Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler çoğunlukla evde kolay uygulanan maskeler. Siz de evde saç dökülmesi tedavisini bu maskelerle yapabilirsiniz. Peki, saç dökülmesini önleyen, saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir? Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesine iyi gelen maskeler nasıl uygulanır? Bu yazımızda saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir nasıl uygulanır konusunu ele aldık…

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen vitaminler ve mineraller gibi saç dökülmesine iyi gelen maskeler de var. Genellikle bu maskeler ya doğal bitkisel ürünleri içeriyor ya da saç dökülmesine iyi gelen yağlar ile uygulanıyor.

Eğer saç dökülmesi nedeni genetik faktör değilse, zararlı çevresel etkenlerden ya da bakımsızlıktan, saç kökünün veya saç telinin güçsüzlüğünden kaynaklanıyorsa haftalık bakımlarla saç dökülmesinin önüne geçilebilir. En çok işe yarayan, saç çıkartan, saç dökülmesine iyi gelen maskeler ise şunlar:

  1. Yaş maya maskesi
  2. Yumurta maskesi
  3. Hint yağı maskesi
  4. Çilek maskesi
  5. Lavanta maskesi
  6. Yoğurt maskesi
  7. Muz maskesi
  8. Avokado maskesi
  9. Biberiye maskesi
  10. Zeytinyağı maskesi
  11. Yeşil çay maskesi

Görüldüğü üzere saç dökülmesine ne iyi gelir sorusuna yanıt olarak verilen maskelerin bir çoğunda saç dökülmesine iyi gelen yağlar da bulunuyor. Şimdi gelelim saç bakımına ve saç dökülmesine iyi gelen maskeler uygulanışının nasıl yapıldığına…

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

1- Yaş Maya Maskesi

Saç dökülmesine iyi gelen vitamin serumları biraz pahalı… Saç bakımını ucuza uygulamak ve saç dökülmesinin önüne geçmek isteyenler için de yaş maya maskesi karşımıza çıkıyor. Çünkü yaş mayanın fermante etkisi var ve B vitamini bakımından da zengin. Ayrıca yaş maya içeriğindeki mineraller ve B5 vitamini de saçın güçlenmesini sağlıyor. Eğer saç dökülmesi için yaş maya maskesi badem yağı, avokado yağı gibi besleyici yağlar ile birleştirilirse etkisi daha da artıyor.

Saç Dökülmesini Önlemek için Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasındaki yaş maya maskesi için gerekli olan malzemeler; yarım paket yaş maya, 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 1 yemek kaşığı avokado yağı ve 1 çorba kaşığı ılık süt.

Saç dökülmesini önlemek için yaş maya maskesi için öncelikle ılık süt ile yaş maya pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırılır. Ardından tatlı badem yağı ve avokado yağ eklenir. Hazırlanan karışım tüm saça uygulanır ve saç hava almayacak şekilde streç film ile kapatılır, 1 saat bekletilir ve durulanır.

2- Yumurta Maskesi

Saç dökülmesine iyi gelen besinler arasında yumurta da yer alıyor ve yumurta saç maskesi yapmak için de tercih ediliyor. Protein içeriği nedeniyle saç sağlığı için oldukça yararlı olan yumurta maskesi, zeytinyağı ile güçlendirildiğinde saç için daha besleyici oluyor.

Saç Dökülmesine Maske Evde Yumurta Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesini önlemek için yumurta maskesi için gerekli olan malzemeler; 1 yumurta, yarım bardak süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu. Saç dökülmesine karşı maske için tüm malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır. Hazır edilen karışım tüm saça uygulanır ve maske saçta yarım saat kapalı bir şekilde (havlu ya da streç film) bekletilir. Ardından bol su ile durulanır.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

3- Hint Yağı Maskesi

Hint yağı da saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında ve evde saç maskesi yapımında sıklıkla kullanılıyor. Çünkü hint yağı protein bakımından zengin. Bu sayede saç derisinin kurumasına engel oluyor ve saçı kökten uca besliyor. Zarar görmüş saçların onarılmasını da sağlıyor. Dolayısı ile hint yağı hem saç dökülmesine hem de sağlıklı yeni saçlar çıkmasını sağlıyor.

Saç Çıkaran Maske Evde Hint Yağı Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç çıkaran maske evde kolaylıkla hint yağı ile yapılabilir. Gerekli olan malzemeler ise sadece 2 yemek kaşığı hint yağı ve 1 adet yumurta. Bir kap içerisine yumurta ve hint yağını karıştırıp ardından saçınıza uygulayabilirsiniz. Ancak hint yağı maskesinin ta olarak etki etmesi için saç diplerinden itibaren masaj yapılarak uygulanması gerekir. Hnt yağını maskesini saçınızda yarım saat beklettikten sonra sıcak olmayan ve tercihen soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

4- Çilek Maskesi

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasındaki çilek maskesi özellikle aşırı yağlanmaya bağlı saç dökülmesinin önlenmesinde etkilidir. Saç yağlanması özellikle de kadınlarda fazla olduğundan bu maske tam olarak kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun cevabı olabilir! Çünkü saçın yağlanması, saç diplerindeki gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor ve saç dökülmesini beraberinde getiriyor. Kısacası; saçınız aşırı yağlıysa ve dökülüyorsa çilek maskesine bir şans vermelisiniz!

Aşırı Yağlanmaya Bağlı Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi: Çilek Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlanma nedeniyle saç dökülmesi yaşayan kişilerin uygulayabileceği çilek maskesi için gereken malzemeler; 4-5 adet çilek, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı. Tüm malzemeleri birbiriyle karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve kafa derisi dahil tüm saça uygulayın. Çilek maskesini kafanızda 20-30 dakika beklettikten sonra bol su ile arındırın.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

5- Lavanta Maskesi

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında bulunan lavanta ile de evde saç maskesi yapabilir, saç dökülmesini azaltabilirsiniz. Hatta lavanta yağını değil; bitkinin kendisini kullanabilirsiniz. Lavanta yağının saç derisi üzerindeki olumlu etkisi; saçların dökülmesine engel olur ve sağlıklı saçların çıkmasını sağlar.

Saç Dökülmesi için Evde Lavanta Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasında bulunan lavanta maskesi için gerekli malzemeler; 1 tutam lavanta ve 2 su bardağı su. Saç dökülmesine karşı lavanta maskesi için öncelikle iki bardak suyu kaynatın ve bir tutam lavantayı kaynayan suyun içine atıp 5-6 dakika demlenmesini bekleyin. Lavantalı su ılıdıktan sonra temiz saçınıza uygulayın ve 20-30 dakika bekletin. Ardından saçınızı bol su ile durulayın.

6- Yoğurt Maskesi

Yoğurt, probiyotik olduğundan ve protein içerdiğinden dolayı saç dökülmesine iyi gelen besinler listesinde ve yoğurt maskesi de saç dökülmesi üzerinde olumlu yönde etkili. Dolayısı ile evde saç dökülmesine karşı maske yapma niyetindeyseniz yoğurt maskesini de tercih edebilirsiniz.

Saç Dökülmesini Önlemek için Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasında yer alan yoğurt maskesi için gerek olan malzemeler sadece 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi… Tüm bu malzemeleri karıştırdıktan sonra bir tarak yad a fırça yardımıyla tüm saçınıza uygulayın. 15-20 dakika yoğurt maskesini saçınızda beklettikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz.

7- Muz Maskesi

Muz maskesi de saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasında. Güçlü bir potasyum içeriğine sahip muz ile evde kolaylıkla maske yapabilir ve saç dökülmesine dur diyebilirsiniz. Eğer muz maskesine hindistancevizi yağı, zeytinyağı da eklerseniz, saçların daha parlak ve gür olmasını da sağlayabilirsiniz.

Saç Dökülmesi için Evde Doğal Maske: Muz Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç bakımı ve dökülmesi için muz maskesi malzemeleri; 1 adet muz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ve 1 tatlı kaşığı bal… Muzu ezip tüm malzemeleri birbiriyle özdeşleşene kadar karıştırdıktan sonra saç diplerinden başlayarak masaj yaparak saçınıza uygulayın. Maskeyi 10-15 dakika beklettikten sonra saçlarınızı bol su ile durulayın.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

8- Avokado Maskesi

Avokado içeriğindeki omega 3 nedeniyle saç dökülmesine iyi gelen besinler içinde ve avokado yağı da saç dökülmesine iyi gelen yağlar listesinde. Dolayısı ile avokado ile yapılan saç maskesi de dökülmelere karşı etkili.

Saç Dökülmesini Önlemek için Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

Saçın dökülmesini engellemek ve sağlıkla uzamasını sağlamak için avokado maskesi malzemeleri; 1 adet avokado, yarım bardak süt, 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. Avokadoyu ezdikten sonra tüm malzemeleri karıştırın ve saç diplerinden başlayarak bütün saça masaj yaparak yedirin. Avokado maskesini 15-20 dakika beklettikten sonra saçınızı soğuk ya da ılık su ile durulayabilirsiniz.

9- Biberiye Maskesi

Biberiye içeriği sayesinde vücut için zararlı olan serbest radikallere karşı savaşıyor. Dolayısı ile saç derisi ve saç için de oldukça faydalı… Hem saçınızı sağlıkla uzatmak, kopmaları ve dökülmeleri önlemek için biberiye maskesini saçınıza uygulayabilirsiniz.

Saç Dökülmesini Durduran Biberiye Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasındaki biberiye maskesi için gerekli olan malzemeler; 1 bardak su ve bir tutam (1-2 yemek kaşığı) biberiye bitkisi. Kaynayan bir bardak su içerisine biberiyeleri atın ve 5 dakika demleyin. Demlenen biberiye suyu ılıdıktan sonra saçınızı bu su ile masaj yaparak yıkayın. Biberiye maskesini saçınızda 10-15 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayabilirsiniz.

10- Yeşilçay Maskesi

Yeşilçay antioksidan bakımından zengin ve saç sağlığı için faydalı. Dolayısı ile yeşilçay saç dökülmesini önlemek için uzun yıllardır kullanılıyor ve uygulaması da oldukça kolay!

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yeşilçay Maskesi Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler arasındaki yeşilçay maskesi yaygın olarak yumurta sarısı ile birlikte yapılıyor. 1 yemek kaşığı toz yeşilçay ile bir yumurta sarısını iyice karıştırın. Kremsi bir kıvamı sağladıkça sonra bir fırça yardımıyla yeşilçay maskesini saçınıza sürün. Maskeyi saçınızda yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile saçınızdan arındırın.

11- Zeytinyağı Maskesi

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler denince zeytinyağı olmazsa olmazlardan! Zeytinyağı A vitamini ve E vitamini açısından zengin olduğu için saça faydaları oldukça fazla. Bu sebeple hem tek başına hem de diğer saç maskelerinin içinde kullanılıyor. Saçın dökülmesini, kopmasını, kırılmasını önlemek ve saça hacim kazandırmak için daima doğal zeytinyağını tercih edebilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı Zeytinyağı Maske Nasıl Yapılır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler içinde sıklıkla zeytinyağı yer alıyor. Ancak doğal zeytinyağını direkt olarak duştan önce saçınıza sürüp 1 saat bekleterek de mükemmel bir bakım yapabilirsiniz!

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler | Saç Dökülmesini Önleyen Maske Tarifi

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeleri Uygularken DİKKAT!

Kadın erkek fark etmeksizin hemen hemen herkesin yaptığı en yaygın yanlışlardan biri; saçı sıcak su ile yıkamaktır. Sıcak su, saç derisine ve saç teline zarar verir. Bu nedenle saç dökülmesi sorunu yaşayan ve saç dökülmesine ne iyi gelir araştırması yapan kişilerin ilk bilmesi gereken; saçın sıcak su ile yıkanmamasıdır.

Tercihen saçın soğuk su ile yıkanması tavsiye edilir. Soğuk su ile duş alamayanlar ise ılık su uygulayabilir. Saç dökülmesine iyi gelen maskeler uygulayacaksanız da, maskenin saçtan arındırılması için soğuk ya da ılık su tercih edin.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Maskeler Haftada Kaç Kez Uygulanır?

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler ve saç dökülmesine iyi gelen yağlar haftada iki kez uygulanabilir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar Nasıl Kullanılır?

Saç dökülmesine ne iyi gelir yanıtları arasında bitkisel yağlar da bulunuyor. Sa. Dökülmesine iyi gelen yağlar (argan yağı, hint yağı, lavanta yağı, avokado yağı, hindistancevizi yağı vb…) arasından dilediğinizi tercih edip, saç diplerinden başlayarak masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ancak alerjik bünyeniz var ise bu yağları tüm saça uygulamadan önce bir bölgede deneyiniz.

Kapsamlı bilgi için Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Vitaminler ve Mineraller Nasıl Kullanılır?

Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi kimi zaman vitamin eksikliğinden ve mineral eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu durumda saç dökülmesine iyi gelen vitaminler ve mineraller yönünden beslenmek ve saç bakımına dikkat etmek yeterli olacaktır. Eğer eksik vitamin ve mineraller saç dökülmesine iyi gelen besinler üzerinden yeteri kadar alınamıyorsa takviye edici gıda kullanılabilir.

Ancak vitamin eksikliği saç dökülmesine neden olabildiği gibi fazlalığı da saç dökülmesi nedeni olabilir ve başka sağlık sorunlarına kapı aralayabilir. Bu sebeple doktor tavsiyesi olmadan takviye edici gıda kullanılmamalıdır.

Kapsamlı bilgi için Saç Dökülmesine İyi Gelen Vitaminler ve Mineraller yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Stresten Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Stresten saç dökülmesine ne iyi gelir; stres azaltacak yöntemler… Eğer stresiniz yüksek seviyede ise psikolojik destek alabilirsiniz. Dilerseniz de yaşam tarzınızda değişiklikler yaparak; spor ve egzersizi hayatınıza sokarak stres seviyenizi düşürebilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı Maske Suna Dumankaya

Yağlanmaya bağlı saç dökülmesine karşı maske Suna Dumankaya tarafından da kaleme alınmış. Eğer saçlarınız aşırı yağlanma sebebiyle dökülüyorsa; haftada bir kez birer tatlı kaşığı çörekotu yağı, susamyağı, çam terebentin esansı ve defne tohumu yağını karıştırıp saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Maskeyi saçınızda 2 saat kadar streç filmle sararak bekletin ve ardından yıkayın.

Saç Dökülmesi için Maske İbrahim Saraçoğlu Kürü

Saç dökülmesine iyi gelen maskeler için bir tarif de ünlü kimyacı İbrahim Saraçoğlu tarafından verildi. 1 tatlı kaşığı lavantayı kaynayan 750 ml suya atın ve 6/8 dakika demleyin. Lavantalı su ılıdıktan sonra süzün ve saçınıza uygulayın.

YouTube video

Saç Dökülmesine En Etkili Çözüm Nedir?

Saç dökülmesine en etkili çözüm; düzenli ve sağlıklı beslenmek, stresten uzak bir yaşam tarzı benimsemek, vitamin ve mineraller yönünden zengin gıdalar tüketmek, paketli gıdalardan uzak durmak ve düzenli saç bakım rutinleri uygulamaktır.

Son yıllarda PRP saç uygulaması da saç dökülmesine en etkili ve en hızlı çözümü sağlamaktadır. Eğer evde doğal saç bakım maskeleri uygulamak yerine medikal yöntemleri tercih edecekseniz saça PRP yöntemi ilginizi çekebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!