featured

PMS Sendromuna Karşı Adet Söktürücü Bitkiler ile Savaş Açmaya Hazır Mısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PMS sendromuna karşı, adet söktürücü bitkiler sayesinde çözüm getirebilir miyiz? Bu yazımızda bu sorunun cevabını vereceğiz. Özellikle doğanın bir hazine sandığı olduğu düşünüldüğünde bitkilerin de sağlığımız için birer hazine olduğu anlaşılabilir. Adet söktürücü doğal yöntemler arasındaki bitkilerden faydalanmak fikri oldukça yaygın bir uygulama alanına sahiptir. Öyle ki bir fincan sıcak suya eklenen doğru bitki ile bu dönem çok daha kolay atlatılabilmektedir. 

PMS Dönemi Nedir

PMS dönemi adet öncesinde 7 ile 14 gün önce başlayan fiziksel psikolojik değişikliklerden doğan bir sendromdur. Dokular su toplar ve garip bir gerginlik hâkim olur ruh durumuna, baş ağrıları, sırt ağrıları baş gösterir. Özellikle karın bölgesinde oluşan kramplar bu durumun sendrom adıyla anılmasının en büyük nedenleridir.

Peki, bu sendromun etkilerini hafifletmek mümkün müdür? Günümüz tıbbında bu sendromun etkilerini ilaçlarla azaltmak mümkündür. Ancak bunlar kimyasal ilaçlardır ve yan etkileri de bulunur. Bu ilaçlar verilmeden önce gerekli testler yapılır. Bu testlere göre verilen ilaçlarla hormonların dengeleri bozulabilir.

Doktorların dahi artık doğal yollara yönelmeye başladığı Doğa hazinesi içinde PMS sendromuna karşı adet söktürücü bitkiler var mıdır? Elbette hem de sadece bizim bildiğimiz ve buraya alabildiğimiz 6 tanesinden bahsedeceğiz sizlere.

PMS Sendromunu Yok Eden Bitkiler

1 – Adet Söktürücü Bitkiler Arasında Baş Tacı Yer Elması

Adet söktürücü doğal yöntemler arasındaki yer elması adeta kadınların bitkisi olarak yaratılmıştır. Bu özel doğal bitki, Östrojen hormonunun üretimini artırır. Fitoterapi uzmanlarının yaptığı araştırmalara dayalı olarak köklerinin daha faydalı olduğu saptanmıştır. Bir de pelvis ve rahim kasılmalarında ve sinirsel gerginliklerde etkilidir. Adet döneminde de rahimin daha iyi çalışarak ödemin atılmasına yardımı olur. 

2 – Çuha Çiçeği Yağı

Avrupa’nın bizden çok önce keşfettiği çuha çiçeği yağı çıkarılmak suretiyle PMS sendromunda kullanılmaktadır. Kapsül formunda bulunan ve beyaz çiçeklerden üretilen bu yağ sayesinde ruh halindeki dengesizlikler, göğüs hassasiyeti ve baş ağrıları semptomlarının hafiflediği kanıtlanmıştır. Adet söktürücü bitkiler arasına girme nedeni de budur. Aktarlardan kurutulmuş çiçeklerini alarak çayını yapabileceğiniz gibi bu kapsülleri de alıp kullanabilirsiniz.

3 – Papatya

Özellikle bir papatya cinsi çayı yapılıp içildiğinde oldukça faydalıdır. Sadece soğuk algınlığına değil, gerginliğe ve kramplara iyi gelmektedir. Ödem atıcı etkisi sayesinde vücuttaki hassasiyeti ve şişkinliği azaltır. Çayı yapılır içilmelidir. Kadın dostu bir bitkidir.

4 – Hayıt Ağacı Meyvesi

Eskilerin namus ağacı dediği hayıt ağacı meyvesini rahipler testosteron hormonunu azalttığı için kullanırlarmış. Tam ters etkisi de kadınlarda östrojen hormonunu artırması olduğundan adet söktürücü bitkiler arasındadır.

Kısırlık tedavisi, gerginlik ve spazm çözücü etkilerinin yanı sıra ödem atıcı özelliğe de sahiptir.

5 – Dulavrat Otu

Adına bakı aldanmayın oldukça faydalı bir ottur Dulavrat otu. Bu ot ile alacağınız steroit etkisi hormonlarınızın dengelenmesine yardım eder. Bu sayede PMS sendromunun pek çok semptomundan sizi kurtaracaktır.

6 – Melisa

Melisa bitkisi hoş kokulu, ıtırlı bir bitkidir. Diğer adı oğul otu olan bu bitki sayesinde gerginliğiniz azalır. Çayını yapıp tükettiğinizde sakinleştirici ve yatıştırıcı etkilerini hissedersiniz. Adet dönemine 14 gün kala her gün 1 fincan tüketmeye zen gösterin. Melisa Çayının Faydaları Nelerdir? 

PMS Çayı Kullanılabilir Mi ?

YouTube video

Bu saydığımız bitkilerden bir tutam koyarak 2 bardak kaynamış suyla hazırlayacağınız çayı en fazla 5 dakika bekletin. Sonrasında sabah akşam günde 2 kerede bitirir. Eğer tadı acı gelirse limon ve balla tatlandır.

Doğanın bize armağanı olan bitkiler, pek çok rahatsızlığımıza deva olarak bin yıllardır kullanılmaktadır. Kimyanın endüstri olmasıyla modern tıbba geçiş ve kimyasal ilaçlarla hastalık tedavileri yapılmaya başlandı. Bitkisel tedaviler ise bir kenara itildi ve otacılar kayboldu gitti. Şimdi onların reçeteleri tekrar uygulanmaya doğal tedavilere dönüş başladı. Burada saydığımız adet söktürücü bitkiler de onların reçetelerinden ilham alınarak sizlere sunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!