce bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik…

Yüz Yüze ve Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Derslere katkı sağlamak ve sınavlara başarılı bir şekilde hazırlanmak için öğrencilerin en çok tercih ettiği seçeneklerden biri özel dersler… Ancak tam fayda için özel ders almadan önce bilinmesi gerekenleri fark etmek ve tercihleri buna göre yönlendirmek önemli.

Yüz yüze ve online matematik özel ders fiyatları genel olarak öğretmen tercihinde en büyük belirleyici. Matematik özel ders fiyatlarına bakmak ve en ucuzu seçmek oldukça yanlış. Çünkü gerçek bir başarı için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta var. İşte, dikkat edilmesi gerekenler…

Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

1- Özel Ders Öğretmeni ve Öğrenci Arasındaki İletişim Uyumlu Olmasına Dikkat Edin

Özel ders için ayrılan sürenin en verimli şekilde geçmesi için matematik özel ders öğretmeni ve öğrenci arasındaki iletişimin maksimum seviyede olması gerekir. Özellikle öğrenci, öğretmen ile iletişiminde açık olabilmeli ve karşılıklı anlaşılabilirlik sağlanmalı. Peki, bunu anlamak nasıl mümkün? Demo ders ile…

2- Demo Ders Yapmadan Özel Ders Öğretmeni Seçmeyin

Matematik özel ders öğretmeni ve öğrenci arasındaki iletişim uyumunun anlaşılabilmesi için mutlaka anlaşma öncesi demo ders yapılmalı. Yapılacak olan bu demo derste öğrenci ve öğretmen birbirini tanıma, birbiri hakkında fikir edinme fırsatı yakalayacaktır.

3- Alanında Uzman, Anlatma Kabiliyeti Yüksek Matematik Özel Ders Öğretmenlerini Tercih Edin

Bir matematik öğretmeni çok başarılı olabilir. Ancak anlatma ve aktarım kabiliyeti gelişmiş değilse özel ders verme noktasında çok da başaralı olamayabilir. Bu nedenle özellikle online matematik özel ders öğretmeni seçerken, anlatım ve aktarım kabiliyeti göz önünde bulundurulmalı. Yani matematik için özel ders öğretmeni seçerken sadece dereceleri, başarılı değil; anlatım yeteneği de göz önüne alınmalıdır.

Örneğin; 8.sınıf matematik özel ders öğretmeninin anlatımı ile 10. Sınıf matematik özel ders öğretmeninin anlatım dili aynı olmamalı. Yani öğretmenler, öğrencinin seviyesine uygun bir anlatım dili geliştirmiş olmalı. Sonuç olarak 8.sınıf matematik özel derste başarılı olan bir özel ders öğretmeni, 10.sınıfta da başarılı olacağı anlamına gelmez.

Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

4- Öğrencinin Hazır Bulunuşluluk Düzeyinde Olmasına Dikkat Edin

Gerek sınavlara hazırlık olsun, gerekse de derslere katkı sağlamak amacıyla olsun her ne sebeple özel ders alınacak ise öncelikle öğrencinin buna istekli olması gerekir ve hazır bulunuşluluğu olması gerekir. Dolayısı ile eğer öğrenci özel ders almaya hazır ve istekli değil ise tam olarak verim sağlanamaz, bilgiler kalıcı hafızaya kaydedilemez.

5- Matematik Özel Ders Fiyatları Belirleyici Olmasın

Matematik özel ders fiyatları ne kadar sorusu, arama motorlarında en çok aratılan konular arasında. Çünkü çoğu öğrenci ve veli, en ucuz matematik özel ders fiyatları ne kadar araştırması yapıyor ve bütçelerine en uygun seçeneği değerlendiriyor.

Ancak gerçek bir başarı için fiyattan önce öğretmen ve yetkinliği, öğrenci ile uyumu göz önüne alınmalı. Nasıl ki her zaman en ucuz hizmeti veren özel ders öğretmeni en iyi başarıyı sağlayamayacaksa, en pahalı hizmeti veren öğretmen de en iyi başarıyı sağlayamayabilir.

6- Özel Ders İçin Uygun Fiziki Ortamı Oluşturun

Ders yapılan fiziki ortamın uygunluğu, dersin verimli geçebilmesi için oldukça önemli. Eğer özel ders yüz yüze yapılacak ise masadan sandalyeye, ortamın sessizliğinden konforuna kadar dikkat edilmeli. Eğer özel ders online olarak yapılacak ise internet hızı, teknolojik aletlerin ve ekipmanların elverişli olması gibi konulara dikkat edilmeli.

Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

7- Eksikleri Belirleyin, İyi Olunan Konulara Ağırlık Verin

Toplumdaki genel kanıya göre; özel dersler, öğrencilerin sadece eksik olduğu konular için alınır. Ancak bu düşünce tamamen yanlıştır. Öğrencinin başarısını artırabilmesi için öncelikle eksik olduğu konular belirlenmeli ve eksiklikler giderilmelidir. Ancak öğrencini iyi olduğu konuların üzerine de eğilmeli ve iyi olduğu konular sağlamlaştırılmalıdır.

8- Özel Ders Saatini Öğrencinin Kapasitesine Göre Belirleyin

Genel olarak her derste olduğu gibi matematik özel ders fiyatları da saatlik olarak belirlenir. Ancak bu, her öğrencinin birer saat özel ders alması gerektiği anlamına gelmez. Kimi öğrencinin 40 dakikada ilgisi dağılabilirken kimi öğrencinin ilgisi 2 saat kadar sürebilir. Dolayısı ile verimli bir özel ders için ders saatleri, öğrencinin istek ve kapasitesine göre belirlenmeli.

9- Uygun Kaynakları Tercih Edin

Matematiğin anlaşılabilmesi ve öğrenilebilmesi için bir diğer önemli faktör; ders kaynaklarıdır. Her öğrencinin seviyesine uygun ders kaynakları, özel derslerde kullanılmalıdır. En uygun kaynak; öğrencinin sınıfına göre değiştiği gibi amacına göre de değişir.

Eğer özel ders ile ders başarısı artırılmak isteniyorsa genellikle konu anlatımının yoğun olduğu kaynaklara, sınava yönelik hazırlık yapılmak isteniyorsa genellikle soru ve test yoğunluğu olan kaynaklara yönelmek gerekir. Öğrenci için en uygun kaynak, özel ders öğretmeni tarafında da belirlenebilir.

10- Devamlılığı Esas Alın

Özel ders almada devamlılık da oldukça önemlidir. Hem öğrencinin öğretmene alışması hem de derslere alışması süreç gerektirir. Doğru özel ders öğretmeni ile devamlı ders sağlandıkça öğrencinin başarısı da artacaktır.

Online Matematik Özel Ders Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Yüz Yüze ve Online Matematik Özel Ders Almanın Avantajları Nelerdir?

İster yüz yüze olsun, ister online olsun özel matematik dersi almanın pek çok avantajı vardır. Bu avantajların başlıcaları şu şekildedir:

  • Dersteki başarının artması sağlanır
  • Sınavlara hazırlık kolaylaşır
  • Öğrenciler dersi tekrar etme şansına sahip olur
  • Eksik konular sağlamlaştırılır
  • Öğrencilerin ilgi düzeylerinde artış sağlanır
  • Öğrenci zaman yönetimi konusunda deneyim kazanır
  • Öğrenciler sadece soruyu çözmeyi değil, soru çözümünün mantığını öğrenme şansını yakalar

Matematik Özel Ders İşe Yarar mı?

Özel matematik dersi almak elbette ki işe yarar ancak bunun için yukarıda bahsi edilen dikkat edilmesi gereken noktalar göz önüne alınmalıdır. Özel ders sayesinde öğrencilerin başarılı olması sağlanır, matematiğin mantığını kavraması desteklenir, soru çözüm tekniklerinde deneyim kazanması sağlanır.

Matematik Özel Ders Kaç Saat Olmalı?

Özel matematik ders saati tamamen öğrencinin kapasitesine göre belirlenmelidir. Eğer öğrencinin ilgisi çabuk dağılıyor ise ders süresi ilk başlarda kısa kısa tutulmalı, öğrencinin ilgisi arttıkça özel ders saati de artırılmalıdır. Bir öğrencinin hazır bulunuşluluğundan daha fazla süre ders takviyesi yapılması, başarı sağlamayacak aksine öğrencinin o ders olan ilgisini kaybetmesine neden olacaktır.

Matematik Özel Ders Fiyatları Ne Kadar?

Online özel matematik ders fiyatları değişkendir. Saatlik matematik dersi fiyatı 60 TL olan özel ders öğretmeni de vardır, saatlik 200 TL olan da vardır. Örneğin; öğrenci olup çeşitli internet siteleri aracılığı ile özel matematik dersi veren kişilerin saatlik ücreti daha ekonomiktir. Alanında uzman ve deneyimli matematik öğretmenlerinin ise saatlik ücreti daha fazladır.

İlginizi Çekebilir: En İyi Android Matematik Oyunları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!