Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar ile haftalık saç bakım rutini oluşturabilir ve saç dökülmesine karşı önlem alabilirsiniz! Erkeklerin ve kadınların ortak bir sorunu olan saç dökülmesi, genetik olmadığı sürece alınacak önlemlerle engellenebilir. Peki ama nasıl? Saç dökülmesine ne iyi gelir? Saç dökülmesi iyi gelen yağlar hangileridir?

Bu yazımızda saç dökülmesine iyi gelen yağlar nelerdir listeledik ve saç dökülmesine karşı etkili yağlar hakkında bilgiler verdik…

20 Maddede Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saça İyi Gelen Bitkisel Yağlar Listesi

Saç dökülmesi erkeklerde ve kadınlarda çeşitli nedenlerle oraya çıkabiliyor. Genetik yatkınlık, mevsimsel geçişler, vitamin-mineral-protein eksikliği, kansızlık, kullanılan ilaçlar, deri hastalıkları gibi nedenler saç kaybına yol açabiliyor.

Ancak saç dökülmesine ne iyi gelir evde çözüm önerileri nelerdir arıyorsanız, saç dökülmesine iyi gelen yağlar listesinde kendinize en uygun bitkisel yağı tercih edebilir ve saç bakımı yapabilirsiniz. Saç dökülmesi iyi gelen yağlar ise şunlar:

  1. Zeytinyağı
  2. Hint yağı
  3. Lavanta yağı
  4. Hindistancevizi yağı
  5. Jojoba yağı
  6. Sarımsak yağı
  7. Keten tohumu yağı
  8. Biberiye yağı
  9. Badem yağı
  10. Ceviz yağı
  11. Çay ağacı yağı
  12. Defne yağı
  13. Argan yağı
  14. Çörekotu yağı
  15. Kayısı çekirdeği yağı
  16. Fındık yağı
  17. Susam yağı
  18. Avokado yağı
  19. Nane yağı
  20. Menekşe yağı

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar bunlar… Peki, saç için bitkisel yağlar nasıl etki eder? Saçın güçlenmesine ve saç dökülmesi iyi gelen yağlar nasıl kullanılır tek tek inceleyelim…

DİKKAT: Saç dökülmesine iyi gelen yağlar her ne kadar bitkisel olsa da bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu nedenle tercih edeceğiniz yağı, tüm saça uygulama öncesi küçük bir alanda deneyiniz ve alerjik reaksiyon gelişmiyorsa tüm saça ve saç derisine uygulayınız.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

1- Doğal Zeytinyağı

Zeytinyağı; A vitamini, E vitamini ve antioksidan bakımından en zengin bitkisel yağların başında gelir. Dolayısı ile saçın A ve E vitamini ihtiyacını karşılamada tek başına bile oldukça etkilidir. Zeytinyağı saçı besler ve onarılmasını sağlar. Ayrıca saça yumuşaklık ve parlaklık verir. Kırılan saçları onarırı ve sağlıkla uzamasını sağlar.

Kısacası saç dökülmesine ne iyi gelir araştırıyorsanız ve tek bir ürünle kolay saç bakımı yapmak istiyorsanız zeytinyağını tercih edebilirsiniz. Banyo öncesi saçınıza doğal zeytinyağını masajla uygulayabilir ve 1 saat beklettikten sonra bol su ile durulayabilirsiniz.

2- Hint Yağı

Saç dökülmesi iyi gelen yağlar listesinde Hint Yağı da bulunuyor. Saç köklerinin tazelenmesini ve saçların yenilenmesini sağlayan Hint Yağı saçları kökten güçlendiriyor ve sağlıkla uzamasına yardımcı oluyor.

Eğer saç bakımı ve saç dökülmesine karşı Hint yağını kullanacaksanız yapmanız gereken tek şey; bir miktar Hint yağını saç derinize masaj yaparak uygulamak! Böylelikle saç derisindeki kan dolaşımı artacak ve saç köklerinin güçlenmesi sağlanacaktır. Bu da, saç kırılmasına bağlı saç dökülmesine engel olacaktır.

3- Lavanta Yağı

Ferah kokusuyla insanı rahatlata ve sakinleştiren lavanta yağı saç bakımı için de sıklıkla tercih ediliyor. Saç dökülmesi iyi gelen yağlar listesinde bulunan lavanta yağı, saç derisini yatıştırıyor ve stres önleyici olması sayesinde, stres kaynaklı saç dökülmelerinin önüne geçiyor.

Eğer saçlarınızın stresten döküldüğünü düşünüyorsanız ve saçlarınızı kökten uca bitkisel bir yağ ile beslemek istiyorsanız, lavanta yağını tercih edebilirsiniz. Dilerseniz kullandığınız şampuanın içinde birkaç damla lavanta yağı damlatarak, dilerseniz saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

4- Hindistancevizi Yağı

Cilt ve saç bakımı için en çok tercih edilen bitkisel yağlardan biri; hindistancevizi yağı… Cildin ve saçın kurumasının önüne geçen, nem kazandıran hindistancevizi yağı deri ev saç kuruluğuna bağlı saç kopmalarının önüne geçerek dökülmelere karşı koruma sağlıyor.

Saçın kuruyarak kopmasının önüne geçen, nem dengesini sağlayan hindistancevizi yağı ayrıca protein eksikliğine bağlı yaşanan saç kayıplarına da engel oluyor. Banyo öncesi saçınızı kökten uca hindistancevizi yağı ile maske uygulayarak saç dökülmesine karşı önlem alabilirsiniz.

5- Jojoba Yağı

Saça iyi gelen vitaminler arasına E vitamini bulunur ve E vitamini bakımından zengin bitkisel yağlardan biri de jojoba yağıdır. Jojoba yağı ile saç diplerinize masaj yapabilir ve bir saat kadar saçınızda beklettikten sonra bol su le durulayabilirsiniz. İsterseniz de şampuanınızın içine damlatarak her duşta kullanabilirsiniz.

E vitamini bakımından zengin jojoba yağı; saçları besler, saç kırılmalarını önleyerek saç dökülmesine karşı etki gösterir. Ayrıca kuru saç diplerinin nemlendirilmesini sağlar ve kepek oluşumuna da engel olur.

6- Sarımsak Yağı

Saç dökülmesi iyi gelen yağlar arasında sarımsak yağı da yer alıyor. Çünkü sarımsak yağı hem mineral hem de vitaminler bakımından zengin. Ayrıca antioksidan özelliği de var. Bu sayede saçın güçlenmesini sağlıyor, saçta kepek oluşumunu engelliyor ve saç derisindeki kuruluk nedeniyle yaşanan kaşıntı sorununa son veriyor, yıpranan saçı onarıyor.

Eğer siz de bu şikayetlere sahipseniz saçınıza sarımsak yağı ile bakım yapabilir, sarımsak yağını şampuanınızın içine damlatarak kullanabilir ya da sarımsak özlü şampuan tercih edebilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

7- Keten Tohumu Yağı

Keten tohumu yağı, omega yağ sitleri bakımından zengin olduğu için saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında bulunuyor. Haftada bir kez keten tohumu yağı ile saç bakımı yaparak saç dökülmelerine engel olabilir, saçınızın nem dengesini sağlayarak hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

8- Biberiye Yağı

Saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun cevaplarından biri de biberiye bitkisi. Biberiye bitkisi le saç bakım kürü uygulayarak saç dökülmesine karşı koyabilirsiniz ve bunu çok daha basit bir şekilde biberi yağı ile de yapabilirsiniz!

Saç dökülmesine karşı etkili olan biberiye yağı aynı zamanda saçın gürleşmesini sağlar ve saçın sağlıklı uzamasına etki eder. Çünkü biberiye yağı saçı nemlendirir ve saçların kurumasını, koparak dökülmesini engeller. Ayrıca saçların parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.

Saç bakımı için dilerseniz biberiye yağını saçınıza ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilir, dilerseniz de şampuanınızın içine birkaç damla damlatarak uygulayabilirsiniz.

9- Badem Yağı

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında hiç kuşkusuz badem yağı da bulunuyor. Son yıllarda kaç ve kirpik bakımı için sık tercih edilen badem yağı, saçın gürleşmesini de sağlıyor ve saç dökülmesine engel oluyor.

Saç köklerinin güçlenmesini sağlayan badem  yağı, saç köklerinin birbirine daha sıkı bağlanmasına etki ediyor ve böylelikle dökülmelerin önüne geçiyor. Yine aynı şekilde kaş ve kirpik dökülmesinde de etkili. Ayrıca bitkisel bir yağ olduğundan saçı besliyor, parlaklık kazandırıyor.

Fakat badem yağı, saça iyi gelen bitkisel yağlar arasında en pahalı olanlardan biri. Bu nedenle tüm saça uygulanması biraz maliyetli olabiliyor. Eğer badem yağı ile saç bakımı yaparak saç dökülmesine karşı önlem almak istiyorsanız; bir kutu şampuanın içine 30-40 damla damlatarak uzun süre kullanabilirsiniz.

10- Ceviz Yağı

Potasyum bakımından zengin olması sayesinde ceviz yağı da saç dökülmesi iyi gelen yağlar arasında. İçeriğindeki potasyum sayesinde hücre yenilenmesi sağlayan ceviz yağı saçın hızlı uzamasına etki eder. İçeriğindeki omega yağ asitleri de yıpranan saç tellerini onarır ve sağlıkla uzamasını sağlar.

Ayrıca ceviz yağ ile saç bakımı yapmak; saç derisinin temizlenmesini sağlar ve saç derisini ölü hücrelerden arındırır. Böylelikle saç dökülmelerinin önüne geçilir. Haftada bir ya da iki kez ceviz yağı ile saç bakımı yaparak saç dökülmesine karşı koyabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

11- Çay Ağacı Yağı

Yağlı saça ne iyi gelir, yağlı saça iyi gelen yağlar nelerdir araştırıyorsanız mutlaka çay ağacı yağı mucizesinden faydalanmalısınız! Çünkü çay ağacı yağı, ciltteki fazla yağı alır ve bu fazla yağ nedeniyle zarar gören cildin hava almasını sağlar. Dolayısı ile yağlı saça uygulandığında; saç derisindeki fazla yağı emer ve saç derisinin hava almasını sağlayarak saç dökülmelerine engel olur.

Ayrıca çay ağacı yağı sadece saç dökülmesine karşı etki göstermez. Ayrıca saç derisinde meydana gelen egzama, mantar gibi oluşumların giderilmesini sağlar, saçın canlı bir görünüme ulaşmasını sağlayıp hızlı uzamasına etki eder.

12- Defne Yağı

Defne yağı da içeriğinde bulunan C vitamini ve A vitamini sayesinde saç dökülmesine iyi gelen yağlar listesinde bulunuyor. Defne yağının içindeki bakır, demir, kalsiyum, manganez ve çinko da saçın gereksinim duyduğu minerallerden… Dolayısı ile hem saçın sağlıklı görünümü hem de saç dökülmesine karşı etkili bitkisel yağ arıyorsanız, defne yağı bunlardan biri!

Haftada bir kez defne yağını tüm saçınıza uygulayarak ve ardından bol su ile durulayarak saçınıza sağlık ve güzellik kazandırabilirsiniz.

13- Argan Yağı

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında Argan yağı olmazsa olmaz! Yıpranan saça iyi gelen Argan yağı, saçların parlak bir görünüme ulaşmasını da sağlıyor. Kırılmaya bağlı yaşanan saç dökülmesine karşı oldukça etkili olan bu bitkisel yağ hem saça ve saç diplerine uygulanabilir hem de şampuan içine karıştırılarak kullanılabilir.

14- Çörekotu Yağı

Çörekotu yağı içinde bulunan selenyum, çinko, kalsiyum, magnezyum, demir gibi mineraller ve C vitamini, A vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini gibi vitaminler tam da saçın gereksinim duyduğu vitamin ve mineraller! Çörekotu yağının içeriği sayesinde saçlarınızı kökten uca besleyebilir, onarabilir ve dökülmelerin önüne geçebilirsiniz.

İsterseniz haftada bir kez tüm saçınıza çörek otu yağını masaj yaparak uygulayabilir, isterseniz de çörek otu yağını şampuanınızın içine katarak her duşta kullanabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

15- Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı çekirdeği yağı E vitamini ve C vitamini açısından zengindir ve bu nedenle saç dökülmesine iyi gelen yağlar listesinde yer alıyor. Eğer saç dökülmesine ne iyi gelir diye merak ediyorsanız ve ucuz bir çözüm arıyorsanız, kayısı çekirdeği yağı tercih edebilirsiniz.

Hücre yenilenmesi sağlayan, saçı yumuşatan, saçın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlayan kaysı çekirdeği yağı ile isterseniz haftalık saç bakımı yapabilir, isterseniz şampuanınızın içine ekleyebilirsiniz.

16- Fındık Yağı

Saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun bir cevabı da; fındık yağı. Özellikle içeriğinde bulunan omega 9 sayesinde saçları onarır ve yıpranmalara bağlı saç dökülmesinin önüne geçer. Tek başına tüm saça masaj yapılarak uygulanabilir ya da diğer saç bakım maskelerinin içine entegre edilebilir. Dileyen kişiler fındık yağını şampuan içine karıştırarak da uygulayabilir.

Fındık yağı ile saç bakımı sayesinde nem dengesini kaybeden saçlar nem kazanır, saç kökleri beslenir, zarar görmüş saç derisi onarılır.

17- Susam Yağı

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar listesinde susam yağı da yer alıyor. E vitamini bakımından zengin olan susam yağı sayesinde saçlarınızın gençleşmesini sağlayabilir, saçınızı zararlı etkilere karşı koruyabilirsiniz. Üstelik güneşin saç üzerinde bıraktığı zararlı etkilerden de susam yağı sayesinde korunmak mümkün.

Saça iyi gelen diğer bitkisel yağlarda olduğu gibi susam yağını da tek başına tüm saça uygulayabilir ya da duş esnasında şampuanla birlikte kullanabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

18- Avokado Yağı

Cilt için oldukça yararlı olan avokado yağı, saç bakımında da oldukça işlevsel. Eğer saç dökülmesine ne iyi gelir evde çözüm önerileri nelerdir araştırıyorsanız; içeriğindeki yararlı vitamin ve mineraller nedeniyle beslenmenize avokado ekleyip saç ve cilt sağlığınızı içten destekleyebilirsiniz. Ya da sadece avokado yağı ile saç bakımı yapabilirsiniz.

E vitamini ve B vitamini açısından zengin avokado yağı, saçın parlaklığını artırır ve saçın güç kazanmasını sağlar. Bu sayede incelmiş ve canlılığını yitirmiş saç tellerinin koparak dökülmesinin önüne geçilir.

19- Nane Yağı

Nane yağı da saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında çünkü sadece saçın dökülmesine engel olmuyor aynı zamanda dökülen saçların yerine yenisinin gelesini sağlıyor. Yani nane yağı aynı zamanda saç çıkaran yağlar listesinde.

Nane yağı ile saç bakımı yaparak saçınızdaki kuruluğu önleyip kuruluğa bağlı saç kaşıntısını önleyebilir ve saç dökülmesine engel olabilirsiniz.

20- Menekşe Yağı

Saç dökülmesine ne iyi gelir, saç dökülmesine iyi gelen yağlar nelerdir arıyorsanız seçeneklerden biri de menekşe yağıdır. Banyo öncesi ya da sonrasında menekşe yağı ile saç bakımı yaparak hem saçınızın güzel kokmasını sağlayabilir hem de saçınızın dökülmesine engel olup, eni saç çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar dışında saç dökülmesine iyi gelen yiyecekler, vitaminler ve maskeler de bulunuyor. Ancak bu doğal çözüm önerilerinin işe yarayabilmesi için saç dökülmesinin bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyor olması gerekiyor.

Eğer saç dökülmesi bir sağlık sorununa, genetik yatkınlığa, kullanılan bir ilaca, hormon dengesizliğine bağlı olarak yaşanıyorsa saç dökülmesine iyi gelen yağlar, yiyecekler, vitaminler çok fazla etki etmeyebilir. Bu durumda dermatoloji bölümüne başvurulup doktordan destek alınması gerekiyor. Örneğin; saç dökülmesi b12 vitamini eksikliği ya da çinko eksikliğinden kaynaklanıyorsa dermatologlar sizi ilgili bölüme yönlendirecek ve yönlendirilen doktor tarafından herhangi bir sorun yoksa vitamin takviyesi tavsiye edilecektir.

Eğer saç dökülmesi nedeni; yıpranmaya, bakımsızlığa, zararlı çevresel etkenlere ya da yanlış kozmetik ürün kullanımına bağlı olarak gelişiyorsa evde saç bakımı ve saç dökülmesine iyi gelen yağlar, vitaminler, yiyecekler ile başarılı sonuçlar elde etmek mümkün.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Vitaminler Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar dışında saç dökülmesine iyi gelen vitaminler şunlardır:

  • A vitamini
  • C vitamini
  • D vitamini
  • E vitamini
  • B3 vitamini
  • B5 vitamini
  • B6 vitamin
  • B7 vitamini
  • B9 vitamini
  • B12 vitamini
Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

Saç Dökülmesine İyi Gelen Mineraller Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar kadar vitaminler ve mineraller de önemlidir. Saç dökülmesine iyi gelen mineraller ise şunlardır:

  • Çinko
  • Selenyum
  • L-lizin
  • L-sistein
  • Demir

Saç Köklerini Hangi Yağ Güçlendirir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar listemizdeki tüm bitkisel yağlar saç köklerinin güçlenmesini sağlar ve saçı kökten uca onarır. Özellikle jojoba yağı, hint yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, sarımsak yağı gibi yağlar saçın güçlenmesine etki eder.

Saç Çıkarmak için Hangi Yağ? Kesin Saç Çıkaran Yağlar Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar ile saç bakımı yaparak saçlarınızın yıpranmasına, kopmasına, dökülmesine engel olabilirsiniz. Ancak bu yağlar arasında özellikle nane yağı, jojoba yağı, argan yağı, fındık yağı, menekşe yağı tercih edebilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar | Saç Dökülmesine Karşı Etkili 20 Bitkisel Yağ

Yağlı Saça İyi Gelen Yağlar Nedir?

Çay ağacı yağı, yağlı saça iyi gelen yağlardandır. Çünkü çay ağacı, saç diplerine uygulandığında derideki fazla yağı emer ve saç derisinin hava almasını sağlar.

Genetik Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar Var mı?

Genetik saç dökülmesine iyi gelen yağlar yok denebilir. Çünkü genetik yatkınlığa bağlı yaşanan saç dökülmesi sorunu yani kellik, yüzde yüz olarak saç çıkaran yağlar ile çözülemez. Genetik saç dökülmesi için öncelikle dermotologlara başvurulması ve gerekli tedavinin uygulanması tavsiy edilir. Tedavi dışında doktor bilgisinde saç çıkaran yağlar kullanılabilir.

Saç için En İyi Yağ Hangisi? Saçı Gürleştiren Yağlar Nelerdir?

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar listemizdeki tüm bitkisel yağlar faydalıdır. Ancak herkese, her yağ eşit derecede etki etmez. Dolayısı ile kişiden kişiye saç bakımında iyi gelen yağlar değişiklik gösterebilir. Deneme yanılma yaparak sizin için saç dökülmesi iyi gelen yağlar nelerdir bulabilirsiniz.

YouTube video

BONUS: Saç Dökülmesi İbrahim Saraçoğlu Lavanta Kürü

İbrahim Saraçoğlu saç dökülmesi için kür tarifini vermiştir ve bu kürün her duşta saça uygulanmasını tavsiye etmektedir. Saç dökülmesi İbrahim Saraçoğlu tarifine göre; 1 tatlı kaşığı lavanta, kaynamış 750 ml su içerisine atılır ve maksimum 8 dakikaya kadar demlenir. Lavanta demlendikten sonra ılıkken süzülür ve temiz saça uygulanır.

İbrahim Saraçoğlu lavanta kürünün temiz saça uygulanması gerektiğini ve en az saçta yarım saat bekletilmesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu nedenle duşta önce saçı şampuan ya da sabunla temizledikten sonra lavanta kürü uygulanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!