featured

Prostatit Neden Olur | Prostat İltihabı Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prostatit neden olur sorusunun cevabı, bu rahatsızlık nedeniyle sorun yaşayan erkekler tarafından araştırılmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmaların sonucunda erkeklerin yüzde 50’sinin hayatında en az bir defa prostatit yani prostat iltihabı rahatsızlığına yakalandığı belirlenmiştir. Bu sebeple de prostatit nedenleri ve tedavisi, iyi huylu prostat, pelvik ağrı sendromu, prostat nasıl tedavi edilir internet üzerinde en fazla araştırılan konular arasında bulunmaktadır.

Prostatit Nedir?

Erkeklerin büyük bir çoğunluğu, erkek rahatsızlığı olarak bilinen prostatit nedir diye araştırmak yapmaktadır. Bir diğer adı prostat iltihabı olan prostatit, prostat bezinin dokusu üzerinde iltihap oluşması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Bu hastalık, tüm yaş gruplarında bulunan erkeklerde görülebilmektedir. Ayrıca prostat iltihabı, iyi huylu prostat büyümesi hastalığından prostat kanseri hastalığına kadar yaşanabilmektedir. Ayrıca toplumda bilinenin aksine, prostat cinsel yolla bulaşan bir hastalık değildir.

Prostatit, prostat hastalığının genel ismidir. Prostat bezi iltihaplanması hastalığı için kullanılan prostatit neden olur cevabı merak edilmektedir. Ancak bilinmelidir ki; prostatitin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Farklı semptomlarla kendisini gösterebilmekte ve farklı tedavi yöntemleri tercih edilebilmektedir. Genel olarak kronik pelvik ağrı ile kendisini hissettirmektedir.

Akut Prostatit Nedir?

Akut prostatit, prostatit hastalığının en az görülen türüdür ancak bu hastalık şiddetli semptomlarla ortaya çıkmaktadır. Prostat bezi dokusu üzerine aniden gelişen bakteriyel enfeksiyon nedeniyle akut prostat iltihabı ortaya çıkmaktadır. Akut prostatit rahatsızlığının ani semptomları arasında şunlar yer almaktadır:

İdrar yolu enfeksiyonuGenital ve pelvik bölgede yoğun ağrıİdrar yapmada zorlanma

Akut prostatit neden olur sorusunun yanıtı, bu rahatsızlığa sahip olan kişiler tarafından merak edilmektedir. Bu hastalığın ortaya çıkmasının nedeni; ani gelişen bakteriyel bir enfeksiyondur. Ancak akut bakteriyel prostatit iltihabı, teşhisi oldukça kolay olan bir prostatit türüdür. Teşhisin ardından tedavinin başlamasıyla birlikte erkekler tüm şikayetlerinden kurtulabilmektedir. Ayrıca prostatitin bu türü, tüm yaş grubundaki erkekte görülebilmektedir.

Akut Prostat İltihabı Belirtileri

Prostatit neden olur ve belirtileri nelerdir sorusunun yanıtı, prostat iltihabının farklı türleri bulunmasından dolayı değişmektedir. Ancak tüm yaş grupları için geçerli olan akut prostat iltihabında belirtiler şunlardır:

İdrar yaparken şiddetli ağrı ve yanmaYükske ateşMide bulantısı, üşüme, titremeİdrar yapmada zorlanma veya idrar yapamamaİdrar renginde bulanıklık veya idrarda kanSık idrar çıkma ihtiyacıCinsel isteksizlikKas ve eklem ağrılarıTestislerin alt kısmında ve makat bölgesinde şiddetli ağrı

Kronik Prostatit Nedir? Kronik Prostatit Neden Olur?

İnternet üzerinde cevabı en fazla araştırılan sorulardan bir tanesi de kronik prostatit neden olur sorusunun cevabıdır. Kronik prostatit de akut prostat iltihabıyla benzerlik göstermektedir. Ancak kronik prostatit rahatsızlığında, hastalığın belirtileri ve belirtilerinin şiddeti daha hafif yaşanmaktadır.

YouTube video

Prostatit neden olur sorusunun yanıtı olarak yeniden bakteriyel enfeksiyon karşımıza çıkmaktadır. Genel olarak orta yaşlı ve genç erkeklerde görülme sıklığı daha fazla olan kronik prostatitte de tekrarlanan idrar yolu enfksiyonu söz konusudur. Tekrarlanan idrar yolu iltihapları, prostat bezine girmekte ve burada enfeksiyon oluşturmaktadır.

Kısacası; kronik prostatit neden olur sorusunun cevabı; sık tekrarlanan idrar yolu iltihabının prostat bezine ulaşarak burada enfeksiyon yaratmasıdır. Bu rahatsızlığın belirtileri, akut prostatit hastalığında olduğu gibi aniden değil; zaman içinde, yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Kimi zaman da kronik bakteriyel prostatit belirtilerinin şikayet haline gelmesi, yıllar alabilmektedir.

Kronik Prostat İltihabı Belirtileri

YouTube video

Kronik prostatit neden olur, belirtileri nelerdir diye oldukça merak edilmektedir. Kronik prostat iltihabı da, akut prostat iltihabı belirtileri ile benzerlik göstermektedir. Ancak bu prostat iltihabında belirtilerin ortaya çıkması oldukça zaman almaktadır. Ayrıca kronik prostatit iltihabında belirtilerin şiddeti daha azdır. Erkeklere rahatsızlık veren kronik prostatit neden olur, belirtileri ise şunlardır:

Erken boşalmaTam boşalamama hissiBoşalma esnasında ağrı hissiYüksek ateş, titremeHalsizlikİdrarda ve menide kanSinirlilikİktidarsızlıkSancılı idrar yapma ve idrar yapmada zorlanmaAni idrar yapma isteğiİdrar yaparken yanmaGeceleri sık idrara çıkma

Prostatit Tedavisi

Prostat hastaligi neden olur sorusunun yanıtı oldukça merak edilmektedir. Erkeklerin neredeyse yüze 50’si için geçerli olan bu hastalık ağrılı bir süreç olduğu için önlenmeye çalışılmaktadır. Ancak teşhisin konması ve tedavinin başlaması ile tüm şikayetlerden kurtulmak mümkündür. Prostatit tedavisi için öncelikle hangi prostat iltihabı türünün söz konusu olduğu ortaya konmalıdır. Prostat iltihabı tedavisi de, sahip olunan prostatit türüne göre farklılaşmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=xN4VAcnQoM4

Genel olarak ileri derece akut prostat iltihabı olan erkekler hastaneye yatırılmakta ve uzun süreli antibiyotik tedavisine başlanmaktadır. Çünkü bu hastalığın tedavi edilmemesi durumunda; iltihap kana karışmakta ve hayati komplikasyonların gelişmesine neden olabilmektedir. Bu sebeple prostatit neden olur araştırması yapan kişiler bilmelidir ki; prostat iltihabı tedavi edilmesi zorunlu bir hastalıktır.

Kronik prostat iltihabı hastalığında da antibiyotik tedavisi söz konusudur ancak bu hastalık türünde ek olarak vitaminler ve kas gevşetici ilaçlar da tedaviye eklenmektedir.

Kronik Prostatit Enjeksiyon Tedavisi

Prostatit neden olur araştırması yapan kronik prostat iltihabı erkekler genel olarak kronik prostatit enjeksiyon tedavisi araştırması da yapmaktadır. Kronik prostatit enjeksiyon tedavisi, uzun yıllardan beridir kullanılmaktadır. Yapılan prostat içi enjeksiyonda 3-5 seans arasında sonuç alınmaktadır. Bu tedavi yönteminde antibiyotik, kortizon ve ağrı kesici karışımı, prostat iltihabı oluşan bölgenin içine direkt olarak enjekte edilmektedir.

Prostatit Bitkisel Tedavi

Prostatit neden olur sorusu pek çok erkek tarafından araştırılmaktadır. Bu araştırmayı yapan erkekler genel olarak doğal tedavi yöntemlerini de merak etmektedir. Ancak prostat iltihabı hastalığının tedavi edilmesi için ilk yapılması gereken; bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Kişiler, destek olması amacıyla besin doğal besinlerden yararlanmalıdır. Genel olarak prostat iltihabı rahatsızlığına sahip olan erkeklere sık tüketmesi tavsiye edilen doğal ürünler şunlardır:

Isırgan otuBrokoliSarımsakSoğanFunda çiçeği çayıMaydanozKantaron suyuKabak çekirdeğiSoya fasulyesiYeşil çayBalık yağı

Prostatit Kısırlığa Neden Olurmu

Prostatit kısırlığa neden olurmu sorusunun yanıtı, özellikle erken yaşta prostat iltihabı şikayeti yaşayan erkekler tarafından merak edilmektedir. Prostat iltihabı kısırlığa neden olabilmektedir. Ancak bu sık karşılaşılan bir durum değildir. Prostatit neden olur araştırması yapan erkekler, kısırlık kaygısı taşımamalıdır çünkü prostat sebebiyle yaşanan kısırlıkların oranı oldukça düşüktür.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!