featured

Romantik Komedi Filmleri Tüm Zamanların En İyileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm zamanların en iyi romantik komedi filmleri listemizde sinema tarihine damga vuran yapımlar da yer alıyor. İzlerken hem eğleneceğiniz hem de yer yer hüzünleneceğiniz bu yapımları sizler için derledik. Bu filmler Türkçe altyazılı da izlenebilen yapımlar olduğu gibi dublajlı olarak da keyif verebiliyor. Aşkın en güzel ve safça anlatıldığı bu yapımlarda kendinizden de bir parça bulabilirsiniz.

YouTube video

Romantik komedi filmleri Türk yapımları da dünya çapında pek çok izleyici ile buluşmuş yapımlardır. Özellikle de Yeşilçam döneminde romantik komedi türünde pek çok film çekilmiştir. Aşk filmleri ve bu filmlerin kısa yorumları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

1- Friends With Benefits– 2011

Romantik komedi filmleri denildiğinde akıllara ilk olarak bu yapımın gelmesi oldukça normaldir. Başrollerinde Mia Kunis ve Justin Timberlake’i buluşturan filmin konusu da oldukça ilginç. Yalnızca seks için bir araya gelen bu iki karakter arkadaşlıklarını bu yönde kurma kararı alırlar. Her şey il etapta hayal edemeyecekleri kadar güzel gider ve iki arkadaş bu anların tadını çıkartırlar.

YouTube video
Fakat zamanla birbirlerine karşı romantik hisler de barındırmaya başlayan bu iki kahramanımız kendilerini olmak istemedikleri bir noktada bulacaklardır. En iyi komedi filmleri arasında da dikkat çeken bir yapım olan Friends with Benefits, size eğlenceli dakikalar vaat ediyor.

2- 50 First Dates – 2004

Romantik komedi filmleri Türkçe dilinde de oldukça keyif veren yapımlara sahiptir. Örneğin 50 First Dates de dublajlı izlenilen filmlere en güzel örneklerden biridir. Tüm zamanların en başarılı romantik komedi yapımlarından biri olan bu filmin konusu da oldukça ilginçtir.

YouTube video
Geçirdiği bir kaza sonrasında her gün yeni bir güne uyanmış olan genç bir kadın, kendisine sırılsıklam aşık sevgilisini de hatırlamamaktadır. Kendisini aşık olduğu kadına yeniden sevdirmek için her gün uğraşan romantik adam, izleyicilerin kalbinde taht kuruyor. 50 First Dates, romantik film kategorisinde mutlaka listenizde bulunması gereken yapımlardan biri.

3- Notting Hill – 1999

Gelelim bir diğer klasik yapım olan Notting Hill filmine. En iyi romantik komedi filmleri IMDb sıralamasında da dikkat çeken bu filmde başarılı oyuncuların performanslarına da hayran kalacaksınız.

YouTube video
Londra’nın Notting Hill isimli kasabasında geçen bir aşk hikayesini anlatan yapımda ünlü oyuncu Julia Roberts dikkat çekiyor. Filmde, eşinden yeni ayrılan bir adamın aşkı yeniden yakalamaya çalışmasının altı çiziliyor. Sıradan bir kitapçıyken dünya yıldızı bir kadın ile yolları kesişen genç adamın hayatı oldukça farklı bir yola giriyor.

4- 10 Things I Hate About You – 1999

Doksanları yılların sonunca vizyona giren bir diğer başarılı romantik komedi de 10 Things I Hate About You. Romantik komedi filmleri arasında klasik bir yapım olan bu filmde gençlik aşkının büyüsüne kapılacağız.

YouTube video
Bianca isimli genç bir üniversite öğrencisi ailesi ve aşk hayatı arasında gelgitler yaşamak zorunda bırakılır. Bu süreçte kalbini kimseye kaptırmak istemese de Bianca, karşısına çıkan genç bir delikanlıya hayır demekte fazlasıyla zorlanacaktır.

5- 500 Days of Summer – 2009

2000ler romantik komedi filmleri arasında şüphesiz ki en özeli 500 Days of Summer’dır. Beyazperdede gösterime girdiği anda tüm dünya çapında başarı yakalayan bu film, romantik komedinin en başarılı temsilcilerinden biridir. Hem senaryosu hem de oyuncuları ile cezbeden filmi kesinlikle listenizde bulundurmanız gerekiyor.

YouTube video
Filmde, aşka inanmayan genç bir kadının başına gelen romantik olaylar konu ediliyor. Tom ve Summer, tesadüfler sonucunda tanışıyor ve 500 gün sürecek doludizgin bir aşka yelken açıyor. Bu ilişkide karakterlerin farklılıkları kimi zaman sorun yaratsa da çiftin aşkı pek çok zorluğa karşı gelebiliyor.

6- Serendipity – 2001

Romantik komedi filmleri listemizde yer alan Serendipity, tesadüflerin konu edildiği bir başka yapım. Vizyona girdiği dönemde büyük ses getiren bu yapımı da en başarılı filmler listemize eklemek istedik.

YouTube video
Sarah ve Jonathan isimli iki genç insanın birbirlerinden haberleri olmadan aynı kararları almaları oldukça şaşırtıcıdır. Aynı eldiveni alan bu iki kişinin hayatları da işte tam da bu noktada kesişir. Küçük bir eldivenden parlayan aşk ateşi bu sevimli çifte hayatlarının en güzel anlarını yaşatacaktır.

7- Just Like Heaven – 2005

2000li yıllar için romantik komedi türünün en güzel yılları desek çok da yanılmış olmayız. 2005 yılında vizyona giren Just Like Heaven da bu savımızı doğrular niteliktedir. Romantik komedi filmleri Netflix sıralamasında da kendine yer edinen bu yapımı da mutlaka izlemelisiniz.

YouTube video
Hem fantastik hem de romantik ögeleri bir arada barındıran bu yapımda Elizabeth ve David’in aşkına şahit oluyoruz. Geçirdiği bir kaza sonucu komaya giren genç bir kadın kendi evini kiralayan adama musallat olmuştur. Bir ruhla münakaşa ettiğinin farkına varmayan David isimli genç adam ise kendisini oldukça ilginç bir hikayenin içinde bulacaktır.

8- Pretty Woman – 1990

Romantik komedi filmleri denildiğinde akıllara ilk olarak Pretty Woman geliyor demek oldukça doğru bir çıkarım olacaktır. Doksanlı yıllarda fırtına gibi esen bu yapım, romantik komedi türünün de en başarılı temsilcisi kabul ediliyor.

YouTube video
Zengin bir iş adamı ile bir hayat kadının aşkına odaklanan yapımda romantizmin dibine vurmaya hazır olun. Hayattan istediği tadı almayan zengin bir adam, kaderin karşısına çıkarttığı bir hayat kadınına kayıtsız kalamayacaktır. İşte bu evreden sonra iki taraf için de olaylar oldukça farklı bir şekilde ilerlemeye başlayacaktır.

9- Punch – Drunk – Love – 2002

Punch – Drunk – Love filmi, romantik komedi filmleri sektöründe oldukça özel bir konumda bulunuyor. Romantik komedinin sanat filmi versiyonu kabul edilen bu yapımda Adam Sandler da oldukça fazla dikkat çekiyor.

YouTube video
Pek çok uluslararası ödülü de kucaklayan bu filmde farklı ve dolu dizgin bir aşk hikayesi anlatılıyor. Her ne kadar farklı dünyaların insanları olsalar da aşk söz konusu olunca iki tarafın da eli kolu bağlı kalabiliyor. İşte Punch – Drunk – Love, bu olgu üzerine yoğunlaşmayı başarmış kaliteli bir filmdir.

10- When Harry Met Sally – 1989

Seksenli yılların en başarılı romantik komedi yapımlarından olan When Harry Met Sally de farklı insanları bir araya getiren bir film. Aynı zamanda bir yolculuk filmi de olan bu kült yapımda kendinize dair bazı şeyleri de bulabilirsiniz.

YouTube video
Bir kadın ve erkeğin asla arkadaş kalamayacağı üzerine kafa patlatılan filmde, karakterlerimiz de oldukça tanıdık isimler. Aşkın ve arkadaşlığın ince ince irdelendiği bu yapımı da mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

11- Le Fabuleux Destin D’Amelie – 2001

Romantik komedi filmleri Türk platformlarında da oldukça ilgi çeken yapımlar olmuştur. Bunlardan biri de Fransız sinemasının en iyi temsilcilerinden olan Amelie filmidir. Renkli ve farklı bir yapım olan bu film günümüzün hala en popüler yapımlarından biri olmaya devam ediyor.

YouTube video
Amelie isimli genç bir kadının yalnızlık ve aşk üzerine kurulu hayatında başına gelen olaylar oldukça eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Yalnız büyüyen ve annesini küçük yaşta kaybeden Amelie, aradığı aşkı bir metro istasyonunda bulmuşa benziyor.

12- Ah Nerede – 1975

En iyi romantik komedi filmleri Türk yapımları da içerisine alan geniş bir listedir. Biz de bu listede herkes tarafından sevilen bir Yeşilçam filmini de sizlerle paylaşmak istedik. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu’nu buluşturan bu yapım, günümüzde hala oldukça popüler.

YouTube video
Ah Nerede, hem müzikal altyapısı hem de Türk sinemasının en başarılı oyuncularını bir arada tutması ile dikkat çekiyor. Eğlenceli bir Yeşilçam keyfi için bu filmi bir kez daha izleyebilirsiniz.

13- Groundhog Day – 1993

Bugün Aslında Dündü adıyla Türkçe’ye çevrilen bu yapım da en başarılı filmler arasında yer alıyor. Oldukça farklı bir romantik komedi filmi olan yapımda umursamaz bir erkek hakkında detaylar anlatılıyor. IMDb puanı da oldukça yüksek olan bu yapımı listenize eklemelisiniz.

YouTube video
Romantik komedi filmleri içinden güzel örneklerinden olan Groundhog Day, her gün aynı günü yaşamak zorunda olan bir adamın hayatını anlatıyor. Phil Connors, aslında umursamaz bir adamdır. Fakat filmin hikayesi başlar ve Phil güzel bir kadına aşık olur. İşte olaylar da bundan sonra tuhaf ve eğlenceli bir hal almaya başlayacaktır.

Romantik komedi filmleri listemize eklemediğimiz ve mutlaka izlemeniz gereken yapımlar arasında Something About Mary de yer alıyor. Ayrıca Silver Lining Playbook ve Bridget Jones serisi de bu yapımlardan birkaçıdır. Aşk Engel Tanımaz filmiyle gönüllere taht kuran Meg Ryan New York ile birlikte romantik komedinin en güzel oyuncularından biridir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!