İlk Okuduğunuzda Kelimenin Doğrusunu Unutacağınız, Orijinal Yazım Hataları…
İlk Okuduğunuzda Kelimenin Doğrusunu Unutacağınız, Orijinal Yazım Hataları…

İlk Okuduğunuzda Kelimenin Doğrusunu Unutacağınız, Orijinal Yazım Hataları…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçenin doğru kullanılması konusunda takıntılı mısınız? O halde bu paylaşımlarımız sizi pekte memnun etmeyebilir. Hadi, başlayalım orijinal yazım hataları … !

Türkçe hepimizin ortak kullandığı Resmi dilimiz olsa da, bazen güldüren bazen de sinir küpüne döndüren yazım hatalarına maruz kalıyor. Bazı yazım hataları da var ki kelimenin orijinalini unutturuyor, hatta orijinal kelimeyi benimseyemeyecek bir hale getiriyor. İşte Türk Dil Kurumuna şikayet etmek isteyeceğiniz, garipseyeceğiniz, doğrusunu sorgulayacağınız, ancak bir o kadar da güleceğiniz efsane yazım hataları …

Türkçeye Yeni Giren İlk Kelimemiz ‘’Feslihan’’
Feslihan

Türkçeye Yeni Giren İlk Kelimemiz ‘’Feslihan’’

Mis kokusu ile bilinen fesleğen, oldu size feslihan! Pazarda Fesleğen satmak isteyen amcamız ‘’ğ’’ harfinin azizliğine uğramış, hazır uğramışken kelime üzerinde de biraz değişiklik yapmış. Ne diyelim, güldürdü…

‘’Spam’’ Kelimesi İngilizceden Türkçeye Geçtiğine Pişman Oldu…

‘’Spam’’ Kelimesi İngilizceden Türkçeye Geçtiğine Pişman Oldu…

Hilal ablamız, iyilik yapayım derken öyle bir şey yapmış ki… Bir hesabı spamlatarak, kapatmak isteyen sevgili arkadaşımız, yaptığı bu hata sonrasında kendi hesabını kapatmak durumunda kalmış.

Halifelik Olmasın O (!)
Hanifeliğin kaldırılması

Halifelik Olmasın O (!)

Doğrusunu unutturacak yazım hatalarına, evlilik programlarından tanıdığımız Hanife ablamızda dahil olmuş. Yaşadığı bu büyük değişim, yalnızca bir harf değişimi ile ‘’Hanifeliğin kaldırılması’’ şeklinde yorumlanmış.

Piyasaya Rekabet Getirecek ‘’Haldır Şaldır’’
Haldır Şaldır

Piyasaya Rekabet Getirecek ‘’Haldır Şaldır’’

Bu orijinal yazım hatasını bilmeyeniniz yoktur herhalde… Head & Shoulders yazmakla uğraşmak istemeyen dükkan sahibimiz, şampuana adeta bambaşka bir hava getirmiş. Şampuanın bir seçim şansı olsaydı, bu isme sahip olmak isterdi bizce de.

Buludut Kulaklık

‘’Buludut Kulaklık’’ Satın Almak İsteyenlerin Dikkatine

Dükkanında Bluetooth kulaklık reklamı yapmak isteyen bir vatandaşımız, kelime üzerinde biraz oynamış. Ancak ‘’Buludut kulaklık’’ reklamını iyi yaptığından, hepimiz hemfikiriz.

Sen Bir Bayan Mısınız?
Sen Bir Bayan Mısınız?

Sen Bir Bayan mısınız?

Sosyal medya üzerinden bir kadına yürümekte olan abimiz, kibarlaşayım derken oldukça komik bir duruma düşmüş! Buyrun, yorum sizin

Binlerce Yıllık Sırat Oldu mu Size Ziraat?
ziraat köprüsü

Binlerce Yıllık Sırat Oldu mu Size Ziraat?

Sosyal medyayı kullanma konusunda yetersiz olan amcamız, her ne kadar iyi niyetli olsa da iyi niyetini eline yüzüne bulaştırmış. Dahası ahiretteki Sırat köprüsünü, Ziraat köprüsü yapıvermiş. Yaratıcılık 10/10 yalnız…

Mete molizme

Mete molizmenizin Çalışmasını İsterseniz, İncire Bir Şans Verin!

Pazarda incirlerini satmak isteyen satıcımız, müşteriyi incirin faydalarından vurmak istemiş. İşte tam bu noktada, Türkçeye yepyeni bir kelime daha katmış. Sahi, neydi gerçeği?

Otopsi Değildir O, Otopsi Olsaydı Duramazdın…

Tedavi için hastaneye yatan amcamız, bilgilendirmek isterken adeta çuvalladı. Biyopsiyi, otopsi yapan amcamız yaptığı bu hatayla tüm Türkiye’nin yüzünü güldürmeyi başardı. Kendisine otopsisiz, biyopsisiz uzun ömürlü bir yaşam diliyoruz.

Biz Senden Razıyız Amcacım, İnşallah Allah’ta Razıdır

Afrin Harekatında askerimize destek olmak isteyen bir amcamız, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunmuş. Kabul edelim hatalar silsilesi diyebileceğimiz bu yazı, hepimize bir ‘’Tövbe, Estağfurullah’’ dedirterek şöyle bir imana getirdi.

Dobarlan Bıragma Gendini

Bir vatandaşımız tarafından motivasyon yazısı olarak yazılıp, asılan bu 3 kelime aslında hepimizin motivasyonunu yerine getirdi. Bu kelime öbeğini paylaşan ‘’Anonim’’ kişiye saygılarımızı sunuyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!