Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor | Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık ocağı kaçta açılıyor sorusu, çeşitli sağlık sorunları için aile hekimine başvurmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Özellikle sağlık ocağı cumartesi açık mı, sağlık ocağı hafta sonu açık mı gibi soruların da yanıtları, en çok merak edilenler arasında. Özellikle çalışan anneler, bebeklerinin aşıları için sağlık ocaklarının hafta sonu hizmet verip vermediğini araştırıyor. İşte, sağlık ocağı kaçta açılıyor, sağlık ocağı çalışma saatleri hakkında bilgiler…

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor ?

Aile hekimleri, hastaların genellikle bir sağlık sorunu ile karşılaştığında ilk başvurdukları kişilerdir. Sağlık ocaklarının hemen hemen her semtte bulunması, hastanelere göre daha çabuk ve kolay ulaşılabilir olması, buraya başvuran kişilerin fazla olmasına neden oluyor.

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor

Sağlık sorunlarının yanı sıra ilaç yazdırmak isteyen kişiler de sıklıkla aile hekimi randevusu alıyor. İlaç yazdırmak ya da muayene olmak için sağlık ocağı kaçta açılıyor diye merak edenlerin bilmesi gereken; sağlık ocaklarının 08.00 ile 17.00 arasında hizmet verdiğidir.

Hafta içi mesai günlerinde sabah 08.00’de açılan sağlık ocakları, 17.00’de kapanıyor. Dolayısı ile aile hekimine muayene olmak isteyenlerin bu saat aralıklarında sağlık ocağına gitmesi gerekiyor. Sağlık ocağında, aile hekiminden hizmet alınabilmesi için de randevu alınması tavsiye ediliyor.

Sağlık Ocağı Çalışma Saatleri Nedir ? Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor Öğle Arası Ne Zaman?

Sağlık ocağı çalışma saatleri 08.00 ile 17.00 arasındadır. Ancak sağlık ocaklarında öğle tatili de var. Öğle tatili ise saat 12.00 ile 13.00 arası.

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor

Sağlık Ocağı Cumartesi Açık mı | Sağlık Ocağı Hafta Sonu Açık mı ?

Sağlık ocağına ve aile hekimine sık sık gitmeyenlerin cevabını merak ettiği konulardan bazıları da; sağlık ocağı cumartesi açık mı, sağlık ocağı hafta sonu açık mı konuları… Sağlık ocakları cumartesi günü de Pazar günü de açık değil.

Yani aile hekiminden sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin yalnızca hafta içi günlerinde sağlık ocağına başvurması gerekiyor. Ayrıca hafta sonu kapalı olan sağlık ocakları, resmi tatil günlerinde de hizmet vermiyor.

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor

Sağlık Ocağı Rapor Verir mi ?

Sağlık ocağında aile hekimleri tarafından gerekli görülen durumlarda ve sağlık koşullarında rapor verilmektedir. Ancak uzmanlık gerektiren bazı sağlık sorunları için aile hekimleri hizmet vermemekte ve hastaları hastanelere, uzman hekimlere yönlendirmektedir.

BONUS: Sağlık Ocağından (Aile Hekiminden) Nasıl Randevu Alınır ?

Sağlık ocağından randevu almak için iki farklı seçenek vardır. Bunlardan ilki sağlık ocağına gitmek ve girişte sıra almak. Ancak bu son zamanlardaki yoğunluk nedeniyle tavsiye edilmiyor. Çünkü önceden randevu alınmadığı zaman sağlık ocağı önünde uzun kuyruklar oluşabiliyor.

Aile hekiminden randevu almanın en kolay yolu; MHRS randevu sistemi üzerinden randevu almak. Bunun için yapılması gerekenler ise şunlar:

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor
  • Açılan ekranın sağ üst kısmındaki ‘’Randevu Al’’ seçeneğini seçin
Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor
  • Açılan ekranın solundaki ‘’Aile Hekimi Randevusu Al’’ seçeneğini seçin
Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor
  • Bu kısımda ekrana aile hekiminden randevu almak için 3 farklı seçenek gelecektir. Eğer direk olarak sağlık ocağına gitmek ve fiziki olarak muayene olmak için ‘’Aile Hekimi Muayene’’ seçeneğine tıklayın
Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor
  • Açılan ekranda randevu alabileceğiniz saat seçenekleri çıkacaktır. Kendinize en uygun zaman dilimini seçin ve onaylayın.

Sağlık Ocağına Randevusuz Gidilir mi?

Sağlık ocağına randevusuz gidilebilir ve sağlık ocağında eğer aile hekiminin boş bir zaman dilimi varsa randevu alınabilir. ancak hastaların, sağlık ocağı kapısında mağdur olmaması ve sağlık hizmetini alabilmesi için MHRS randevu sistemi üzerinden randevu alması tavsiye edilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!