featured

Saçlarınızı Kısa Kestirmeye Cesaret Edemiyor musunuz? İşte Kısa Saç Sahibi Olmak İçin Size Cesaret Verecek 7 Sebep

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatınızın büyük bir kısmında uzun saçlarınız vardı ancak her zaman kısa saç sahibi olmanın nasıl bir şey olacağını merak mı ediyordunuz? Peki, saçlarınızı kısa kestirmek için mantıklı ve ikna edici bir sebep bulamıyor musunuz?

Kısa saçlı kadınların yüzlerinin daha da ortaya çıktığı ve buna bağlı olarak kendilerine güvenlerinin daha da yüksek olduğunu söylesek!
Size bu konuda yardımcı olmak istiyoruz ve bu yazımızda saçlarınızı kısa kestirmeniz için size cesaret verecek 7 mantıklı sebebi bir araya topladık:

1 – Kısa Saç Sahibi Olmak İçin Kendinize Güvenin


Kısa saç kestirmek için kendinize güvenin. Çünkü saçlarınız siz isteseniz de istemeseniz de yeniden uzayacak. Uzun saçlarınızın arkasına her zaman saklanmanız mümkündür ancak arkasına saklanacak saçlar olmadığında artık cesur olmak zorundasınızdır.

Uzun saçlara gereğinden fazla değer veriliyor ve uzun saçlar bir güzellik imajı olarak sürekli aşılanmaya çalışılıyor. Unutmayın ki uzun saçlarınız olmadan da kendinize güveniniz tam olacaktır. Kısa saç modelleri içerisinde size en çok yakışan bir modeli bulduğunuzda, o kendine güven duygusunun içinizdeki derin bir yerlerden çıkıp geldiğine mutlaka şahit olacaksınız.

2 – Saçlar Da Bir Devrim


Saçlarınız uzunken, doğal hali düz ise dalgalı, dalgalı ise düz saçlara mutlaka özenmişsinizdir. Ancak saçlarınızda bir devrim yapmaya karar verip de kısa saç kestirdiğinizde fark ediyorsunuz ki saçlarınızın en güzel hali doğal halidir. Saçlarınızda yapacağınız devrim ile dikkatleri üzerinize çekeceksiniz ve birçok bayanın cesaret edemediği bir şeyi gerçekleştirdiğiniz için de biraz kıskanılacaksınız. Eminiz ki birçok bayan “keşke senin gibi saçlarımı kestirmeye cesaret edebilsem” diyerek ve size imrenerek bakacaktır.

3 – Hayata Yeni Bir Başlangıç


Uzun saçlarınıza veda ederek kısa saç kestirmek radikal bir karardır. Bu kararı almanızda ki en büyük sebeplerden biri de hayatınızda yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiş olmanızdır. Yeni bir ilişkiye başlamak, yeni bir kariyer başlangıcı ya da ülke değişikliği gibi hayattaki yeni başlangıçlar için dayanak noktası, çoğunlukla yeni bir radikal karar alarak saçlarınızı kısa kestirmek oluyor.

 4 – Diğer Kadınların İlham Kaynağı Olun


Saçlarınızı kısa kestirerek çevrenizdeki cesaret edemeyen diğer kadınlara ilham kaynağı olabilirsiniz. Kısa saç modelleri ile de güzel ve bakımlı bir kadın olunabileceğini görmeleri belki onlara da cesaret verecektir.

5 – Kısa Saç İle Yüzünüzün Tüm Güzelliği Ortaya Çıkacak


Saçlarınızı kısa kestirdiğinizde insanların yüzünüze dönüp dönüp baktığınızı fark edeceksiniz. Belki bu sizi ilk başlarda rahatsız etse de bir süre sonra hoşunuza gitmeye başlayacak. Çünkü saçlarınızı kısa kestirdiğinizde tüm yüz hatlarınız ve yüzünüzün güzelliği ortaya çıkacak. Bu nedenle yüzünüz ile ilgili daha önceden fark etmedikleri birçok ayrıntıyı siz de onlarla birlikte fark edebilirsiniz.

6 – Büyük Bir Değişim


Kısa saç kestirmek için bir başka neden de büyük bir değişime ihtiyaç duymanızdır. Bayanlar dönem dönem değişime ihtiyaç duyarlar. Her gün aynaya baktıklarında aynı yüzü görmekten sıkılıyorlardır belki de.

Farklı saç modelleri, saç örgüleri, saçlarda renk değişimi, gölge, balyaj ve ya perma gibi bir sürü değişiklikleri denerler. Ancak hiçbir zaman yaptıkları değişim onları tatmin etmez. Çünkü çok daha büyük bir değişime ihtiyaçları vardır. Aradığınız büyük değişim ise kesinlikle saçlarınızı kısa kestirmektir.

Saçlarınızı kısa kestirdikten sonra saçlarınız uzamaya başladığında ise saçlarınızı yeniden tanımaya başlayacaksınız. Saçlarınız birçok farklı uzunluk aşamasından geçecek ve hepsini de yeniden tecrübe etmiş olacaksınız.

7  – Kısa Saç İle Yıka Ve Çık


Kısa saç ile saç bakımı ve saç yapımı süreniz oldukça kısalacak. Özellikle çalışan ya da spor yapan bayanlar için yıka ve çık özelliği ile kısa saç modelleri, size çok fazla zaman kazandıracak. Uzun uzadıya saç kurutma, saç tarama, saçı şekillendirme gibi birçok işlemden kurtulacaksınız. Bütün bu saçları yıpratan işlemleri yapmadığını için de kısa saçlarınız, her zaman daha sağlıklı ve ışıl ışıl görünecek.
İlginizi Çekebilir: Saç Bakımı İle İlgili Bilmeniz Gereken 13 İpucu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!