featured

Peeling Nedir? Nasıl Yapılır? Cildin Peelinge Neden İhtiyacı Vardır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın erkek fark etmeksizin herkes cildini ölü derilerden arındırmak durumunda. Çünkü bu ölü deriler cilde oldukça zarar veriyor. Peki cildi bu yararsız derilerden nasıl arındıracaksınız? Elbette peeling ile! İşte, detaylar!

Peeling Nedir?

Konu cilt bakımı olunca peeling nedir, sorusu sıkça sorulmaktadır. Peeling nedir, sorusunun en basit cevabı, ciltteki ölü derilerin ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olan bir maske olduğudur.

 

Cildin Neden Peelinge İhtiyacı Vardır?

Peeling nedir, sorusunun cevabını öğrendikten sonra cildimin neden peelinge ihtiyacı var? Diye sorabilirsiniz. Her cildin peelinge ihtiyacı vardır. Bunun nedenleri ise;Çevresel faktörler (toz, kötü hava koşulları vs.) cildi olumsuz yönde etkiler.Stres cilde en çok zarar veren etmenlerden biridir ve cilde elastikiyetini kaybettirir.Sigara ve alkol kullanımı uzun vadede cilde ciddi zararlar verir.Hamilelik sonrası cildiniz değişebilir, yıpranabilir.Sık makyaj yapmak cildi yıprandırır.

İşte, tüm bu nedenlerden dolayı her cildin peeling uygulamasına ihtiyacı vardır.

Evde Yapılan Peeling Tarifleri

Cildin sağlığını korumak için peeling işlemleri sık sık yapılmakta ve önerilen bir uygulamadır. Haftada 1 kez evde doğal yöntemler ile peeling uygulamaları yapabilirsiniz. Peki doğal peeling maske nasıl yapılır? Evde hazırlayacağınız peeling maske cildinize çok iyi gelecek! İşte, cildinizin ölü derilerden arınması için en çok tercih edilen 2 uygulama tarifi.

1. Bal-Şeker Karışımı

Bal cildi hem besler, hem nemlendirir, hem de peeling yapar. Bunun için ihtiyacınız olan sadece 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı toz şeker! Bu iki ürünü karıştırarak cildinize yavaş hareketler ile, nazikçe haftada 1 gün yapacağınız peeling, cildinizi ölü derilerden arındıracaktır.

2. Kahve Telvesi

Kahvenizi içtiniz, keyfinizi yaptınız. Peki telvesi boşa mı gidecek? Elbette hayır! Kahve fincanınızın dibinde kalan telve ile cildinizi nazikçe ovmanız, cildinize en iyi ürünlerin bile yapamadığı peelingi yapacaktır.

Peeling Uygulamalarının Cilde Faydaları Nelerdir?

Dış dünyanın getirdiği zararlı etkenler, hava koşulları, stres ve yanlış beslenmeden dolayı cilt bir süre sonra yıpranır. Ayrıca gözenekler tıkanır ve ölü derilerin oluşmasına neden olur. Bu nedenle düzenli olarak peeling yapılması önerilmektedir. Peeling uygulamaları cildin temizlenmesini sağlar, siyah noktaları giderir, nemli kalmasını sağlar ve pürüzsüz durmasına yardımcı olur. Düzenli olarak peeling uygulamaları yaparak ciltteki beyaz komedonların ve yağ bezelerinin oluşumunu engelleyebilirsiniz. Haftada 1-2 kez bu işlemleri yaparak cildinizin sağlığını ve yapısını koruyabilirsiniz.

Peeling Uygulamalarından Sonra Ne Yapılmalıdır?

Peeling uygulamaları sonrası cilt sağlığını korumak son derecede önemlidir. Uygulamaları yaptıktan sonra güneş koruyucu kullanılmalı ve cilt mutlaka nemlendirilmelidir. Aynı zamanda cilde makyaj ve kimyasal maddeler kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu nedenle bu uygulamalar gece tavsiye edilmektedir. Böylelikle peelingin yararlarını daha iyi görebilirsiniz. Fakat cildinizde kızarıklık, tahriş ve alerjik reaksiyonlar meydana geliyorsa, yapılmamalıdır.

Peeling nedir, sorusunun cevabını sizler için yanıtlarken peeling maske tarifleri ile de güzel bir cilde kavuşmanızı sağladık. Bu uygulama da cilt tipine göre yapılmalıdır. Yüz peelingi yaparken yumuşak bir şekilde hareket etmelisniz. Vücut peelingi yaparken de nazik olmalısınız ancak, örneğin bacakta ki tüy batıkları için yapıyor iseniz, biraz daha bastırarak uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Kuru cilt için peeling yaparken cildinize göre ürün kullanmayı ihmal etmeyin. Verdiğimiz doğal peeling tarfilerini dudak için de uygulayabilirsiniz.

Evde  peeling nasıl yapılır sizler için araştırdık ve yazdık. Eğer uygulamaları düzenli olarak yaparsanız bebek gibi bir cilde kavuşabilirsiniz. peeling nedir, ne işe yarar sorularının cevaplarını da yazımıza ekledik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!