Orkidenin insanlar üzerindeki etkisi

Orkidenin insanlar üzerindeki etkisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gövdeleri ve zarif yapıları ile her ortamda kolayca dikkat çeken orkideler; Sevgi, zarafet ve masumiyet gibi birçok anlamı ile büyüleyen çiçekler oldukları için özel günler için ayrıcalıklı bir hediye olarak kabul edilebilirler… Yeni işe başladıklarında, doğum günlerinde yakınlarınıza gönderebileceğiniz taze orkideler, yıldönümleri veya canın ne zaman isterse alışveriş sepetinin sayfalarında seni bekliyor!

Firmamızın online mağazasında bulabileceğiniz, sevdikleriniz için her zaman anlamlı bir jest olarak tercih edebileceğiniz, beyaz veya mor renkte dikkat çeken tek veya çift orkide çeşitleri çok özel ve gösterişli çiçeklerdir. nazik görünümü ile duygularınızı sevdiklerinize aktarmanıza yardımcı olur.

Yakınlarınıza anlamlı bir jest yapmak veya iyi günde kötü günde her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirmek istiyorsanız orkideleri tercih edebilirsiniz; Bu nadide çiçeklerin daha güzel örneklerini Firmamızın sayfalarında görebilirsiniz.

Orkidenin insanlar üzerindeki etkisi

Firmamızın online kataloğunda, seramik veya cam saksılarda birbirinden güzel orkideler arasından sizin veya alıcının beğeneceği şık bir sunumu seçebilir, çeşitli ödeme yöntemleriyle online olarak güvenle satın alabilirsiniz. . Satın alınan ürünün teslimat tarihini önceden belirterek hediyenin zamanında ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Her an her yerde online mağaza rahatlığıyla Orkide çiçeği siparişi verebileceğiniz hediyeleriniz, Firmamızın kalitesi ve güvenilirliği sayesinde sevdiklerinize en kısa sürede ulaştırılacak!

Orkide sevdiklerinize hediye edebileceğiniz harika bir bitkidir. Tek dezavantajı zor yaşayan bir bitki türüdür. Orkideler hakkında bilgi sahibi olunduğu sürece orkideleri yıllarca yaşatmak mümkündür. Orkide, rengi ve şekli ile her zaman çiçeklerin en çekicisi olmuştur. Hoş kokusu ve çiçek şekli ile belki de en popüler çiçektir. Orkide bakımı kolay olmayan bir çiçek türüdür. Dikkatli olunmalıdır. Orkide iyi bakılırsa size güzel çiçekler verecektir.

Orkidenin insanlar üzerindeki etkisi

Orkideler tropikal yağmur ormanlarında yabani olarak bulunsalar da, yoğun sulama gerektirmezler. Aslında, bir orkideye zarar vermenin en yaygın yolu aşırı sulamaktır. Orkide sulamanın altın kuralı, bitkinin sürekli suda kalıp köklerinin çürümesine neden olmamasını sağlamaktır.

Çoğu bitki gibi, optimum aydınlatma da orkideleri mutlu etmenin mutlak anahtarıdır. Doğrudan güneş ışığından kaçının. Orkide hiçbir durumda doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır, çünkü güneşte yanabilir. Orkide için ideal yer, sıcaklığın gün boyunca sabit kaldığı, cereyan, meyve veya dolaylı güneş ışığı olmayan bir odadır.

Orkide en yüksek çiçeklenme dönemine ulaştığında, yeni çiçekler 12 haftaya kadar sürer. Bu süreden sonra, bitkin olduklarında gövdeden solabilir, düşebilir veya düşebilirler. Eğer yaparlarsa, orkideyi nasıl budayacağınıza karar vermeniz gerekir. Öncelikle çerçevenin sağlıklı mı yoksa kötü durumda mı olduğunu kontrol etmelisiniz.

Orkidenin insanlar üzerindeki etkisi

Sağlıklı saplar yeşil ve dokunulduğunda sıkıdır.

Sağlıksız gövdeler kahverengi/sarı ve dokunması zor.

Orkide çiçeğinin ait olduğu “Orchidaceae” veya salepgiller, kuşkonmaz grubuna ait bir familyadır. Asteraceae ile birlikte en büyük iki çiçekli aileden biridir. Dünya çapında yaklaşık 764 bilinen orkide cinsi ve yaklaşık 28.000 kabul edilen tür vardır. Orkide çiçeğinin tropik bölgelere özgü olduğu ve soğuk veya ılıman iklimlerde daha az türe sahip olduğu bilinmektedir. Türkiye’de 24 farklı cins ve 60’tan fazla orkide türü bulunmaktadır. Orkide hoş kokusu ve zarif görünümü ile çok sevilen bir çiçektir.

Orkide çiçeği evliliğin olmazsa olmazıdır. Göz alıcı ve dekoratif olan orkide, düğün çiçeği olarak da popülerdir. Orkide aranjmanlarına her türlü organizasyonda rastlamak mümkündür. Orkide, güzel kokusu ve zarif görünümü nedeniyle buketlerde oldukça popülerdir. Kokteyl partileri, açılışlar, sünnet düğünleri ve bebeklerin yanı sıra doğum günleri ve evlilik yıldönümleri gibi etkinliklerde orkide çiçeği her zaman ön plandadır.

Orkidenin insanlar üzerindeki etkisi

Orkide çiçekleri Tayland, Çin ve Singapur’da yaygın olarak yetiştirilmektedir. Orkide çiçeklerinin anlamları rengine göre değişir:

Çeşitli renklerde gelen orkide çiçeği genellikle “asilliği” simgelemektedir. Orkide çiçeğinin anlamı “aşk, mutluluk, aşk”tır.

Beyaz orkide çiçeği “masumiyet ve zarafeti” simgelemektedir ve orkidelerin en sevilen ve sevilen rengi beyaz orkidedir.

Beyaz orkide ne anlama gelir sorusuna verdiğimiz yanıt oldukça romantik. Bu asil çiçek saf aşkı temsil eder. Orkide gönder anlamı ise tereddüt, şüphe, öfke gibi duygularla bozulmayan saf ve masum sevgiyi ifade eder.

Beyaz orkide çiçeğinin anlamı onu en yetenekli çiçeklerden biri haline getirmiştir. Çok dayanıklı olduğu için önemi artmaktadır. Bu yüzden özel günlerin çiçeği diyebiliriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!