featured

Rahatlatan Bitki Çayları | Uyku Yapmayan Sakinleştirici Bitki Çayları Nelerdir? Etkili Olduğu Bilinen 5 Farklı Bitki Çayı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rahatlatan bitki çayları özellikle yoğun stres altında bulunan kişileri rahatlatmak adına kullanılan doğal içerikli ürünlerdir. Yaşamın yoğunluğu ve belirsizliği insanlar üzerinde stres ve kaygı gibi duyguların açığa çıkmasına neden olabilecektir. Bu durumda bazı içeriklere başvurarak, yaşanan bu sıkıntının yok edilmesi ve rahatlama amaçlanır. Bu konuda imdadınıza doğal bir içerik olan bitki çayları yetişecektir.

Rahatlatan Bitki Çayları | Aşırı Sinire Ne İyi Gelir, Bitki Çayı Fayda Eder mi?

Yeşil çay nasıl demlenir yazımızı mutlaka okumalısınız. Aşırı sinire ne iyi gelir? Sinire ve strese ne iyi gelir? Karmaşık bir dönemde olan birçok insan, bu sorulara yanıt arıyor. Ancak birçok kişi bu sıkıntılardan kurtulmak isterken, ilaç kullanmakta istemiyor. Bu durumda ise ilk olarak bitkisel içerikli ürünler düşünülmeye başlıyor. Rahatlatan bitki çayları, kişilerin sıkıntı ve stresini azaltırken, mental açıdan sağlığını koruyabilmesine de yardımcı olabilmektedir.

1- Strese Hangi Çay İyi Gelir? Papatya Çayı Sakinleştirir mi?

Strese hangi çay içi gelir diyorsanız, papatya çayını ilk sıraya koymanızı tavsiye ederiz. Uzun yıllardan beridir psikolojik açıdan ortaya çıkan tüm hastalıkların tedavisinde papatya çayı kullanılmaktadır. Sinirlerin yatışmasını sağlayan ve sakinleştiren papatya çayı, aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini de güçlendirir. 

Rahatlatan bitki çayları içerisinde olan ve günde 2 fincana kadar tüketimi uygun görülen papatya çayını düzenli kullandığınızda farkı görebilirsiniz. Papatya çayı için hazır poşet çaylar yerine kurutulmuş papatya kullanmanız önerilir. 1 su bardağı kadar sıcak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kuru papatya ekleyip 5 dakika demlemeli ve sıcakken çayınızı tüketmelisiniz.

2- Melisa Çayı Sakinleştirici Etkiye Sahip mi?

Melisa çayı sakinleştirici etkisi ile özellikle son birkaç yıldır sıkça tercih ediliyor. Depresyon ve kaygı durumları söz konusu olduğunda tüketilmesi önerilen bu çay, aynı zamanda vücut direncinin arttırılabilmesi içinde kullanılabilir. Anti bakteriyel içeriği sayesinde fiziksel hastalıkların ortadan kaldırılmasında da etkilidir.

Rahatlatan bitki çayları grubunda yer alan melisa çayı maydanoz yapraklarına benzemekte olup, aktardan kolayca temin edilebilir. Bir fincan kaynar suyun içerisine 2 çay kaşığı eklenerek 15 dakika demlenip tüketilmesi önerilmektedir. Melisa çayının günde 2 ila 3 bardak kadar tüketilmesi önerilir.

3- Uyku Yapmayan Sakinleştirici Bitkiler Çayı: Meyankökü ve Çarkıfelek Karışımı

Uyku yapmayan sakinleştirici bitkiler ile doğal bir bitki çayı elde etmek istiyorsanız meyankökü ile çarkıfelek otunu kullanabilirsiniz. Rahatlatıcı etkisinin bulunduğu bilinen çarkıfelek, özellikle dikkat dağınıklığını önlemek amacıyla kullanılan bir ottur. Meyankökü ise vücuttaki beyin sinirlerini gevşeten ve rahatlatan bir etki gösterebilmektedir.

Rahatlatıcı bitki çayları arasında yer alan bu çaylar istenirse ayrı ayrı, istenirse karıştırılarak tüketilebilecektir. Karıştırılması halinde bu iki bitkiden oluşan çayın günde maksimum 2-3 fincan tüketimi önerilir. Dilenirse hafif ekşilik katmak için limon dilimi de eklenebilecektir. Bu çay için bir fincan kaynar suya 1 çay kaşığı meyankökü, 1 çay kaşığı çarkıfelek otu eklenir. 15 dakika demleme süresi sonrasında sıcak olarak tüketilmelidir.

4- Ağır Depresyona İyi Gelen Bitkiler: Lavanta Çayı

Lavanta geçmişten günümüze sinir ve stresi yatıştırmak amacıyla kullanılan doğal içerikler arasındadır. Ancak kullanıldığında ciddi bir şekilde uykuyu getireceği için, gün içerisinde tüketimi uygun görülmemektedir.

Bunun için uyku saatlerinden bir ya da iki saat öncesi günde 1 fincan tüketilmesi uygundur. Rahatlatan bitki çayları içerisinde bulunan Lavanta çayının kurusu, aktarlardan gramaj üzerinden satın alınabilecektir.

Lavanta çayı yapımı için 1 su bardağı sıcak suyun içerisine, 1 tatlı kaşığı kadar kuru lavanta eklenmelidir. 10 dakika demleme süresi sonrası, içerisine bal eklenerek tüketilebilecektir.

5- Cesaret Veren Bitki Çayı: Sarı Kantaron

Sarı kantaron çayı yalnızca rahatlatıcı etkiye sahip değildir. Cilt lekelerinde, yara ve yanıkların tedavisinde kullanılan sarı kantaron, rahatlatıcı etkisi ile de ünlüdür. Bu nedenle orta dereceli psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılabilecektir. Avrupa’da sık tüketilen rahatlatan bitki çayları sarı kantaron, aktarlardan temin edilebilecektir. 

Sıcak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ekledikten sonra 10 dakika demlemek yeterlidir. Sarı kantaron çayından verim alabilmek için günde 2 fincan tüketmek ve düzenli kullanmaya önem vermek gereklidir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!