featured

Pekinez Köpek Türü Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyümeyen köpek cinsleri arasında yer alan pekinez köpek, son dönemin en popüler hayvan ırklarından biridir. Sevimli bir köpek ırkı olan pekinez, eski dönemlerde saygınlık göstergesi olarak da yetiştirilmekteydi. Kökeni Çin’e dayanan bu ırkın, kimi kültürlerce kutsal olduğuna da inanılırdı.

Pekinez köpek cinsi, Çin’de kötü ruhları kovduğu gerekçesiyle en fazla saygı gören köpek ırklarından biridir. Öyle ki bazı bölgelerde bu cinsin köpeklerine saygı göstergesinde bulunulması zorunlu koşulmuştur. Biz de tüm bu ilginç verilerden yola çıkarak pekinez köpek cinsleri hakkındaki önemli detayları derlemek istedik.

Pekinez Köpek Cinsi Hakkında Detaylar

Pekinez köpek özellikleri bakımından pek çok hayvan ırkından daha farklı bir konumda bulunmaktadır. Bu köpek cinsi, antik Çin dönemlerinde kutsal sayılarak büyük bir saygı görmekteydi. Öyle ki birinin pekinez cinsi köpeğini çalmanın cezası idam ile sonuçlanıyordu. Hatta bu cinsin köpeklerine saygı ile selam verilmesi de kültürün önemli bir parçası olarak kabul ediliyordu.

Pekinez cinsi köpekler, günümüzde de tıpkı antik Çin’de olduğu gibi popüler bir ırk olarak biliniyor. Elbette bu cinsin köpeklerine artık eskisi gibi hürmet gösterilmiyor. Fakat yine de soylu köpeği olarak adlandırılan bu cinsin satışları da oldukça uçuk rakamlara yapılıyor.

Pekinez Köpek Kişilik Özellikleri

Pekinez köpek kişilik özellikleri arasında bu cinsin tam bir aile köpeği olarak adlandırılması yer alıyor. Pekinez cinsi minik köpekler sevecen oldukları gibi çocuklar ile de oldukça olumlu ilişkilere sahip olabiliyor. Gelin madde madde bu sevimli ırkın kişilik özelliklerine göz atalım:

Pekinez cinsi köpekler sevgi doludur ve sahiplerine her daim sadık kalabilen hayvanlardır.Bu türdeki köpeklerin cesur köpekler oldukları da söylenmektedir. Özellikle sahiplerinin tehlikede olduklarını anlayan pekinez köpekleri bu duruma anında müdehale etmektedir.Tehlikeyi sezebilen bu cinsin köpekleri gür sesleri nedeniyle bekçi köpeği olarak da tercih edilebilir.

YouTube video
Pekinez köpekleri, kimi zaman sahiplerini kıskanmakta ve onlara aşırı derecede bağlı olabilmektedir.İnatçı bir köpek cinsi olan pekinezleri eğitmek bu anlamda zor olabilir. Er ya da geç eğitilebilen pekinezlerin tuvalet eğitimlerini tam anlamıyla almaları uzun sürebilir.Sessiz ve sakin bir tür olan pekinezler bu sebeple apartman hayatına da uyum sağlayabilmektedirler.

Pekinez Köpek Fiziksel Özellikleri

Safkan pekinez nasıl anlaşılır sorusunun cevabını bu başlığın altında detaylı bir şekilde bulabilirsiniz. Pekinezler, birden fazla renge sahip olabilen bir köpek cinsidir. Bu cinsin köpeklerinin tüyleri de oldukça düz ve yoğundur. Pekinezlerin göz yapısı da bu türün en ayırt edici özelliklerinden biridir. Büyük ve koyu renkleri gözlere sahip olan bu canlıların gözleri birbirlerinden uzaktır.

YouTube video

Küçük boylu ve çok büyümeyen bir köpek olan pekinezler, boyunlarının kısa olması ile de dikkat çekmektedir. Ayrıca pekinezlerin kilosu da maksimum 5 ila 6 kilogram civarında değişmektedir.

Pekinez Köpek Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Pekinez ne yer sorusu için bu türün genel bakımına dikkat etmeniz gerekiyor. Buna göre pekinez köpek cinsi, kilo almaya fazlasıyla elverişli bir köpektir. Kimi zaman yemek yemede zorlanan bu cinsin fazla yemek yemesi sonucunda aşırı şişmanlaması da mümkündür. Bu yüzden pekinez cinsi köpeğinizi veteriner kontrolü altında beslemeniz tavsiye edilmektedir.

Pekinez cinsi köpeklerin tüy ve tırnak bakımı da oldukça kolaydır. Eğer köpeğinizin çok yoğun tüyleri varsa haftada birkaç gün tarama yapmanız önerilmektedir. Pekinezinizin tüy yoğunluğu az ise haftada bir bakım yapabilirsiniz. Bununla birlikte köpeğinizin daha rahat hissetmesi için ayda bir tırnak kesimi de yapmanız önerilmektedir.

YouTube video

Köpeğinizin diş bakımını mutlaka yapmalı ve ağızda oluşacak iltihaplanmalara karşı önlem almalısınız. Aynı zamanda pekinez cinsi köpeğinizin aşılarını da mutlaka düzenli bir şekilde yaptırmalısınız.

Pekinezlerin İletişim Becerileri

Pekinez köpek sahiplendirme ücretsiz şeklinde bir ilan gördüyseniz bu cinsi sahiplenmeden önce genel iletişim özelliklerini bilmeniz gerekiyor. Buna göre pekinez köpek türünün çocuklar ile olan iletişimleri oldukça iyidir. Sevecen bir köpek türü olan pekinezler küçük yaştaki çocuklarla bile oldukça iyi bir şekilde anlaşabilmektedirler.

Pekinez türleri, diğer köpekler ile de kısa sürede güzel ilişkiler kurabilirler. Hatta bazı pekinezlerin kediler ile de oldukça iyi anlaştığı söylenmektedir. Yine de kimi pekinezler kendilerinden daha büyük olan köpeklere havlama özelliğine de sahip olabilirler.

YouTube video

Pekinez terrier kırması köpekler de aynı şekilde benzer iletişim becerilerine sahiplerdir. Bu cinsin de köpekleri safkan pekinezler ile benzer özelliklere sahiptir.

Pekinez Köpek Fiyatları

Pekinez köpek fiyatları, diğer pek çok köpek cinsine göre oldukça fazladır. Oldukça nadir bir ırk olan pekinezleri satın almak yerine sahiplenmeniz tavsiye edilmektedir. Pekinez barinak gibi alanlarda kimi zaman bulunabilen bir türdür. Bunun yanı sıra pekinez çiftliği gibi oluşumlarda da bu türün köpeklerine denk gelebilirsiniz.

Aynı zamanda bazı ücretsiz sahiplendirme ilanlarında Eskişehir pekinez yavrusu gibi ilanlara da denk gelebilirsiniz. Bu türdeki canlıları satın almanız hayvan satışını daha yaygın bir hale getireceğinden bu yöntem pek tavsiye edilmemektedir.

Pekinez köpekler için pomeranian boo gibi bir ırktır diyebiliriz. Düzenli olarak eğitimi ile ilgilenip aylık bakımları yapıldığında uzun süre sizlerle yaşayacaktır. Erkek ve dişi özellikleri bakımı farklılık gösterebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!