featured

Ortadoğu’nun En İyi Keman Virtüözü: Hanine El Alam Kimdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortadoğu’nun en iyi keman virtüözü Hanine El Alam kimdir? Hanine El Alam 1986 yılının Nisan ayında dünyaya gelmiş keman virtüözü bir sanatçıdır. Müzik ile dokuz yaşında tanışan Hanine, Lübnan asıllıdır ve Baskinta’da dünyaya gelmiştir. Önce Maitrise Padagogie Musicale okumuş sonra Lübnan Superior Müzik Konservatuarı’nı bitirmiştir.

Hanine, dansıyla ve yaptığı müzik ile birçok kişinin keman dinletisi sevmesine neden oluyor. Latin müziğiyle Doğu müziğini bir araya getirerek farklı müziklerin meydana gelmesinde öncü olmuştur.

Hanine El Alam Müzikleri

Sahne Hanine’nin adeta müzikle bütünleştiği tek yer, çünkü Hanine sadece keman çalan bir virtüöz değil ayrıca yaptığı profesyonel dansıyla da herkesi büyüleyen bir sanatçıdır. Lübnan’ın Beyrut şehrinde yaşayan keman üstadı Mısır, Amman, Dubai ve Arap ülkelerinin birçoğunda tanınmaktadır. Aynı zamanda bu ülkelerde kemanıyla icra ettiği müziğin yanında şovuyla da dikkat çekerek canlı yayın programlarına çıkmaktadır. Türkiye’de de belli bir izleyici kitlesine sahiptir. Keman virtüözü ( violinist ) Hanine’nin YouTube’de yayınlanan music videoları:

YouTube video
2014 yılında Hanine Nostalgia isimli enstrümantal müziğini bestelemiş ve dinleyicileriyle, izleyicilerine sunmuştur.Hanine el Alam – Fi yom w leila (2014),Hanine el Alam – Mayas (2016),Hanine el Alam – Arabia (2017),Hanine el Alam – Msadaa Halak (2018),Hanine el Alam – Salma (2020) gibi eserleri kendi YouTube kanalında bulunmaktadır. 

En son eserini geçtiğimiz ay içerisinde yayınlamıştır. 13 Ocak da yayınladığı Salma isimli eserin müziğinde Hint ezgileri bulunduğu için Hint dansı eşliğinde kemanıyla çalmıştır. Salma eserinin aranjesi Dory Francis’e ait olurken bestesini ise Hanine’nin kendisi yapmıştır.Hanine’nin icra ettiği eserleri dinlemek isteyenlerin yapacağı iki şey var birincisi gözlerini kapatması, ikincisi YouTube’de play tuşuna basarak ve kendilerini müziğin akışına bırakmaları olacak. Ayrıca görsel şovlarını merak edenlerse tabii ki hem dinleyip hem de izleyebilirler. Ortadoğu’nun en iyi keman virtüözü Hanine’nin tüm şovları ve müzikleri dinlenmeye ve bir o kadar da görülmeye değer.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!