featured

Oyunculuk Eğitimi Veren Okullar/Akademiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncu olmayı çok mu istiyorsunuz? Nereden eğitim alacağınızı bilmiyor musunuz? O zaman doğru yerdesiniz! İşte, en iyi oyunculuk eğitimi kursları sizlerle!

Oyunculuk Eğitimi

Tiyatroya ve sinemaya olan ilginiz izlemekten daha öteye gittiyse, sahnede kendinize yer edinebileceğinizi düşünüyorsanız oyunculuk eğitimi alabileceğiniz okullar mevcuttur. Yaşamını oyunculuk yaparak idame ettirmek isteyen kişiler bunun da ötesinde bir dünya starı olmayı amaçlayanlar ilk olarak oyunculuk kurslarına ve akademilerine kayıt yaptırmaktadırlar. 

Oyunculuk ne kadar yetenek mesleği gibi görünse de bu işin eğitimini almadan başarılı olmak mümkün olmamaktadır.  Bu sebepten ötürü çalışma prensibi yapınızla uyum sağlayacak bir akademi veya sineme ve tiyatrolar için önceden oyuncu yetiştirmiş okullar tercih edebilirsiniz. Konservatuvar sınavlarında istenilen puanı elde edemeyenler ve yaş sebebiyle yetenek sınavlarına katılamayanlar da özel oyunculuk kursunu tercih ederek oyuncu olabilme şansını yakalayabilmektedir.  Hatırlamak gerekir ki en önemli unsur oyuncu olmak isteyen bireyin azmi ve isteği kendisini başarıya götürecek en önemli etmendir.

1. Mandalina Casting

Mandalina Casting, uzun yıllar boyuncu tiyatro ve sinema oyuncusu yetiştirmiş bir oyunculuk atölyesidir. Mandalina Casting, uzman kişilerce oyuncu olmak isteyenlere oyunculuk eğitimi vermektedir. Eğitim kadrosu yıldan yıla ufak değişiklikler gösterse de tecrübeli oyunculardan eğitim alabilme şansını yakalayabilirsiniz. Eğitim kadrosunu ve eğitim almış oyuncuların listesini görebilmek için https://www.mandalinacasting.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Akademi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için, iletişim adreslerine yine bu adresten ulaşılabilmektedir.

2. Müjdat Gezen Sanat Merkezi

Türkiye’de tiyatro eğitimi veren ilk kuruluş olması sebebiyle önemli bir yere sahiptir Müjdat Gezen Sanat Merkezi. Geleneksel Türk Tiyatrosu Orta Oyunu eğitim temelinin önemli bir parçasıdır.  Müjdat Gezen Sanat Merkezinde her senenin Nisan ayı zamanlarında yetenek sınavı yapılır ve yirmi kadar öğrenci okulda eğitim almaya hak kazanır. Türkiye’de konservatuvar eğitimi ücretsiz olarak verebilen ilk ve tek eğitim kurumu olduğu hatırlatmış olalım. Kadıköy’de bulunan sanat merkezi ile ilgili daha detaylı bilgilere ve iletişim numarasına http://www.mujdatgezensanatmerkezi.com.tr adresinden ulaşılabilmektedir. 

 3. Sahne Tozu Tiyatrosu

Sahne Tozu Tiyatrosu İzmir’de bulunuyor. Çağlar İşgören’in yönetimindeki Sahne Tozu Tiyatrosuna Haldun Dormen sanat danışmanlığı yapmaktadır. Türkiye’de oyunculuk eğitimi veren en iyi 10 kurum arasına girmeyi başarmıştır. Oyunculuk konusunda kapsamlı eğitimi alabileceğiniz ender kuruluşlardan Sahne Tozu Tiyatrosu. Tiyatro programı dışında diksiyon eğitimlerini de harici olarak alabilirsiniz. İletişime geçmek ve merak ettiğiniz bilgileri https://www.sahnetozu.com internet adresi üzerinden edinebilirsiniz

4. Sadri Alışık Kültür Merkezi

Ankara’da bulunan, çok amaçlı eğitim kurumu oyuncu olmak isteyenlere gerçek bir eğitim sürecinden geçiriyor. Eğitim ile birlikte kalmayıp kişinin kendi yeteneklerine de sergileyebileceği bir ortam oluşturuluyor. Kapsamlı bütün eğitimin amacı oyuncu olmak isteyenlere rol sorumluluğunu benimsetmek. Böylece sinema ve tiyatro için gerçek nitelikte oyuncular yetiştirilmiş olmaktadır. Sadri Alışık Kültür Merkezi’ni oyunculuk eğitimi almak için düşünüyorsanız https://www.sakm.net adresinden merak edilen konulara göz atabilir ve iletişime geçebilirsiniz.

5. İstanbul Drama Sanat Akademisi

İstanbul Drama Sanat Akademisi tecrübeli oyuncu Ayla Algan’ın yönetmenliğiyle hizmet vermektedir. Dizi, film ve reklam filmlerine yönelik oyunculuk eğitimi verilmesinin yanı sıra akademi sosyal sorumluluk projelerine de imzasını atıyor. Her yaşa hitap eden tiyatro eğitimleri her yaş grubu içerisinde eğitimine devam etmekte. Eğitim tamamlandıktan sonra dilerseniz oyunculuk atölyesinde ileri oyunculuk eğitimlerine devam edebilirsiniz. İstanbul Drama Sanat Akademisi ile ilgili detaylı bilgiler http://www.istanbuldrama.com.tr web sayfasına ulaşılarak edinebilir ilgili kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Oyunculuk eğitimi İstanbul Akademi yorumlarına internetten de ulaşabilirsiniz.

6. Sinema Akademi

Tam anlamıyla sinema oyunculuğuna yönelik bu akademi Üsküdar’da konumlanmaktadır. Sinema oyunculuğunun yanında diğer farklı alanlardaki oyunculuk eğitimini de alabilirsiniz. Buradaki eğitimler genel itibari ile 10 ay kadar sürebilmektedir. Tam donanımla eğitim ile geçireceğiniz bu süre zarfında sinemanın ünlü isimleri ile de bol bol çalışma imkanı bulacaksınız. Sinema Akademisi’ni tercih nedenlerine yazabilmek için www.uskudargenclikmerkezi.cm adresine göz atabilir, 0 216 557 71 98 numarasını arayarak ilgili kişilere ulaşabilirsiniz. Oyunculuk eğitimi İstanbul ili için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.

7. Akademi 35 Buçuk Sanat Evi

2009 senesinde Vahide Gördüm ve Altan Gördüm kurduğu sanat evinin eğitim bölümünü oluşturmaktadır. Sahne sanatları eğitimin ile birlikte seslendirme eğitimleri de alabilme imkanını sunuyor. Akademi 35 Buçuk’ ta sahne sanatları eğitimin tamamlanması 20 haftayı bulmaktadır. Tüm eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı bir belgenin de sahibi olabilirsiniz. http://www.35bucuk.biz/Akademi-Hakkinda kendi web sayfasını merak ettiğiniz diğer konular için inceleyebilirsiniz.

Oyunculuk eğitimi ile ilgili eğitim kursları ve akademik kuruluş bu liste ile sınırlı değildir. Yaşadığınız ilde bu eğitimi alabileceğiniz kuruluşlar olabilmektedir. Ancak tutkunuzun devam edebilmesi açısından eğitimi profesyonel olarak yapan insanlardan almasını tavsiye ederiz. Oyunculuk eğitimi fiyatları için, eğitim veren yerlerden detaylı bilgi alabilirsiniz. Oyunculuk eğitimi fiyatları her kursta farklılık göstermektedir.  Oyunculuk eğitimi ekşi sözlükte de kendine fazlasıyla yer bulmuştur. Araştırmalarınızı ve yorumunu merak ettiğiniz oyunculuk merkezlerine buradan da ulaşabilirsiniz.

Oyuncu olmak için temel oyunculuk ve daha fazla eğitim almak istiyor iseniz ( yaratıcı drama gibi) bu kurslar size çok fazla bilgi katacaktır. Beden dilinin yanı sıra İyi bir oyunculuk eğitimi veren bu yerleri konservatuara hazırlık aşamasında da tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!