pamuklu-saten-kumas-fiyatlari

2023 Pamuklu Saten Kumaş Fiyatları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekstil ürünlerinde sık tercih edilen pamuklu saten kumaş fiyatları ne kadar? Pamuklu saten kumaşlar, sektöre yön verecek düzeyde çok kullanılan ürünlerdir. Bu denli fazla kullanılıyor olması ürünün hakkında fiyat araştırmasını da merak ettirmektedir. 1 metresi ortalama olarak 100 TL’den başlayan ürünün fiyatlandırması oldukça değişmektedir.

Üretim anında ihtiyaç olduğu kadar özellikle çeyiz listesi kapsamında yer alan ürünlerde de bu özelliğe dikkat edilmektedir. Zira pamuklu saten kumaş, diğer kumaşlara nazaran çok daha kullanışlıdır. Özellikle saten kumaş ile kıyaslandığında ciddi avantajları söz konusudur. Peki güncel pamuklu saten kumaş fiyatları ne kadar? Pamuklu saten kumaş özellikleri neler? İşte, konu hakkında detaylar.

Pamuklu Saten Kumaş Fiyatları Ne Kadar?

Pamuklu saten kumaş fiyatları, özellikle sektörde bulunup üretim yapan tekstil firmaları için oldukça önemlidir. Bu fiyatlandırmalarda meydana gelen değişim üretim ve satış politikasını da doğrudan etkileyecektir. Güncel pamuklu saten kumaş fiyatları ortalama olarak en az 100 TL’den başlamaktadır. 1 metresi 100 TL olan pamuklu saten kumaş fiyatları, markaya ve alınan metreye bağlı olarak değişecektir.

pamuklu-saten-kumas-fiyatlari
Pamuklu Saten Kumaş Fiyatları

Her ne kadar kumaş çeşitleri kapsamında satış noktaları için belirli alanlar akla gelse de çok sayıda kişi satmaktadır. Bu yüzden bu kumaşların fiyatlarında da değişim meydana gelmektedir. Güncel pamuklu saten kumaş fiyatları konusunda bu yüzden net bir skala belirlemek oldukça zordur. Özellikle kalitesi arttıkça kumaşların metrekare fiyatları 200 TL ve üstünü bulacaktır.

Pamuklu Saten Kumaş Metre Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

İlk etapta pamuklu saten kumaş fiyatları merak edilerek araştırılmaktadır. Daha sonra piyasada bu denli fiyat değişiminin olması kişilerin belirleyici unsurları araştırmasına neden olmaktadır. Kumaş fiyatlarında etkili olan çok sayıda unsur yer alacaktır. Ancak en temel fiyat belirleyici faktörler şu şekilde sunulabilmektedir:

1 – Pamuklu Saten Kumaş Toptan Alımı

Pamuk saten kumaş toptan alımlarda daha uygun fiyatlarla karşınıza çıkacaktır. Yalnız bu toplu alım indirimleri için internetten değil, yüz yüze alışveriş yapmak gerekir. Aksi takdirde internetten ne kadar toplu alım yapsanız da pamuklu saten kumaş fiyatları değişiklik göstermeyecektir. Alım yükü arttıkça yapılan kısmi indirimler metresinde daha düşük fiyatlandırmalara neden olur. Pamuk saten kumaş toptan Bursa alımları özellikle bu alanda var olan firmalar aracılığıyla yapılmaktadır.

2 – Modeline Göre Fiyatlandırmalar

pamuklu-saten-kumas-fiyatlari

Her ne kadar ilk etapta pamuklu saten kumaş adlandırılması yapılsa da kumaşların modellerinde değişimler bulunur. Örneğin; çizgili pamuk saten kumaş, tek renk saten kumaş gibi ayrımlar söz konusudur. Çeyiz listesi içinde yer alan havlular ya da nevresim takımları bu sayede farklı renklerde alıcılara sunulacaktır. Tek renk modellerin görece diğerlerinde göre daha uygun fiyatlı olduğu söylenebilmektedir.

3 – Güncel Piyasadaki Pamuklu Saten Kumaş Fiyatları

Firmalar tarafından sektörde yer alan pamuklu saten kumaş fiyatları takip edilmektedir. Birebir aynı olmasa da satışı arttırmaya yönelik politika kapsamında ücretler araştırılır. Pazardaki fiyatlar düşünülerek görece birbirine yakın ücretler talep edilmektedir. Kimi firmalar malına güvenerek fiyatta değişime gitmezken kimi firmalar daha fazla satış yapabilmek için daha uygun fiyatlar sunabilmektedir.

4 – Kumaşa Yönelik Arz-Talep Dengesi

Günümüzde tekstil firmalarının her sene değişmeksizin tercih ettiği kumaşlar bulunur. Bunlardan birisi de pamuklu saten kumaşlar olarak görülür. Yalnız kimilerinin modaya bağlı olarak daha kısa süre kullanıldığına şahit olabilirsiniz. Bu noktada elde olan ürünleri satmak ve bununla birlikte kâr elde etmek amacıyla talebi fazla olan ürünlerin fiyatları da artacaktır. Saten kumaş ve pamuklu saten kumaş fiyatları bu yüzden piyasada diğer kumaşlara göre yüksektir.

pamuklu-saten-kumas-fiyatlari

5 – Marka Değerine Göre Fiyatlandırmalar

Kumaş çeşitleri satıldığı markaya bağlı olarak fiyatlandırılacaktır. Marka değeri ne kadar fazla ise fiyat konusunda talep de o kadar fazla olabilmektedir. Örneğin Taç pamuk saten nevresimlik kumaş fiyatları ile bilinmeyen, görece daha küçük firmaların kumaşları arasında ciddi fark olacaktır. Kalite konusundaki fark bir yana fiyat anlamında da değişimlere denk gelinebilir.

Pamuklu Saten Kumaşlar Nereden Alınır?

Pamuklu saten kumaş fiyatları öğrenmek gerekse satın almak için farklı noktalara başvurabilirsiniz. Kumaş denildiğinde akla gelen Bursa şehrine mutlaka uğramalısınız. İhtiyacınıza göre kumaşlara erişebilirsiniz. Diğer taraftan İstanbul Güngören’de yer alan pasajları gezerek de ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Farklı şehirlerde iseniz online olarak kumaş satın alma seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Pamuklu Saten Kumaş Özellikleri Neler?

Söz konusu % 100 pamuk saten kumaş olduğunda çok güzel özelliklerden bahsedilebilmektedir. Zira bu kumaşları saten ve diğer kumaşlardan ayıran özellikler söz konusudur. Genel itibari ile pamuklu saten kumaş özellikleri şu şekildedir:

  • Şık ve ağır bir görüntüye sahiptir.
  • Kırışmaz.
  • Ütü gerektirmez. (Gerektirdiği durumlarda kolay ütülenebilir)
  • Saten kadar parlak değildir ancak canlı renklere sahiptir.
  • Sık dokumaya sahip olduğunda uzun yıllar kullanılabilir.
  • Toplanmaz, kötü görüntü yaratmaz.
  • Vücut ile temas ettiğinde yumuşak bir dokusu bulunur.

pamuklu-saten-kumas-fiyatlari

Saten Kumaş ile Pamuklu Saten Kumaş Arasındaki Farklar Hangileri?

Saten kumaşlar öncelikle pamuklu saten kumaş fiyatları ile farklılık yaratmaktadır. Ancak fiyat bazında kalmayan bir fark söz konusudur. Genel itibari ile farkları şu şekildedir:

  • Saten kumaşlar kırışır, iz belli eder. Pamuklu saten kumaşlar kırışmaz.
  • Saten kumaşlar ütü gerektirir. Pamuklu saten kumaşlar ütü gerektirmez.
  • Satenler çok parlaktır. Pamuklu satenler ise görece göz yormayan parlaklıktadır.
  • Satenler topaklanabilir. Pamuklularda ise topaklanma ve toplanma yaşanmaz.
  • Her ikisi de şık ve ağır bir görüntüye sahiptir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!