featured

Polyester Su Depoları ve Polietilen Su Depoları Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polietilen, termoplastik ailesinin en eski polimerlerinden biridir. Geçmişte polietilen sadece alçak yoğunluklu olarak üretilirken gelişim göstermiş ve yüksek yoğunluklu, orta yoğunluklu ve düşük yoğunluklu olarak üç farklı şekilde üretimi başarılmıştır. Sağlık için herhangi bir tehdit oluşturmayan bu maddeden de su deposu üretilmektedir. Polietilen su deposu hakkında tıklayıp bilgi alabilirsiniz. Peki polietilen nasıl bir maddedir? Monomer haldeki etilenden meydana gelen polietilen, plastik sanayinde kullanılan oldukça sağlıklı ve düşük maliyetli bir plastiktir.

Polietilen sağlık açısından bir problem teşkil etmez. Çünkü polietilen hammaddesinin uluslararası gıdaya uygunluğu vardır. Polietilen kimyasal madde depolanlanmasına en uygun plastik türlerinden biridir. Bu doğrultuda polietilen, pek çok kimyasal maddeyle etkileşime girmez. Polietilenin kimyasallarla etkileşime girmesi ise bahsi geçen kimyasalın açığa çıkardığı sıcaklığına bağlıdır.

Polietilen depolar UV stabilizanlıdır. Bu yüzden ışığa duyarlı gıdalar da depolanabilir. Ayrıca beyaz ve mavi renk seçenekleri mevcuttur. Polietilen depolar bir kalıba bağlı kalınarak üretilmektedirler.

Polyester, günümüzde sıklıkla kullanılan yapay (sentetik) liftir. Polyesterler çoğunlukla tekstil alanında kullanıldığı bilinsede aslında su deposu yapımında da kullanılmaktadır. Polyester, polimer kategorisinde ya da özel olarak ana bağları içinde ester fonksiyonel grupları içeren yoğuşma polimerleridir. Polyester depoları  oluşturan temel malzemeler polimerler, termosetler, reçineler veya termoplast reçineler, takviye malzemeleri, katkı malzemeleri ve dolgu malzemeleridir.

Polyester depolar UV stabilizanlıdır. Bu yüzden ışığa duyarlı sıvılarda depolanabilir. Polyester depolar orjinal rengi ve beyaz renk seçenekleri mevcuttur. Polyester depoların en büyük özelliği ise yerinde montaj yapılabilmesidir. Girişi küçük olan mekanlara da girilip yerinde montaj sayesinde istenilen büyüklükteki depo kurulabilir.

Genellikle apartman ve binalarda kullanılan metal sac ve beton depolar; çürüme ve sızdırma yaparak insan sağlığına zarar verirken binaların temel betonunda telafi edilemeyecek hasara neden olur. Son yıllarda hem maliyetlerin artmasından hem de sac depoların pas yapmasından ötürü polyester depolar tercih edilmektedir. Polyester su deposu için hemen tıklayınız. Metal sac ve beton depolar kısa sürede paslanır, kirlenirken polyester depolarda paslanma ve çatlama olmaz. Hem yerinde montaj seçeneği hem de uzun süre kullanım sunar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!