featured

Optisyen Nedir Ne İş Yapar | Optisyenlik Maaşı | Nasıl Optisyen Olunur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Optisyen nedir diye internet üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. Çünkü optisyenlik, toplumda yaygın olarak bilinmeyen meslekler arasında bulunmaktadır. Günümüzde rağbet gören meslekler arasında yer alan optisyenlik maaşı ne kadar diye de merak edilmektedir. Özellikle üniversiteye hazırlanan gençler tarafından optisyenlik nedir, optisyenlik nedir ne kadar maaş alır araştırması yapılmaktadır. Bununla birlikte optisyenlik nedir iş imkanları nelerdir diye merak edilmektedir. Bu yazımızda optisyen nedir merak eden kişiler için tüm bilgileri bir araya getirdik ve nasıl optisyen olunur sorusuna cevap verdik.

Optisyenlik Nedir

Optisyen nedir sorusunun yanıtı internet üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. Çok fazla bilinmeyen meslekler arasında yer alan optisyenlik aslında oldukça yaygındır. Çünkü Türkiye’deki tüm gözlükçülerde en az bir optisyen bulunma zorunluluğu vardır. Optisyen nedir ne iş yapar sorusunun yanıtı; optisyen, göz doktorları tarafından hastalara reçete edilen kontakt lens ya da gözlüğün, müşterinin gözüne uygunluğunu kontrol eden ve satışını yapan kişidir.

Optisyenlik Nedir Ne İş Yapar Maaşı

Optisyen nedir ve ne iş yapar sorularına internette sıklıkla cevap aranmaktadır. Böyle bir mesleğin var olduğunu öğrenen kişiler ve özellikle üniversite tercihi dönemindeki öğrenciler, optisyenlik nedir ne iş yapar maaşı ne kadardır diye araştırmaktadır. Ayrıca optisyenlik nedir araştırması yapan kişiler, nasıl optisyen olunabileceğini de merak etmektedir. Yazımızın ilerleyen kısmında nasıl optisyen olunur sorusuna da cevap verilecektir.

Optisyen; göz hekimleri tarafından hastalara reçete dilen kontakt lens ve gözlüklerin, müşterilere uygunluğunu kontrol eden ve müşterilerin gözlük seçiminde yardımcı olan kişidir. Dolayısı ise optisyenin işi; doktor tarafından hastalara verilen gözlük, lens veya optik araçların doğru bir şekilde hazırlamak ve hastalara teslim etmektir. Optisyenlik nedir iş imkanları nelerdir diye araştırıldığında; Türkiye’de her gözlükçüde en az bir optisyenin olması zorunluluğu karşımıza çıkmaktadır. Kısacası; optisyenlerin iş alanları da geniştir.

Optisyenlik nedir iş olanakları nelerdir sorusunun yanıtı oldukça merak edilmektedir. Optisyenler kendi iş yerlerini açıp çalışabilecekleri gibi gözlükçülerde de çalışabilmektedir. Dolayısı ile optisyenlik maaş konusunda net bir meblağdan bahsetmek mümkün değildir. Optisyenlik maaş farklılıkları, kişinin deneyimine ve çalıştığı kuruluşa göre değişmektedir.

Nasıl Optisyen Olunur? Optisyenlik Bölümü Nedir

Optisyen nedir araştırması yapan kişiler genellikle nasıl optisyen olunur araştırması da yapmaktadır. Bir kişinin optisyen olabilmesi için üniversitelerin ilgili bölümünden yani 2 yıllık Optisyenlik bölümü önlisans programından mezun olması gerekmektedir. Ülkemizde pek çok üniversitenin önlisans programları arasına optisyenlik bulunmaktadır.

Optisyenlik Taban Puanları

Ülkemizde hem devlet üniversitelerinde hem de özel üniversitelerde 2 yıllık önlisans programı olan optisyenlik bölümü bulunmaktadır. Optisyen nedir ne kadar maaş alır gibi araştırma yapan kişiler, son üniversite tercihlerinde optisyenlik taban puanları 2020 durumunu da merak etmektedir. Hem ikinci öğretimi bulunan hem de örgün öğretimi olan optisyenlik bölümü taban puanları bazı üniversitelerde aşağıdaki gibidir:

Atatürk Üniversitesi 244.65016Sakarya Üniversitesi 270.32772Harran Üniversitesi 270.68385Ege Üniversitesi 303.66009Akdeniz Üniversitesi 281.49956Sağlık Bilimleri Üniversitesi 287.13858Mersin Üniversitesi 287.77283Ondokuz Mayıs Üniversitesi 278.25256Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 279.59399Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 276.37291Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 263.88387Adıyaman Üniversitesi 262.64059Aksaray Üniversitesi 259.29433Karabük Üniversitesi  258.86752Fırat Üniversitesi 251.59552Artvin Çoruh Üniversitesi 251.01177Bayburt Üniversitesi 248.32596Iğdır Üniversitesi 242.19777Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 237.68089

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!