Saç Ekimi Yöntemleri

Saç Ekimi Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi işlemi son yılların en çok tercih edilen estetik operasyonlarının başında yer alıyor. Kişilerde ergenlik döneminden itibaren çeşitli nedenlere bağlı olarak saç dökülmesi yaşayan kişiler, içerisine girdikleri psikolojik bunalımlardan saç ekimi işlemleri sayesinde kurtuluyorlar.

Saç dökülmesi veya saç kaybı yaşayan kişilerde etkili, doğal çözümlerin başında saç ekimi işlemleri gelir. Saç kökünün aktifliğini yitirdiği alanlarda mikro cerrahi yöntemler ile yapılan bu işlem, kellik yaşanan bölgeye hastanın kendi saçlarının nakil edilmesi ile tamamlanır. Saç ekimi işlemlerinin kişiye özel olarak planlandığı unutulmamalıdır.

Saç Kökü Nedir?

Saçın yapısını, şeklini ve rengini doğrudan etkileyen saç kökleri, içerisinde bulunan hücreler ve grefler nedeni ile kişiden kişiye farklılık gösterir. Saç köklerinde bulunan yağlı hücreler, saçın uzaması ve gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca saç kökleri kişilerde 3 farklı ana bölümden oluşurlar.

saç ekimi

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nelerdir?

Saç yapısı saç köklerinin kişilerde üretmiş olduğu hücrelere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu anlamda bazı kişiler düz saç yapısına sahip olurken bazı kişilerde kıvırcık veya dalgalı saç yapısı görülebilir. Ayrıca cilt yapısı ile de doğrudan orantılı olan saç yapılarında yağlı ve yağsız olmak üzere iki farklı çeşitte gözlemlenebilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç ekimi işlemleri  genetik nedenlere, hormonal problemlere, çevresel faktörlere ve ilaçlara bağlı olarak saç dökülmesi yaşayan herkese uygulanabilir. Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yöntemlerinde birçok farklı teknik kullanılmış olsa da en bilinenleri fut ve fue yöntemleridir. Uygulanan bu yöntemlerin her ikisinde de canlı saç hücrelerinin nakil işlemi sağlanır. Kişiler daha uzun süre kalıcı ve sağlıklıdır. Seçilen saç ekimi yöntemi saç ekimi fiyatları konusunda yaşanan değişimlerde de etkilidir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimiişlem öncesinde kişininnakil yapılacağı alan hekim tarafından mutlaka traşlanır. Kafa derisinde yapılan gerekli incelemelerin ardından uygulanacak tekniğe karar verilir ve saç köklerinin nakil işlemi başlar. Saç kökleri için ense ve kulak üstü bölgeler tercih edilir. Operasyonlarda mikro cerrahi küçük uçlu iğneler kullanılır.

saç ekimi

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç ekimi diğer operasyonlara göre kalıcı ve daha az acı hissedilen bir uygulamadır. Ayrıca kişinin kendi saçları kullanıldığından işlem ile doğal görünümler kazanılabilir.
Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?Saç ekimi için ay veya gün belirtmek doğru değildir. Mevsimin tüm şartlarında saç ekimi işlemleri yapılabilir.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Saç ekimi için 18 yaşını doldurmuş herkese yapılmış olsa da hekimler 30 yaş altına önermezler. Ayrıca saç dökülmesi hızlı ilerleyen kişilerde de tercih edilmez.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi işlemleri ortalama 3 ile 5 saat arasında değişiklik gösterir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Saç ekimi işlemlerinden tam anlamı ile verim almak ve saçların çıkması için ortalama 1 yıl gibi bir zaman dilimin sabırla beklenilmesi gerekir.

saç ekimi

Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

Saç ekimi öncesinde yapılan cilt bakımları sağlıklı sonuçlar için önem taşır. Bu neden ile saç ekimi öncesinde cilt sağlığını korumak için sigara ve alkol tüketilmemeli, işleme gelmeden önce mutlaka yıkanmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Saç ekimi sonrasında yıkama işlemi için mutlaka yumuşak dokulu losyonlar tercih edilmeli ve nazik el hareketleri yapılarak işlem tamamlanmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları internet arama motorlarında en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Saç ekimi fiyatları kişiye özel hazırlanan programlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Saç ekimi fiyatları araştırmalarında yapılan işlem ile fiyatın doğru orantılı olmasına dikkat edilmelidir. https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!