featured

Şafak Sezer Kimdir? Ünlü Oyuncu Hakkında Tüm Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının ünlü oyuncularından olan Şafak Sezer, yer aldığı filmler ve diziler ile dikkat çekiyor. Sinema ve televizyon kariyerinin yanı sıra yaşam tarzıyla da dikkat çeken Sezer, politik duruşuyla da bir müddet medyayı meşgul etmişti. Bir süredir çok fazla ortalarda görülmeyen ünlü oyuncu ister istemez Şafak Sezer yaşıyor mu sorularına yol açtı.

https://www.youtube.com/watch?v=wl42jJaE-vE

Şafak Sezer son filmi ile eskiye oranla çok fazla ses getirmezken bizler onu geçmişteki başarıları ile tanıyoruz. Biz de ünlü oyuncunun hayatına ve sinema kariyerine doğru keyifli bir yolculuğa çıkalım istedik. İşte, Şafak Sezer nereli gibi soruların da cevabını alabileceğiniz yazımız.

Şafak Sezer Kimdir?

10 Ekim 1970 tarihinde Ankara Sincan’da dünyaya gelen ünlü oyuncu, aslen Erzincalı’dır. 6 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Sezer’in tüm çocukluğu bir gecekondu mahallesinde geçmiştir. Ankara’nın meşhur Çinçin Mahallesi’nde büyüyen ünlü oyuncu, küçük yaşta çalışmaya başlamıştır.

YouTube video

İlkokul döneminde müziğe merak salan Sezer, okulun korosunda yer alarak pek çok kişi tarafından büyük beğeni toplamıştır. Ortaokul döneminde okul pantolonu alamadığı için okulu bırakan Sezer, bu dönemde ilk olarak iş hayatına atılmıştır. Bir eczanede çalışıp ailesine katkıda bulunmak isteyen Sezer, 18 yaşında da işportacılığa başlar.

Fakir bir aileden gelmenin verdiği yükü omuzlayan ünlü oyuncu, aslında her daim tiyatroya meraklı bir genç olmuştur. Hem müzik hem de tiyatro alanında bir şeyler yapmak isteyen Sezer, babası Polat Sezer’in çabası ile oyunculuk için ilk adımları atar.

Şafak Sezer’in Oyunculuk ile İlk Etkileşimi

Şafak Sezer Filmler konusunda her daim ilgili ve duyarlı bir çocuk olmuştur. Onun sinemaya ve tiyatroya olan merakı ailesinin de ilgisini büyük ölçüde çekmiştir. Karayolları emeklisi olan babası Polat Sezer de oğlunun bu merakına kayıtsız kalamamıştır. 18 yaşındaki Şafak’ı Ankara Halk Tiyatro’sunun kurucusu olan Mehmet Karagöl’e götüren baba, oğlunun kariyeri için en önemli dokunuşu yapmıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZsqyrxtREY

18 yaşındaki Sezer, Mehmet Karagöl’ün elinden tutması ile ilk olarak oyunculuğa adım atmış ve çeşitli oyunlarda rol almıştır. Oyunculuk kariyerine Halk Tiyatrosu ile başlayan Sezer, askere gidene kadar Ankara’da tiyatro oyunlarında rol alır.

Taklit yeteneği de bir hayli gelişmiş olan Sezer, askerlik sürecinde de askeri gazinoda oyunlar oynar. Sezer’in ilk sinema filmi de 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından çekilen “Bir Düğün Masalı” adlı film olmuştur. Daha sonra “Ana” isimli bir TV dizisinde rol alan Sezer’in kariyerindeki en önemli adımlar bu küçük adımlardır.

Şafak Sezer Filmleri ve Sinema Kariyeri

Şafak Sezer dizileri ve filmleri arasında günümüzde hala hatırlanan önemli işler yer almaktadır. Özellikle de Kolpaçino isimli sinema filmi Sezer’in sinema kariyerinde adeta bir dönüm noktası olmuştur. Sezer, Ankara halk Tiyatrosu’ndan sonra Müjdat Gezen ile tanışarak oyunculuk kariyerine onun yanında şekil vermeye başlar.

https://www.youtube.com/watch?v=trN0w-j2cw8

Sinema için yanıp tutuşan Sezer, Yılmaz Erdoğan ile tanışarak Vizontele filminde rol alır. Bu filmde pek çok usta oyuncu ile kamera karşısına geçen Sezer’in kariyeri artık bir hayli gelişmiştir. Cem Yılmaz’ın Gora isimli ilk sinema filminde de rol alan Sezer, Maskeli Beşler serisinde de baş karakterlerden biridir.

Kutsal Damacana filmi ile gönüllerde taht kuran ünlü oyuncu, bununla birlikte toplamda 18 adet sinema filmine imza atar. Hababam Sınıfı serisinin yeni uyarlamalarında da rol alan Sezer’i daha çok komedi unsuru içeren filmlerde görüyoruz. Safak Sezer – IMDb sayfasında da usta oyuncunun rol aldığı diğer pek çok filmi de bulabilirsiniz.

Şafak Sezer’in Hapis Cezası

Şafak Sezer kaç yaşında hapis cezası almıştır sorusuna bu cezanın 2013 yılında verildiğini söyleyerek cevap verebiliriz. Sezer, “Alemin Kralı” isimli bir TV dizisinde baş rollerinden birinde yer alıyordu. Filmin çekimleri sırasında agresif davranışları ile dikkat çeken Sezer’in bu tavırları set ekibine de rahatsızlık veriyordu. Tüm bu iddiaların ışığında ortaya bir de fiziksel şiddet mevzusu atılmıştı.

İddia edilene göre Sezer, bir set çalışanını darp etmişti. Darp etme nedeni de set çalışanının gürültü yapması idi. Fiziksel şiddet olayına şahit olan diğer set çalışanlarının da ifadesi üzerinde Sezer mahkemeye çıktı. 2012 yılında gerçekleşen bu olayın neticesinde Sezer’e Aralık 2013 tarihinde 13 aylık bir hapis cezası verildi. Fakat bu hapis cezası ertelendi ve mahkeme tarafından hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Şafak Sezer’in Gezi Olayları Tavırları

Ünlü oyuncu, 21 Temmuz 2013 tarihinde Barbaros Bulvarı mevkini trafiğe kapatan ekibin içerisinde yer alarak protestolara katılım sağlamıştır. Gezi Olayları döneminde kısa sürede olsa aktif rol oynayan Sezer, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemiştir. Sezer’in bu tutarsız davranışı elbette medyada ve kamuoyunda da geniş yankı bulmuştur.

YouTube video

Şafak Sezer Instagram ve Twitter hesapları üzerinden de daha sonra bu konu hakkında bazı açıklamalar yapmıştır.

Şafak Sezer’in Özel Hayatı

Ünlü oyuncu hakkında merak edilen detayların başında oyuncunun özel hayatı da geliyor. Özellikle de Şafak Sezer’in kızı, bu süreçte medyanın dikkatini çekiyor. Sezer, Sudem ve Irmak isimleri ile bilinen iki kız çocuğu sahibidir. Özel hayatı ile pek gündeme gelmeyen oyuncunun kızları ile mutlu bir ailesi bulunuyor.

Eşi Esra Sezer ile mutlu bir evliliği olduğu bilinen oyuncunun kameralardan uzak aile hayatı taktir edilmektedir. Sezer, abisi ile de bir köfteci dükkanı açma yoluna girmiş olup bu alanda da çalışmalarına devam etmektedir. Bunun yanı sıra sıklıkla sorulan Şafak Sezer fikirtepeli mı sorusunun cevabına da oyuncunun Erzincan ve Ankara geçmişinin olduğunu hatırlatarak cevap verebiliriz.

Şafak Sezer’den Kolpaçino 4 Müjdesi

Sezer’in sinema dünyasındaki en büyük yapımlarından olan Koplaçino Serisi, 3. filmin ardından bir daha çekilmeme kararı almıştı. Fakat Sezer tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada filmin dördüncü versiyonunun da yolda olduğu bilgisine ulaşıldı. Haziran 2020 tarihinde yapılan açıklamada film ile ilgili çok fazla detay verilmedi.

https://www.youtube.com/watch?v=FJLkw8Ux3rE

Ünlü oyuncunun başrolünde yer alacağı dördüncü film de Türk komedi filmlerini sevenler tarafından merakla bekleniyor. Henüz senaryo yazım aşamasında olan filmin çekimlerine ne zaman başlanacağı da henüz bilinmiyor. Fakat 2020 yılının başından beri proje halinde konuşulan serinin son filmi er ya da geç Türkiye sinemalarında yerini alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!