featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Vakaların Artmasına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son üç günde gerçekleşen koronavirüs vaka sayısındaki artışı ele alarak bazı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, tabloyu yorumlayarak, salgının ciddiyetini insanlara göstermek istedi.

Koronavirüs salgını halen etkisini sürdürmeye devam ediyor. Alınan önlemler, sokağa çıkma yasakları ve geniş çağlı sağlık faaliyetleri sonucu salgın kontrol altına alınmıştı. Bu nedenle de yavaş yavaş kısıtlamalarda iyileştirmeler ve esnemeler yapıldı. Fakat bu yapılırken sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı, tedbirli davranma gibi uyarılar birçok kez yapıldı.

Bu uyarılara kimi vatandaşlar özen gösterirken kimi vatandaşlar gereken özeni göstermedi. Bu da vaka sayısının tekrar artmasına neden oldu. Hal böyle olunca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayınlanan son tabloyu da ele alarak, bazı açıklamalarda bulundu.

Vaka sayılarındaki artış sonrası, salgının halen ciddiyetinin koruduğu açıklamasında bulunan Koca, tedbirli olunmasını istedi. Tedbirler konusunda deneyimli olduğumuzu hatırlattı ve maske kontrollü yeni hayata dikkat çekti.

Fahrettin Koca’nın Sosyal Medya Üzerinden Yaptığı Paylaşımlar

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yaparak, halkı uyarmak isteyen bakan, şunları söyledi;

“ Dünkü vaka tablomuz, salgının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştirdi. Geri adım atmayacak kadar güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Başladığımız gün,  yarın için güven verici bir gün olsun.”

İfadelerini kullandı. Bu cümleleri ile halkı tekrardan uyardı ve tedbirli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Kontrollü hayatın üzerinde çokça duran Koca, günlük normlarda da dikkatli olunmasını istedi. Özellikle el yıkamanın ve tokalaşmanın üzerinde durdu. Tweetlerine devam etti ve şunları söyledi;

“Dünkü vaka tablomuz, salgının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştirdi. Geri adım atmayacak kadar güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Başladığımız gün, yarın için güven verici bir gün olsun.”

14 Haziran Koronavirüs Tablosu

YouTube video

Bugün açıklanan tablo ise tedbirlere uyulmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni vaka sayısı, iyileşen hasta sayısının üzerine çıktı. Ayrıca yoğun bakımlarda solunum cihazlarına ihtiyacın arttığı açıklaması da yapıldı. Konuya ilişkin olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tweet attı ve şunları söyledi;

“ İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç artıyor. Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız, TEDBİRSİZ iyimserlik. TEDBİRLİ İYİMSER olalım. Kontrollü Sosyal Hayat dönemine yarın tam olarak geçelim.”

Bugün 15 koronavirüs hastası hayatını kaybederken, 1330 hasta tedavi oldu. Bugünkü yeni vaka sayısı ise 1562 olarak açıklandı.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!