featured

PTT Sınavı Ne Zaman Yapılacak Belli Oldu Mu? PTT Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PTT alımları yani Posta ve Telgraf Teşkilatı alımları, yılsonunun gelmesi ve emekli olacak ptt memurlarının işlerinden ayrılması sebebiyle oldukça araştırılmaya başlandı. Emekli olan ptt memurlarının yerine yeni ptt personellerinin ne zaman alınacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar, ptt sınavı ne zaman yapılacak sorularını sorarken PTT tarafından beklenen açıklama geldi. PTT tarafından yapılan açıklamada ptt başvuru şartları da yer alıyor. İşte haberin detayları…

PTT Personel Alımı Ne Zaman Olacak?

PTT personel alımı ne zaman olacak sorusu, pttde çalışmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. PTT 2020 yılında, Türkiye genelinde tam olarak 55 bin personel alacağı açıklamasında bulunmuştu. Ancak yapılan açıklamada Ptt sınavı ne zaman sorusuna cevap verilmedi. Ptt personel alım başvuru şartları ve ptt sözleşmeli personel alımı başvuruları yayınlanacak olan güncel ilan ile öğrenilecek.

2020 PTT Personel Alımları Şartları Nelerdir?

PTT alımları 2020 yılında ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı kadar ptt alımlarının başvuru şartları da merak edilmektedir. Ptt personel alımına ilişkin Ptt tarafından yapılan açıklamada, alınacak olan memurların taşıması gereken şartlar açık bir şekilde belirtilmiştir. Yapılan açıklamaya göre ptt personel alımı şartları şunlardır:

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak09.204 tarihli olan 5237 sayılı TCK 53. Maddesinde yer alan, zaman aşımı olsa dahi kasıtlı olarak işlenen suçlardan dolayı 6 ay ve üzerinde ceza almamış olmakPtt alımları kapsamında atanma yapılabilmesi için kişilerin, devletin varlığına ve de güvenliğine karşı bir suç işlememiş olmasıAnayasal düzene, anayasal düzenin işleyişine karşı bir suç işlememiş olmakRüşvet almamış olmakPtt engelli personel alımları dışında ptt alımları ile atanacak olan kişilerin yurtiçinde ve yurtdışında devamlı olarak görev yapmasında bir sakınca bulunmamakZimmete mal veya para geçirmemiş olmakEvrakta sahtecilik, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırı, uyuşturucu madde kullanımı ve satımı, örgüt kurma ve örgüte üye olma gibi suçları işlememiş olmak18 yaşını doldurmuş olmakPTT alımları için yapılan sınav günü 30 yaşın üstünde olmamak

Bu şartlar, PTT personel alımı için gerekli olan temel şartlar arasında bulunmaktadır. Ancak bu şartların dışında, ptt sınav başvurusu yapacak olan kişilerin sağlaması gereken bazı şartlar da bulunmaktadır.

PTT Alımı Ne Zaman?

PTT sınavı ne zaman sorusu sık sorulmaktadır. Ancak bu sınava herkes başvuru gerçekleştirememektedir. Dolayısı ile PTT sınavlarının ne zaman olacağını araştıran kişiler, ptt başvurusu şartları araştırması da yapmalıdır. Ptt tarafından yapılan açıklamada 55 bin personel alımı yapılacağı ve istihdam edileceği açıklanmıştır ancak ptt sınavı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt verilmemiştir. PTT’den yeni bir açıklama gelene dek, kişiler ptt alımları şartlarına uygunluk sağlayıp sağlamadığını teyit etmelidir. PTT personel alımları için adayların taşıma gereken şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakHerhangi bir sosyal güvenlik kuruluş ya da kurumlarından emekli olmamakGüvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmakPTT alımları esnasında askerlik ile ilginin bulunmaması, askerlik çağına gelinmemiş durumda olunması veya askerlik hizmetinin yapılmış/erteletilmiş olmasıArşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmasıAtama yapılacak olan pozisyon için belirlenmiş olan öğrenim şartını sağlamakDaha önce çalışılan kamu kuruluş ya da kurumlarından disiplin cezası almamak ve işten çıkarılmamakKPSS’den belirlenmiş olan baraj puanını almış olmak

1-  PTT KPSS’siz Memur Alımı 2020

Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte ptt alımları bekleyen vatandaşlar, 2020 yılında PTT’nin KPSS’siz personel alımı yapıp yapmayacağını merak etmeye başladı. Ancak PTT tarafından yapılan açıklamaya göre alımlar sadece KPSS puanı üzerinden olacak. Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre yalnızca KPSS şartını sağlayan kişiler, PTT başvurusu yapabilecek. PTT sınavı ne zaman sorusunun yanıtı da hala bilinmiyor.

2-  PTT İK

PTT sınavları ne zaman oluyor sorusunun yanıtını merak eden kişilerin takip etmesi gereken yerlerden bir tanesi de ptt ik. PTT personel alımı yapacağı zamanlarda www.pttteknoloji.com.tr/insan-kaynaklari/ adresinden bilgilendirme yapmaktadır. Dolayısı ile PTT alımları için takip edilmesi gereken yerlerden bir tanesi de Ptt’nin internet sitesinin İnsan Kaynakları bölümüdür. PTT sınavı ne zaman yapılacak diye merak eden kişilerin Kamu Personeli atamaları ilanları dışında bu sayfayı da takip etmesi tavsiye edilmektedir.

3-  PTT İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT alımları için ptt iş başvurusu, yayınlanacak olan ilana ve ilanın şartlarına göre yapılmaktadır. Ptt tarafından yapılan açıklamada, işe alınacak olan kişilerin KPSS puanı ile atanacakları bildirilmiştir. Ptt sınavı ne zaman yapılacak ve ptt işe alımları nasıl gerçekleştirilecek öğrenilebilmesi için yayınlanacak olan ilanların takip edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!