featured

Root Atma Nedir? Android Root Atma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok mobil cihaz kullanıcısının aklına root atma ve root atarak telefonun verimini arttırma gibi fikirler geliyor olabilir. Android root yapma, doğru yapıldığı taktirde bir takım faydalar kazandırabilen bir eylemdir. Fakat root atmak, belli bir bilgi birikimi dahilinde yapılması makul olan bir işlemdir. Bu konuda çok az bilginiz varsa cihazınıza zarar verme ihtimaliniz de bulunmaktadır.

Root yapma programı vesilesiyle mobil cihazlarınızı daha verimli kullanabilir ve cihazınıza siz hükmetmeye başlayabilirsiniz. Elbette bu eylem bu şekilde tanımlandığında pek çok kişiye ilgi çekici gelmektedir. Fakat root yapma, root nasıl atılır bilmeden de bu işe kalkışmamalısınız. Biz de bu yüzden sizler için bu geniş kapsamlı Root atma 2020 rehberini hazırladık.

Root Nedir? Root Nasıl Yapılır?

Android root atma 2019 programlarının büyük bi kısmı her sene kullanılabilen programlardır. Hangi programı ne şekilde kullanacağınızı belirtmeden evvel basitçe root yapmanın ne anlama geldiğini size anlatmak istedik. Android işlemcili telefonlar ve mobil cihazlar için rootlama işlemini yapmak çoğu zaman faydalı olabiliyor.

YouTube video

Mobil cihazınız üretici firmanın fabrikasından çıktığı gibi sizlerin eline ulaşıyor. Fabrika çıkışlı olan bu mobil cihazlarda bazı eylemlerin yapılabilmesi her daim mümkün olmuyor. Bu yüzden teknoloji alanında uzman kişiler tarafından android root yapma imkanları geliştirilmiştir.

Buna göre rootlama işlemi yapılmış olan mobil cihazınızın derinliklerine yani köklerine ulaşmış olursunuz. Bu sayede de cihazınız ile daha önce yapamadığınız şeyleri yapmaya başlayabilirsiniz. Mobil cihazın yazılım sisteminde yapılan köklü bir değişiklik olan rootlama işlemi ile artık cihazınızı kullanırken daha özgür olacaksınız.

Root Atma Faydaları Nelerdir?

Rootlama işlemi, telefonunuzun sınırlarını tamamen ortadan kaldıran ve kontrolü net bir şekilde size bırakan bir işlemdir. Bu işlem sayesinde daha önce yapamadığınız pek çok şeyi yapma şansına erişmiş olursunuz. Telefona root atma ne işe yarar sorusunun kapsamlı cevaplarına dilerseniz daha da yakından bakalım:

YouTube video
Telefona root atma nedir sorusuna bu işlem sayesinde pek çok WiFi şifresini kırabileceğinizi söyleyerek yola başlayabiliriz. Rootlanmış olan Android işlemcili cihazlarda root yetkisi sayesinde WiFi şifrelerine ulaşım sağlamanız mümkündür.Eğer mobil cihazınızın şu anki yazılımı beğenmiyorsanız rootlama işlemi ile kendi yazılımızını kişiselleştirme şansınız da bulunuyor.Android cihazlarda yer alan ve asla silinemeyen uygulamaları da bu işlem sayesinde tamamen ortadan kaldırmanız mümkündür.Rootlama işlemi sayesinde mobil cihazınızda bulunan oyunlarda oyun hilesi yapabilirsiniz.Rootlama işlemi ile cihazınızın RAM miktarını da önemli ölçüde yükseltmeniz mümkün olacaktır.Mobil cihazınızın Android sürümünü yükseltmek için de rootlama işlemini uygulamanız önerilmektedir.Mobil cihazınızın hoparlör sesini de yine bu işlem ile arttırabilirsiniz. Bunun yanı sıra cihazın ekran parlaklığı ayarlarıyla da rootlama işlemi sayesinde oynamanız mümkündür.Android rootlama işleminin belki de en önemli yanı silinen fotoğrafların geri getirilmesini sağlamaktır. Başarılı yapılmış bir root işlemi ile telefonunuzdan silinen pek çok fotoğrafı geri getirebilirsiniz.

Root Atma İşleminden Önce Yapmanız Gerekenler

Android rootlama programı kullanmadan önce cihazınızın güvenliği adına atmanız gereken birkaç adım bulunuyor. Buna göre işlemden önce mutlaka telefonunuzu yedeklemeyi ihmal etmeyin. Rootlama işleminde meydana gelen aksilikler sebebiyle telefonunuzda yer alan tüm veriler silinebilir.

Bunun yanı sıra cihazınızda bootloader kilidi varsa bu kilidi açmanız gerekmektedir. Yoksa root yapmanın gerçekleşmesi mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda mobil cihazınızın şarjının da tam olmasına dikkat etmelisiniz. Hatta işlemi yaparken cihazınızı şarja takmanız faydalı olacaktır.

Root Atma Nasıl Yapılır?

Root atma programı apk ile başarılı bir rootlama işlemi yapmanız mümkündür. Mobil cihazınızı daha aktif kullanmak adına yapacağınız bu işlemin iki farklı versiyonu bulunmaktadır. Bunlardan ilki cihazınıza indireceğiniz bir uygulama ile rootlama işlemini yapmaktır. İkinci yöntem ise bilgisayar kullanılarak rootlama işleminin yapılmasıdır. Dilerseniz bu iki farklı yönteme de tek tek detaylı bir şekilde bakalım.

1. Bilgisayarsız Root Atma

PC siz rootlama işlemi diğer seçeneğe oranla oldukça kolay ve yalnızca birkaç adımdan oluşan bir işlemdir. King root indir gibi seçenekler ile mobil cihazınıza kısa sürede root atabilirsiniz. Aynı şekilde Mi box root atma seçeneği de bu işlemi kolayca yapmanıza olanak sağlayacaktır.

YouTube video

Cihazınıza indirmiş olduğunuz rootlama uygulamasını yükleyerek başlatabilirsiniz. Yüklenen uygulamayı açarak “Try Root” ya da “Start Rooting” sekmelerine tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra cihazınız root işlemini yapmaya başlayacaktır. İşlem %100 tamamlandığında işlem de tamamen gerçekleşmiş olacaktır. Bundan sonra Android cihazınızda çalıştıramadığınız pek çok uygulamayı çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

2. Bilgisayar ile Root Atma

Rootlama programı pc için de çeşitli apk linklerinden faydalanabilirsiniz. Buna göre root yapma apk şeklinde arama yaptığınızda karşınıza pek çok sayıda rootlama linki çıkacaktır. Bilgisayar ile root atmanın birden fazla önemli adımı bulunmaktadır. Bu adımları tek tek ve kapsamlı bir şekilde sizinle paylaşacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=jf0dfWji44wCihazınızın Ayarlar menüsünde yer alan Geliştirici Seçenekleri sekmesine tıklayın. Bu menüye tıkladığınızda “USB Hata Ayıklama Modu” da aktif bir hale gelmiş olacaktır.Daha önce bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz rootlama programı da başlatılarak cihazınız root işlemi için hazır hale getirilir.USB bağlantısı sayesinde bilgisayarınızda başlatmış olduğunuz rootlama işlemi mobil cihazınıza etki edecektir. Bu işlem yaklaşık olarak birkaç dakika sürebilen bir işlemdir.Rootlama işleminin tamamen son bulmasının ardından USB bağlantısını çıkartarak mobil cihazınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Root Atma İşleminin Zararları Nelerdir?

Root yapma işlemi, her ne kadar mobil cihazınız için çığır açan bir işlem de olsa bu işlemin bazı istenmeyen durumlara yol açması da mümkündür. Buna göre aşağıdaki durumlar rootlama işleminden sonra karşılaşma ihtimaliniz olan durumlardır:

YouTube video
Root atılan cihazların garanti belgeleri son bulmuş olur. Bu yüzden cihazınızın garanti belgesinin ömrü tamamlandıktan sonra bu işlemi yapmayı tercih edebilirsiniz.Root işlemi görmüş cihazlarda bazı uygulamaların çalışmasında problemler yaşanabilir. Özellikle de finans ve bankacılık uygulamalarında root atmanın yarattığı problemleri görebilirsiniz.Root işleminden sonra mobil cihazınızda bir takım teknik problemlerin görülmesi de mümkündür. Bu problemler genellikle küçük çaplı ve çözümü olan problemlerdir.Root işlemi ile birlikte Android işlemcili mobil cihazınızda bir güvenlik açığı meydana gelebilir. Bu güvenlik açığı nedeniyle kişisel bilgileriniz çeşitli kötü niyetli kişilerin de eline geçebilir.

Samsung Galaxy android telefona root atmak için insanlar bir android telefona root atma işlemi nasıl olmalı diye çok arama yapıyor. Herhangi bir telefona nasıl root yapılır anlatmaya çalıştık. Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var rootlama işlemi veya usb hata ayıklama işlemleri otomatik olarak garanti kapsamını dışarda bırakacaktır. Bu durumu göz ardı etmemek gerekir. Ama bu işleme ihtiyacınız varsa odin programını da kullanabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!