featured

Oxford Üniversitesi Koronavirüs Aşısı Çalışmasında İkinci Aşamaya Geçti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs aşısı çalışmalarında her gün yeni bir aşama kaydediliyor. Oxford Üniversitesi Covid-19 salgını için üzerinde çalıştıkları aşıda ikinci aşamaya geçtiklerini açıkladılar. Aşının 10 bin 260 kişide deneneceği söylendi.

Oxford Üniversitesi ve ilaç firması AstraZeneca aşı çalışması için bir iş anlaşması yapmıştı. Yapılan bu anlaşma sonrası büyük bir hız ile aşı çalışmaları başlamıştı. Yapılan çalışmaların ilk aşaması bitti ve ikinci aşamaya geçildi.

İkinci aşamada artık aşının testi için hazırlıklar yapılıyor. İlk test için 10 bin 260 kişi seçilecek. Bu seçim de 5 ila 69 yaş arasında olan kişiler tercih edilecek. Yapılan uygulamalar sonrasında aşının koruma derecesi ve etkinliği ölçülecek.

Aşı çalışmalarının başında olan Prof. Dr. Andrew Pollard yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Pollard açıklamasında şunları söyledi;

“Çalışmalar başarılı bir şekilde ilerliyor. İkinci fazda geniş çaplı uygulamada koruma sağlayıp sağlamadığını göreceğiz.”

Eğer yapılan testler sonrası başarı gösterilirse üretime geçilecek. AstraZeneca temsilcilerinin yaptığı açıklamaya göre ilk etapta “AZD1222” ismi ile üretim başlayacak. İlk üretimde 400 milyon doz aşı üretilecek. Sonrasında yıl içinde ve gelecek sene toplamda 1 milyar üretime ulaşılması hedefleniyor.

ABD 1.2 Milyar Dolar Bütçe Ayırdı

İngiltere merkezli ilaç firmasının aşıyı üretmesi halinde ABD hükumeti aşıdan ilk faydalanacak ülkelerden olacak. Bunun için ilaç firması ile aşının teminatı için 1.2 milyar dolar karşılığında anlaşıldığı söylendi.

ABD hükümetinin medya organları tarafından da korona virüs aşısı için İngiltere merkezli ilaç firması ile anlaşıldığı haberleri yapıldı. Anlaşmaya göre ABD hükümeti 1.2 milyar dolar ödeme yapacak. Ödemenin karşılığında 30 bin kişiye koronavirüsü aşısı testli yapılacak. Ayrıca aşı üretim dozu 300 milyon doza çıkarılacak.

Türkiye’de Koronavirüs Tablosu

Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü ülkemizde yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Alınan tüm tedbirlerin sonucunda vaka sayısı 1000 kişi altına düştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine de tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini ifade etti.

Ramazan bayramı süresince uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına büyük titizlikle uyulması gerektiği belirtildi. Maske kullanımın önemli olduğu uyarısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!