featured

Paslanmaz Su Deposu Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su içerisinde bulunduğu kabın şeklini alır fakat su madde özellikleri itibari ile aşındırıcı bir özelliği de vardır. Bu yüzden içerisinde su olan depoların paslanmaya ve aşınmaya dayanıklı malzemelerden üretilmesi gereklidir.

Kartal depo olarak depolarımızı polietilen, polyester, paslanmaz olmak üzere üç farklı malzeme ile üretiyoruz. Paslanmaz depo alırken paslanmaz çelik gibi paslanmaya karşı dayanıklı malzemelerden üretildiğine dikkat ediniz. Bu malzemeler ile üretilen depoların içerisinde bakteri, yosun, mantar gibi oluşumlar görülmez.

Bu yüzden gıda güvenliğine uygundur. Bazı yiyecek içecekler üretildikten sonra ışığa karşı duyarlı olurlar. Bu tarz içecekler üretildikten sonra karanlık ortamda beklemeleri gerekir. Eğer ki böyle bir gıda ürününü depolamak istiyorsanız ışık iletkenliği bulunmayan bir depo almanız daha faydalı olacaktır. Işık iletkenliği bulunmayan depolar ışığa duyarlı gıdalarınız için uygundur.

Gıda ürünleri sinekler ve meyve kurtları gibi hayvan ve haşereleri üzerlerine çekerler. Bu tarz depoların paslanmaz olması önemlidir. En az paslanmaz olmasının yanı sıra değişken mevsim ve çevre koşullarına mukavemet göstermesi gerekmektedir. Depolarımız -5 dereceden, +80 dereceye kadar çalışılabilir.

Kapak boğaz çapı depo kapasitesine göre 35 santimetreden 50 santimetreye kadar değişebilmektedir. Sac kalınlığı yine depo kapasitesine göre 1,5 mm’den 4 mm’ye kadar ulaşabilirken, çıkış manşonu 1 inç ’den 3 inç ’e kadar ulaşır.

Bazı üretim bantlarında sıvı formdaki hammaddeler paslanmaz depolarda robotlar aracılığıyla taşınır. Bu yüzden depoların hacmi kadar ağırlıkları da önemlidir. Depolarımızın boş ortalama ağırlıkları ortalama 40 kilogramdan 5.590 kilogram arasında değişmektedir.

Bir başka durum da kapasite yeterliliğidir. Bazen bazı işletmeler bu depolarda sıvı hammaddeler muhafaza etmektedir. Bu hammaddeleri mamul formuna getirmek için üretim bandına giren depoların içerisine gerekenden az veya fazla hammadde konulursa istenen mamul elde edilemez veya üretim bandında bir takım soruna yol açabilir.

500 litreden 30.000 litreye kadar 15 farklı model paslanmaz su deposu bulunmaktadır. Siz de paslanmaz su depolarımızı incelemek için hemen tıklayınız. Her ihtiyaca uygun olarak üç model paslanmaz su depomuz bulunmaktadır. Bunlar; dikey paslanmaz su deposu, yatay paslanmaz su deposu, prizmatik paslanmaz su deposudur.

Dikey paslanmaz su depomuzun üst kısmındaki kapağa ulaşabilmeniz için 15.000 litre ve 30.000 litre arasındaki depolarımızda merdiven monte edilmiştir. Prizmatik paslanmaz su depolarımızın kapasiteleri 1.000 litreden başlayıp, 100.000 litreye kadar ulaşmaktadır.

Dikey depomuzda olduğu gibi kapağa ulaşmanız açısından 8.000 litreden büyük prizmatik depolarımıza merdiven monte edilmiştir, Su depolarının şekilleri önemlidir. Çünkü genellikle konuldukları yerde uzun süre dururlar fakat taşınabilir özelliğinden dolayı sürekli hareket halinde olan depolarda vardır. Bu yüzden de kapladığı alan önemlidir. Kapladığı alana göre üretim bandı planlaması yapılacağından boyut ve kapasite ihtiyaçlarınızı iyi düşünüp belirlemeniz önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!