featured

Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Diyanet Yorumu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rüyada deprem olduğunu görmek, geçmişten günümüze kadar birbirinden değişik yorumlara neden olmuştur. Rüya sahibinin içinde bulunduğu duruma göre yorumlamalar daha farklı anlamda kazanacaktır.

Rüyada deprem olduğunu görmek ne anlama gelir? Sorunuza cevap aramak için listede yer alan rüyada deprem olduğunu görme anlamlarını incelemeniz gerekir.

YouTube video

Geçmişten bugüne dek rüya yorumcuları ve dini isimler tarafından anlam kazandırılmaya çalışılan rüyada deprem görmek hem olumlu hem de olumsuz durumların habercisi olabilmektedir.

Rüyada ölmek, kaçmak, depremden kurtulmak ya da bulunduğunuz alana göre anlamalar tamamıyla değişecektir. 

Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Deprem Olduğunu Görmek ve Anlamları

Rüyada deprem olduğunu görmek çoğu zaman olumlu haberlere yorulmaktadır. Kişinin kendisi ya da çevresine dair gelecek olumlu haberlere işaret eder.

Ancak rüyanın yaşanma şekline göre olumsuz, istenmeyen olaylara da delalet edebilmektedir. Bu yüzden kişinin rüyasına en uygun olan yorumu dikkate alması gerekir.

1- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Diyanet Yorumu

Rüyada deprem olduğunu görmek Diyanet tarafından kişiye ya da bulunduğu çevreye sözü geçen bir kişi ya da kimseler tarafından zarar geleceğine yorumlanır.

Zararın geleceği kişi kimi zaman bir devlet insanı olarak görülebildiği gibi aile büyüğü olması da muhtemeldir. Kişinin hem kendisi hem de çevresi adına gelecek bu zarar verici davranışa hazır olması gerekir.

2- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek İhya

Rüyada deprem görmek, korkuyu simgeler. Rüyayı gören kişinin bir olayın açığa çıkması ya da sevdiği birisine bir zarar geleceği konusunda korkusunu işaret eder.

Diğer yandan ortaya çıkacak olan bir sırrın da korkusuna yorumlanır. Rüya sahibi, ortaya çıkması muhtemel bu sırrına karşı oldukça tedirgin olduğundan rüyasında depremi görür.

Ancak rüyada deprem olduğunu görmek genelde şiddeti küçük depremleri kapsıyorsa ortaya çıkacak bir sırdan ziyade iyi haberleri de simgeleyebilmektedir.

3- Rüyada Deprem Olduğunu ama Yıkılmadığını Görmek

Rüya sahibinin karşılaşacağı zorlukları ancak bu zorluklardan oldukça kolay bir şekilde çıkacağını simgeler.

Rüyada yer alan deprem, bir iş ya da durumda kendisine engel olacakları temsil eder. Depremden kurtulan, yıkılmadığını gören kişi gerçek hayatta da karşılaştığı zorluklar karşısında oldukça başarılı bir zafer elde edecektir.

4- Rüyada Deprem Olduğunu Evin Sallandığını Görmek

Deprem olurken evin içinde sallandığınızı görürseniz yakın bir zamanda kendiniz ya da sevdiğiniz bir insanın zorlu anlarına şahit olacağınıza yorumlanır.

Eğer evin dışında rüyada deprem olduğunu görmek gibi bir durum yaşadıysanız, yaşanacak olan zorlukları dışarıdan bir gözlemci gibi izleyerek geçeceğinizi belirtir.

Böylece depremden etkilenmeyecek aksine sallandığını gördüğünüz binayı temsil eden kişiye yardımcı olacağınız yönünde yorumlar mevcuttur.

5-  Rüyada Deprem Olduğunu Görmek ve Dua Etmek

Normal yaşantınızda yaşadığınız zorluklarla tek başınıza mücadele edemediğinizin bir göstergesidir. Dua etmeniz bir başkasının yardımına ihtiyacınız olduğunu yansıtır.

Rüyada dua etmek genel olarak iyi yorumlara sebep olur. Rüyada deprem olduğunu görmek ve bu sırada dua etmeniz de olumsuzluklara çıkmayacaktır.

Aksine gerçekte de yaşadığınız sıkıntılara karşı ibadetlere yönelip, daha fazla dua etmeniz gerektiğini söyleyen yorumcular da mevcuttur.

Tüm durumlarda sahip olduğunuz sıkıntı için bir yardım arayışında olduğunuza dair yorum oluşur.

6- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek ve Sallanmak

Rüyada deprem görmenin ve sallanmanın anlamı iyiye yorumlanmaz. Rüya sahibinin rüyasında olduğu gibi gerçek yaşamda da bir haberle sarsılıp sallanacağını ifade eder.

Özellikle beklenmeyen bir haber, dost görünümlü düşmanlar bu tarz rüyaların yorumu olarak karşımıza çıkıyor.

Çevrenizde bulunan kişilere dikkat etmeli her an gelebilecek olumsuz haberlere karşı kendinizi hazır etmelisiniz.

7- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek İmam Nablusi Yorumu

İmam Nablusi tarafından rüyada deprem görmenin anlamları çok farklı şekillerde ele alınmıştır. Rüyanın oluş durumuna göre değişiklik göstermektedir.

İlk olarak rüyada deprem görmek, bir devlet büyüğünden/sultandan/başkandan korkmaya işaret ettiğini belirtmiştir.

Eğer deprem her yerde değil rüya sahibinin yaşadığı alanla sınırlı kaldığı biliniyorsa o kişinin bulunduğu evden, şehirden taşınacağını gideceğini simgeler.

Aynı zamanda rüya sahibinin beklediği bir haber bulunuyorsa bu haberin geleceğinin de işaretidir. Şayet deprem dünyada her yerde olduysa bu gelecek haberin insanların tamamı için önemli olduğunu gösterir.

Rüyada deprem olduğunu görmek diğer yandan rüya sahibinin üzerinde çalıştığı işte bir hareketlilik geleceğine de delalet eder. Eğer üzerine yoğunlaşılan durum iş ise kazancının artacağı düşünülür.

Son olarak İmam Nablusi, depremin olduğu bölgede tarımla uğraşan varsa deprem sonrası (belirli bir süreden sonra) alınacak mahsulde zenginlik olacağını belirtir.

Tarımı yapılan ürünlerde artış ve çeşitliliğin genişleyeceğine dair yorumlamalar yapılrı.

8- Rüyada Evde Deprem Olduğunu Görmek

Rüya sahibi evde başka insanları da gördüyse ve rüyaya evde yakalandıysa o an evde bulunanları da ilgilendirecek haberler alacağına delalettir.

Fakat gelecek bu haberin ne rüya sahibine ne de evdeki diğer insanlar adına hayrı yoktur. Gelecek haber derinden sarsıcı ve üzücüdür.

Çoğu zaman bu tarz rüyaların ölüm haberi ile yorumlandığı görülür.

9- Rüyada Sürekli Deprem Olduğunu Görmek

Rüyada sürekli deprem olduğunu görmek rüyayı gören kişinin bu dönem içinde belirli sıkıntılarla baş etmeye çalıştığını gösterir.

Bitmek bilmeyen dünya sıkıntılarından dolayı işin içinden çıkamayan bir rüya sahibi bulunur. Ancak rüya sahibinin bu durum karşısında sabırla beklemesi gerektiği de söylenir.

Eğer rüyada depremin sonlandığını ve yara almadan kurtulduğunu görürse rüya sahibinin gerçek hayatta da sahip olduğu sıkıntılardan kurtulacağı düşünülür.

Ancak rüyada depremden yaralandığını görüyorsa bu sıkıntıları aşmak adına bir müddet daha çabalaması gerektiği anlamı ortaya çıkar.

10- Rüyada Şiddetli Deprem Olduğunu Görmek

Şiddetli şekilde rüyada deprem olduğunu görmek çoğu zaman iyi şekilde yorumlanmaz. Rüya yorumlayıcılar tarafından bu tarz rüyaların kişinin hayatında çok ciddi etkiler olacağını yönündedir.

Sarsıcı bir haber alabileceği gibi rüya sahibinin çoğu zaman olumsuz, üzücü bir olaya da çok yakından tanıklık edebileceğine işaret eder.

Şiddetli deprem sonrası çevredeki insanların kaçıştığını da görüyorsanız bu sizden iş, ahlak ve güç konusunda çok üst durumda olan bir kişinin çok büyük felaketine uğrayacağınızı yansıtır.

11- Rüyada Camide Deprem Olduğunu Görmek

Camide deprem olduğunu görmek diğer rüya yorumlarına göre oldukça değişecektir. Rüya sahibinin özellikle iman konusunda eksiklik yaşadığını yansıtır.

Bu çoğu zaman büyük alimler tarafından gönderilen bir mesaj olarak yorumlanır. Rüya sahibinin din, iman ve ibadet açısından açıklığına, eksikliğine delalet edilir.

Rüya sahibinin bu rüyadan sonra kendisinde gördüğü bu eksiklikleri tamamlaması gerekir. Hayır işi olarak camilere, ihtiyacı olan kişilere yardım etmesi gerektiğini söyleyen din insanları da mevcuttur.

12- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Dini Anlamı

Dini anlamda rüyada deprem olduğunu görmek farklı versiyonları ile ele alınmıştır. Rüya sahibibnin hissettiği duygu, yaşadığı olaylar yorumlamayı değiştirmiştir.

Eğer oluşan deprem her yerin harap hale gelmesine, yıkılmasına sebep olduysa dini açıdan da yine devlet adamı tarafından uğranılacak bir gazabı işaret etmektedir.

Kimi din adamlarına göre evlerin yıkılması, sokakların harabeye dönmesi ise kişinin çıkacağı uzun süreli bir yolcuğu da simgeler.

Oluşan depremin dağların yer değiştirmesine sebep olduğuna tanık olduysanız yaşadığınız alana büyük bir felaket geleceğinin göstergesidir. Bu doğa olayı olabileceği gibi bir hastalık da olabilir.

Rüyada eviniz yıkıldıysa ve evden kurtulan tek insan sizseniz, rüya sahibi olarak ölüm ile burun buruna geleceğiniz ya da öleceğiniz anlamı taşır. Elbette ölümü tek bilen Allah’tır.

Olumlu yorumlarda bulunan rüya yorumcuları ise bu durumu ciddi bir problemle karşılaşmayı bugüne kadar birçok kişinin başarısız olduğu bu durum karşısında rüya sahibinin başarıyla atlatacağını söyler.

13- Rüyada Başkasının Evinde Deprem Olduğunu Görmek

Başkasının evinde rüyada deprem olduğunu görmek, evinde bulunduğunuz kişi ya da kişilerin ciddi bir sıkıntı yaşayacağını işaret eder.

Sevdiğiniz ya da tanımadığınız bu insanların yaşayacağı sıkıntılara bizzat yakından siz de tanık olacaksınız.

Tüm bunların yanı sıra sıkıntı yaşayan kişi/kişiler sizden yardım talep edecekler. Yardım etmeyi kabul etseniz de etmezseniz de oluşan sıkıntıları sizde derinden hissederek sarsılacaksınız.

Şahit olduğunuz bu olumsuz olay hayatınızda büyük bir değişime sebep olacağı söylenir.

14- Rüyada Deprem Olduğunu Evlerin Yıkıldığını Görmek

Rüyanızda deprem sebebiyle evlerin yıkıldığını, insanların kaçıştığını ve hatta bazılarının oracıkta öldüğünü görmeniz sadece sizin değil tüm halkın yaşayacağı sorunlara yorumlanır.

Genellikle depremin büyüklüğüne göre devlet büyükleri tarafından oluşacak zulüm tahmin edilir. Ancak sadece devlet adamları tarafından değil aile içinde sayılan, sözü geçen bir kişiden de bu zarar gelebilir.

Bir diğer yorum ise halkın özellikle gıda ve yeme ihtiyacı konusunda mahsullerinde eksiklikler oluşacağı tahmin edilir. Rüya yorumlayıcıları ciddi bir kıtlık döneminin kapıda olduğunu vurgular.

15- Rüyada Okulda Deprem Olduğunu Görmek

Okul; eğitim ve bilginin temel aşılandığı noktadır. Eğer rüyanızda depreme okulda yakalandıysanız bu bilgisi ve ilmiyle sizi etkisi alacak bir kişinin varlığına işaret eder.

Okulda rüyada deprem olduğunu görmek çoğu zaman iyiye delalet eder. Etrafınızda sizi seven ve engin bilgiye sahip olan bir büyüğünüz tarafından iyiye, güzele yönlendirileceğiniz düşünülür.

16- Rüyada Deniz Kenarında Deprem Olduğunu Görmek

Deniz rüyalarda olumlu olaylara delalet eder ve verimliliği, artışı, bereketi temsil eder. Depremden dolayı ufak çaplı tsunami ya da büyük dalgalar gördüyseniz o sene yaşayacağınız bolluk ve bereket simgelenmiştir.

Oluşan dalga büyüklüğüne göre bir yerden alacağınız bir para elinize ulaşabilir ya da siz bu parayı kendi alın terinizle kazanabilirsiniz.

Ticaretle uğraşıyorsanız yakın zamanda satışlarınızın artacağına, tarımla uğraşıyorsanız da mahsulünü gerçekleştirdiğiniz ürünlerin sayısında artış meydana gelir.

17- Rüyada Büyük Deprem Olduğunu Görmek

Rüyada zelzele görmek ne anlama gelir sorusuna hitaben çok farklı yorum yaklaşımları meydana gelmiştir. Ancak tüm yorumcular çoğunlukla büyük deprem görmenin anlamı hakkında ortak paydada buluşmuştur.

Rüyada deprem olduğunu görmek farklı yorumlara sebep olsa da rüyada şiddetli büyük deprem görmek çoğu zaman olumsuzluğa yorulur.

Rüya yorumcuları ve dini isimler tarafından bir kişinin değil birden fazla kişinin, halkın etkileneceği olumsuz günlerin habercisi olarak görülür.

18- Rüyada Sokakta Deprem Olduğunu Görmek

Rüyada deprem olduğunu görmek sokakta ya da bir yolda gerçekleşiyorsa üzerinde çalıştığınız bir konuda sıkıntılar yaşayabileceğiniz anlamına gelir.

Bir proje, iş ya da genel olarak hedeflediğiniz durumların sekteye uğrayacağının da habercisi olabilir.

Karşılaşacağınız bu zorluklar karşısında vereceğiniz tepkiler tamamen sizin tercihiniz olacağı gibi bu durumların oldukça zor, yıpratıcı olacağı konusunda yorumlar yapılır.

19- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Mehmet Emin Kırgil

Rüyanızda kıyamet kopacak kadar şiddetli bir deprem olduğunu gördüyseniz bu hayal kırıklığı yaşadığınız bazı durumların var olduğunu gösterir.

Eğer rüyada deprem olduğunu görmek kadar eş zamanlı olarak Kuran okuyan, dua eden insanlar görüyorsanız bu da rüya sahibinin büyüklerinin duasına ihtiyacı olduğunu gösterir.

Deprem olduğu sırada anne, baba, eş ya da kardeşinizi arıyorsanız bu onlardan size gelecek olan gücü temsil etmektedir.

20- Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Diyadinnet

Bir diğer rüyada deprem olduğunu görmek yorumu, alimler ya da bilirkişiler arasında çıkacak görüş ayrılıklarına işaret eder.

Oluşacak bu görüş ayrılıkları toplumun ciddi anlamda etkilenmesine sebep olacaktır.

Kötü niyetli insanların oluşan bu görüş ayrılığından faydalanmak gibi amaçları olacağından dikkatli olmak da fayda vardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!