featured

Pandemi 4. Faz Ödemesi Yapılacak mı? 2022 Yılında 1100 TL Pandemi Yardımı Verilecek mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını döneminde gerek vatandaşlar gerekse esnaf ciddi bir ekonomik sıkıntı dönemine girdi. Konuya el atan devlet ise, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara 1100 TL pandemi yardımı yaptı. Şimdilerde ise vatandaşlar bu ödemenin 2022 yılında da yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandeminin hızla yayılmasıyla devletten vatandaşlara maddi destek gecikmedi. Bu maddi destek kapsamında faz 1, faz 2 ve faz 3 olarak vatandaşlara maddi destek sağlandı. Peki bu ödeme 2022 yılında da devam edecek mi? Pandemi 4. Faz ödemesi e-devlet üzerinden nasıl sorgulanabilecek?

Pandemi 4. Faz Ödemesi Yapılacak mı?

İlk üç pandemi ödemesinden sonra vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan birisi de 4. Faz ödemelerinin yapılıp yapılmayacağı oldu. Ancak 4. Faz pandemi ödemelerine ilişkin henüz yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

Herhangi bir resmi açıklama geldiğinde ise başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak ve başvuru sonucunu yine e-devlet ekranı üzerinden sorgulayabileceksiniz.

Pandemi Yardım Parası Başvuru Sonucu E-Devlet Üzerinden Nasıl Sorgulanır?

Şayet önümüzdeki günlerde gelen resmi açıklama gelirse başvurularını e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Başvuru sonuçlarını ise yine e-devlet sistemi üzerinden kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak e-devlet şifrenizi edinmiş olmanız gerekiyor.

E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna “Sosyal Yardım Bilgisi Sorgulama” yazmanız gerekiyor. Karşınıza çıkan sonuç ekranında yapmış olduğunuz başvuruları görebilirsiniz.

Eğer başvurunuz olumlu sonuçlanmış ise bu ekranda yaptığınız başvurularınızın hemen yan tarafında başvurusu sonucunuzu da görmeniz mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!